Kenwood DNX5220 od podszewki.

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, Alf/red/, Artur, wojtek, sdsyc

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez stapi » Pn, 13 sie 2012 9:21

Witam,
dzięki wielkie za podpowiedź, aż mi wstyd :oops: że to było takie proste, niestety nie mam instrukcji, znalazłem tylko w pdf z bardzo niewyraźnymi fotkami.
pozdrawiam :D
Kenwood DNX5260BT
stapi
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): N, 12 sie 2012 16:06

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez FranekDolas » Pn, 29 paź 2012 15:56

Mam pytanie dotyczące głosów w moim DNX5220BT , po wgraniu nowej mapy 2013 nie mam głosów i webupdater nie chce ich dograć. Wywala jakiś błąd. Jak dograć z zewnątrz głosy? Komputer nie widzi mi żadnych plików programu a tylko pamięc masową do której mogę wrzucić mapę.
FranekDolas
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 14 maja 2010 9:11

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez kuba1961 » Wt, 18 gru 2012 14:36

Mam DNX4280BT jak wgrać do niego POI i zmienić tapetę.
kuba1961
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 12 paź 2008 23:05

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez andrzejjp » So, 02 lis 2013 14:21

Witam posiadam powyższe radio kenwood dnx 5220 bt.Nigdy się nie bawiłem w żadne aktualizacje itd.Dzisiaj chcę poprzez bluetooth podłączyć swój tel tj samsung galaxy young 6312.Telefon czyta powyższe radio gdy wbijam pin to wywala że nie można podłączyć bluetooth.Na radiu komunikat cały czas disconnect.Pogrzebałem trochę w tym menu w radiu i są tam na liście jakieś modele tel nie za dużo , ale mojego nie ma.Radio mam ponad 3 lata.Co powininen zrobić?Czy może nie każde urządzenie mobilne będzie chodzić?
andrzejjp
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): So, 02 lis 2013 14:04

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez roberto1002 » So, 02 lis 2013 22:01

Po pierwsze zacząłbym od zaktualizowania oprogramowania stacji...
Na pewno soft stacji i soft Bluetooth - są tu:
http://www.kenwood.eu/up_2_date/car/multimedia/dnx52xx/
Polecam zapoznanie się z instrukcjami aktualizacji softu. Przyda się laptop z Bluetooth ;)

Po drugie - tutaj można sprawdzić, który telefon i w jakim zakresie będzie chętny do współpracy:
http://www.kenwood.com/cs/ce/bt/index.php

A po trzecie... jeśli w stacji w menu ustawień Bluetooth jest już pięć sparowanych telefonów, to kolejny nie wejdzie :) Trzeba najpierw usunąć tamte telefony z menu (usunąć powiązanie...).

Bez urazy, ale Samsungi są najbardziej oporne, jeśli chodzi o współpracę z DNX-ami...
Jeśli nie jeździsz, nie zrozumiesz...
zūmo®390LM, Kenwood DNX, VIRB Elite, VIRB XE
roberto1002
 
Posty: 24
Dołączył(a): Cz, 07 mar 2013 11:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez andrzejjp » Cz, 07 lis 2013 16:17

Udało mi się wystarczyło tylko wykasować jeden z telefonów i samsung załapał wszystko chodzi jak powinno.Dzięki za pomoc
andrzejjp
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): So, 02 lis 2013 14:04

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez bigcreative » N, 23 lis 2014 12:28

Witam, panowie mam problem z podłączeniem mojego radia z komputerem. Do radia mam podłączony kabel z wtyczką micro usb i wyprowadzony jest on na zewnątrz gdzie znajduje się gniazdo usb typ A. Do tego gniazda podłączam, laptopa kablem usb z dwoma wtyczkami typ A, niestety takie podłączenie nie jest wykrywane przez komputer. co robię źle?
bigcreative
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): N, 23 lis 2014 12:19

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez thekip » N, 22 lut 2015 12:11

Witam czy komus paruje sie blototh w 5220bt z samsung galaxy s3
thekip
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): N, 22 lut 2015 12:07

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez antronis » So, 10 gru 2016 15:12

Hej, mam drobny problem z bluetooth, problem polega na tym iż nieslychac mnie na zestawie glosnomowiacym, (szajsung galaxy note2), ogolnie to telefon sie paruje dzwonie slysze rozmowce ale on nieslyszy mnie.

pytanie co moze byc przyczyna? mikro?
firmware blue? (1.43 wgrany)
czy moze jest jakis sposob aby dojsc czy to mikro jest popsuty? jesli tak to czy da sie go wymienic? (niejestem specjalista)
czy do AUX lub AV mozna podlaczyc mikro zewnetrzne ?

dzieki za uwage.
antronis
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): So, 10 gru 2016 15:07

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez roberto1002 » Śr, 14 gru 2016 15:47

antronis napisał(a):firmware blue? (1.43 wgrany)
....

Jest nowszy... 3.12:
http://www.kenwood.eu/up_2_date/car/multimedia/dnx52xx/

Ale i tak należy zacząć od początku - od ustalenia modelu urządzenia - czy DNX jest z wewnętrznym modułem BT, czy moduł BT jest zewnętrzny (KNA-BT100 lub KNA-BT200...).
Wtedy będzie wiadomo, CO i JAK aktualizować. I ewentualnie DLACZEGO nie działa...
Potem sprawdziłbym, czy mikrofon jest podłączony i czy do właściwego wejścia :)

AUX służy do podłączenia zewnętrznego źródła audio (np. muzyki z telefonu poprzez mini Jacka...)
AV służy do podłączenia zewnętrznego źródła audio i wideo (np. tunera telewizji DVB-T z wyjściem AV...)
Jeśli nie jeździsz, nie zrozumiesz...
zūmo®390LM, Kenwood DNX, VIRB Elite, VIRB XE
roberto1002
 
Posty: 24
Dołączył(a): Cz, 07 mar 2013 11:38
Lokalizacja: Warszawa

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez budyn1986 » Cz, 13 lip 2017 21:10

Witam.
Zarejestrowałem sie na forum gdyż potrzebuje pomocy i choc temat widzę przestarzały może ktoś mi pomoże.
Niestety nie znam się na większości rzeczy o których piszecie ...
Kupiłem auto z radiem DNX5260BT. i W sumie wszystko działa git poza polskim językiem w navi.
Udało mi się zaktualizować oprogramowanie nawigacyjne czy jak wy to nazywacie software, radio to wczytało jednak jezyka polskiego brak.
dodam ze starałem sie zmienić jezyk w menu navi oraz w menu radia zaznaczając to magiczne ,,Advanced" jezyka polskiego nadal brak ...
Po tym wszystkim chciałem zaktualizować urządzenie (jest jakiś filmik na YT wiec byłem przekonany ze dam rade) ściągnąłem
aktualizacje, idę z pamiecia do radia, podłączam wchodze jak w instrukcji w menu-information-software i wystarczyło by już tylko wcisnąć przy version magiczne ,,UPDATE" niestety jest to zablokowane :(
przy wersi z bluetooth można to uczynić, jednak o to akurat mi nie chodzi.
pytanie czy można coś zrobić z tym modelem radia ?
Z góry wielkie dzięki za podpowiedz.
pzdr.
budyn1986
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz, 13 lip 2017 20:44

Poprzednia strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości