Błędy UMP-pcPL

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Alf/red/, Artur

Postprzez PouchX » Wt, 11 wrz 2007 20:42

Frasun !!! przecież komentarze są w osobnym wątku. Tutaj miały być konkretne przykłady błedów. Znowu jest bałagan i nic z tej "bazy" błędów nie wyjdzie.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4498
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Postprzez frasun » Wt, 11 wrz 2007 21:10

Racja, wydzielam jako błędy UMP-pcPL, bo tak naprawdę o tym jest ta dyskusja...
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3777
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Postprzez MART » Cz, 18 paź 2007 8:47

Skoro jest wątek błedy GPMapy to może założyć również analogiczny dotyczący UMP.
Mam wiele szacunku dla osób ja tworzących więc proszę mnie nie podejrzewać o jakieś "chorobliwe" wytykanie błedów. Chciałbym nanieść trochę poprawek ale ponieważ się na tym nie znam wolę to powierzyć profesjonalistom 8)
Dlatego nie zakładam osobnego tematu. Chciałbym aby zrobił to np frasun i ewentualnie wskazał formę w jakiej miałoby to przebiegać

Od kilku dni w pełni korzystam z UMP'a i widzę kilka błędów nawigacyjnych myślę że drobne korekty wystarczą.

Inna sprawa to alerty predkości. Myślę że można by to generalnie podłączyć do tego wątku o UMP
MART
G60CSX
Avatar użytkownika
MART
 
Posty: 58
Dołączył(a): Wt, 20 mar 2007 10:31
Lokalizacja: Białystok

Postprzez Alf/red/ » Cz, 18 paź 2007 9:48

MART napisał(a):Chciałbym aby zrobił to np frasun i ewentualnie wskazał formę w jakiej miałoby to przebiegać

patrz tam

MART napisał(a):Inna sprawa to alerty predkości. Myślę że można by to generalnie podłączyć do tego wątku o UMP

A to też tam, ewentualnie na Garniaku już pisałem - email radary () ump.waw.pl
Zaraz, a Ty już czegoś nie zgłaszałeś?
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1088
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Postprzez Magnoom » Cz, 18 paź 2007 10:00

Uważam, że w przypadku UMP-PcPL lepszym rozwiązaniem byłoby bezpośrednie podsyłanie zauważonych błędów, czy nowości twórcom tej mapy.
Dla zainteresowanych podsyłaniem poza stroną projektu i cytowanym już FAQ przypomnę wiadomość z innego tematu: Udział w projekcie UMP Wawa.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS: Góry_PL, UMP-pcPL-topo oraz Okolice Bełchatowa
Nuvi 760 + GA27C: GPMapa 2007.3, CNE NT 2009, UMP-pcPL; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1748
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Postprzez PouchX » Cz, 06 gru 2007 22:42

Tak do Wszystkich... róbcie zrzuty z MS w formacie .GIF, a nie JPG.. będzie lepiej czytelne i mniej KB.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4498
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Stolyca. Słowackiego => al. AK

Postprzez Castel 899 » Pn, 03 lis 2014 16:15

W lewo, czyli w prawo.
Licho siedzi w UMP, bo ten sam odbiornik na CNE wskazuje dobrze.
Edit.: 2014-12-04 Teraz raczej się nie da ustalić/poprawić z powodu FS#19002.
Załączniki
Słowackiego - al. AK.jpg
Ostatnio edytowano Cz, 04 gru 2014 15:41 przez Castel 899, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.10, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 421
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Jak wyżej, rampa szybka // S8 => Powązkowska

Postprzez Castel 899 » Pt, 07 lis 2014 1:48

Może pomoże znaleźć (wspólną ??) przyczynę podobna sytuacja przed niezbyt oddalonym skrzyżowaniem:
Załączniki
121676.jpg
Prosto, czyli w prawo.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.10, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 421
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Ogon » Wt, 06 sty 2015 12:30

Witam

Mam pewien problem i nie wiem gdzie go zgłosić więc spróbuję tu.

Na mapach UMP-pcPL przygotowywanych dla Locusa (i prawdopodobnie także dla OSMAnd - OSM XML) brakuje w niektórych miejscach lasu. Zauważyłem że na na mapie www ten las ma inny typ.

Przykład:
Obrazek
A w Locusie wygląda to tak:
Obrazek

Jak widać na obrazkach las w okolicach Orłowca nie istnieje na mapie w Locusie, a na www ma inny typ niż las po czeskiej stronie który w Locusie wyświetla się poprawnie.
Załączniki
Screenshot_2015-01-06-12-15-03.png
mapa_www.PNG
Ogon
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt, 06 sty 2015 12:18

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Mariusz65 » Wt, 21 lip 2015 21:01

W całym Toruniu brak linii tramwajowych.
Nie było nigdy czy zniknęły?
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4435
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Castel 899 » Śr, 04 lis 2015 17:15

PouchX napisał(a):Tak do Wszystkich... róbcie zrzuty z MS w formacie .GIF, a nie JPG.. będzie lepiej czytelne i mniej KB.

Kilka razy przed wklejeniem zrzutu z MS lub BC zmieniałem jego format testowo.
Statystycznie wychodzą mi objętości w proporcji 45%.jpg , 70%.png , 100%.gif.
W czytelności tez nie widzę różnicy, ale może narzędzia używane przez nanosicieli widzą to inaczej.
Jednak GIF ??
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.10, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 421
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Castel 899 » N, 23 paź 2016 19:50

Błędzik nie 100 %-owy i błahy, więc tu a nie na FlyS.
Zawr. d....jpg

We właściwościach punktu jest miejsce na komentarz, więc proszę sprecyzować o co chodzi (nie znalazłem tam nic, czego nie ma na mapie) albo usunąć to słoneczko i nie [tytuł załącznika] bo benzyna kosztuje.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.10, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 421
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Zachu » N, 23 paź 2016 20:01

To znaczy że warto się tamtędy przejechać, zebrać ślad i podesłać.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7407
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Castel 899 » N, 23 paź 2016 20:36

No właśnie nie warto, bo nie ma tam nic, czego brakuje na mapie lub byłoby źle.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.10, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 421
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Zachu » N, 23 paź 2016 20:55

Czyli trzeba to zgłosić w tej formie: "nie ma tam nic, czego brakuje na mapie lub byłoby źle."
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7407
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości