długość trasy na navigator 2008...
długość trasy na navigator 2008...
panowie:) jak długą trase wasza 760 jest w stanie obliczyć na city nav. 2008? np. nie mogę wyznaczyć trasy z helsinek do edynburga, bowiem navi podaje, że nie może obliczyć trasy z uwagi na zbyt mało dostepnej pamięci... zaznaczam, ze mam tylko jedną mape na navi i siąłą rzeczy tlko jej uzywam.. czy oznacza to, że na ktoś kto kupi navi w estonii i chce sie wybrać do rodziny do szkocji musi sobie sam podzelić trasę na 2 częsci...??!!! z drugiej strony navi wyznacza mi trasę z edynbuga do aten czy na porto... a ma ona w pierwszym przypadku ponad 4 tyś. km... nic nie rozumiem z tego...
Re: długość trasy na navigator 2008...
Witam
Przyczyna niewyjaśniona sugestie były różne. Dotyczy innego sprzętu, ale przyczyna może być ta sama.(nieznana)
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1 ... &sk=t&sd=a
Pozdrawiam
Chyba pobiłeś rekord w wyznaczaniu długości trasy.
Przyczyna niewyjaśniona sugestie były różne. Dotyczy innego sprzętu, ale przyczyna może być ta sama.(nieznana)
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1 ... &sk=t&sd=a
Pozdrawiam
Chyba pobiłeś rekord w wyznaczaniu długości trasy.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
bawie sie troche sprzętem i cuda wymyslam... myslałem do tej pory, że w ramach posiadanej mapy mozna każda trasę wyznaczyc.. np z tallina do faro w portugalii.albo własnie z edynburga do aten czy istambulu... przecież nie trudno wydumać, że włąśnie ktoś ze szkocji zaplanuje traske do południowej grcji.. i co wtedy? dzielic na dwie?
Ja przypuszcza że problem leży po stronie mapy a nie sprzętu ale nie mam nic na poparcie tej tezy nie jestem autorytetem w tej dziedzinie. Trudno jest to zdiagnozować. Może próby wyznaczenia pechowej trasy ma wcześniejszych edycjach CNE coś by wyjaśniły.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
w gruncie rzeczy to nie wiem od czego to zalezy. włąśnie 760 wyzanczyła mi traskę z północy skandynawi w okolice aten - łacznie 4628 km...
super to wygląda, o dziwo zajeło jej to nie za dużo czasu.

Myślę żę promy masz zaznaczone?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
nie. promów nie kazałem omijać, ale wybrała traskę po lądzie wszędzie, zarówno najszybszą jak i najkrótszą. jeden prom tylko wbiło tj. kelsinki - tallin, ale to norma. tam inaczej nie idzie przejechac. . traska krótsza wyniosła 4558 km.
Wyznaczyłem trasę w/g tych koordynatów
N60.17118 E24.93206 N55.97149 W3.17017 w MS na PC-cie CNE 2008 -trasa została wyliczona .
CNE w wersji instalacyjnej i plik .img może nie jest dokładnie to samo.
Chyba nie wyjaśnimy czemu tak się dzieje.
Pozdrawiam
N60.17118 E24.93206 N55.97149 W3.17017 w MS na PC-cie CNE 2008 -trasa została wyliczona .
CNE w wersji instalacyjnej i plik .img może nie jest dokładnie to samo.
Chyba nie wyjaśnimy czemu tak się dzieje.
Pozdrawiam
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Ustalmy jednakowe opcje UNIKANYCH i przetestujmy trasy na różnych nuvi 760. Tylka tą drogą dojdziemy do jakichkolwiek dalszych wniosków.
kawo. Podaj dokładnie:
- współrzędne startu i końca (dla trasy która "wywala" błąd u Ciebie) jeśli inne niż podał asandrzej
- co masz "zaptaszkowane" w opcjach UNIKANE w swoim nuvi.
kawo. Podaj dokładnie:
- współrzędne startu i końca (dla trasy która "wywala" błąd u Ciebie) jeśli inne niż podał asandrzej
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
nie wiem jak to jest w 760, ale ja w swoim 255 mam zaznaczone drogi platne i promy, a mimo to bez problemu znajduje trase polska -> wielka brytania.
'unikane' nie znaczy zeby nie korzystac w ogole, ale jak juz nie ma innej alternatywy.
'unikane' nie znaczy zeby nie korzystac w ogole, ale jak juz nie ma innej alternatywy.
pozdrawiam
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
G.
haha, sluszna uwaga, ale akurat moj garmin wybral prom (mimo zaznaczonej opcji w unikanych).
eurotunel to cos jak platna droga, tyle tylko, ze sie na wagonie jedzie, a nie samemu
platne drogi tez mam zaznaczone w unikanych, haha
eurotunel to cos jak platna droga, tyle tylko, ze sie na wagonie jedzie, a nie samemu

platne drogi tez mam zaznaczone w unikanych, haha
pozdrawiam
G.
G.
ok. zaptaszkowane ma tylko pasy specjalne (co to jest...?) oraz zawracanie... trasa to portugalskie miasto Faro i greckie Ateny... ale jest problem, bo d właśnie przed chwilą i to szybko! 760 ładnie wyznaczyła trasę o długosci 4431... bez komentarza...beetle-m pisze:Ustalmy jednakowe opcje UNIKANYCH i przetestujmy trasy na różnych nuvi 760. Tylka tą drogą dojdziemy do jakichkolwiek dalszych wniosków.
kawo. Podaj dokładnie: