Kenwood DNX 7200

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Garello » Pn, 01 gru 2008 7:10

Potwierdzam wypowiedz kolegi powyżej nie da się zainstalować AutoMapy, ale w to miejsce jest: City Navigator Europe (Europa), GPMapa , UMP (Polska) no i pewnie w innych krajach są lokalne mapy zarówna płatne jak i bezpłatne, ale o tym poczytasz w innych wątkach. Całe to forum jest dla Ciebie i twojego Kenwood'a z wbudowanym urządzeniem GPS firmy Garmin. Niestety nie udało mi się jak dotąd precyzyjnie stwierdzić jaki model Garmina tam wkładają.Niestety nie najnowszy co powoduje, że z nowszych map nie wykorzystywane są różne funkcje np: nowe schematy kolorystyczne, nie działa polskojęzyczna wersja GPMapy NT, nie sprawdzałem tego jeszcze ale obawiam się, że ograniczenia prędkości z nowego CNE 2009 również nie będą działały. Ale ogólnie sprzęt sprawuje się dobrze :)
Kenwood DNX 7200 CNE 2008 + GPMapa 2008.3 + UMP pc-PL
Garello
 
Posty: 28
Dołączył(a): Wt, 17 cze 2008 20:48

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez mpitu » Wt, 10 lut 2009 20:46

Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Kenwooda i mam maly problem!! Obraz nie porusza sie płynnie ale małymi skokami co objawia sie tym np ze jadąc samochodem i mijam fotoradar, droge w bok lub jakis inny obiekt to na na nawigacji dzieje sie to 2-3 sekundy pozniej. Co moze być tym spowodowane?? Umieściłem antene na desce ale pod naklejka z numerem rejestracyjnym, ma to jakies znaczenie?? BĘDE WDZIECZNY ZA POMOC. Z GÓRY DZIEKI
mpitu
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt, 10 lut 2009 20:00

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Brt » N, 12 lip 2009 10:30

Koledzy używający urządzeń Kenwooda.
Czy wiecie jak można pobrać zapisany ślad z urządzenia?
Z tego co się orientuje powinien być on zapisywany w folderze "GPX", ale po podłąćzeniu DNX'a jako pamięć masowa w ogóle taki folder nie występował. Nawet po jego stworzeniu pliki zapisują się w gdzieś indziej. Jakby ktoś z was rozwiązał ten "problem" to będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2019.20 + UMP
Będzie: ??
Brt
 
Posty: 48
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 23:45
Lokalizacja: Warszawa-Zachód

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Garello » N, 12 lip 2009 18:36

Witam,
Ten problem próbowałem rozwiązać , ale mi się to nie udało.
To co ustaliłem to, że ślady zapisywane są w pamięci wewnętrznej urządzenie, a użytkownik nie ma do niej dostępu.
Pewnie jest jakiś trikowy sposób ale go nie odkryłem.
Gdyby Tobie się udało daj znać.

Pozdrawiam
Kenwood DNX 7200 CNE 2008 + GPMapa 2008.3 + UMP pc-PL
Garello
 
Posty: 28
Dołączył(a): Wt, 17 cze 2008 20:48

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Brt » Śr, 12 sie 2009 17:23

No i udało mi się rozwiązać problem :D Okazało się to banalnie proste... :oops:
Należy podpiąć DNX'a pod komputer. Uruchomić go w trybie "Garmin". Następnie odpalić MapSource. Potem już tylko Prześlij -> Odbierz z urządzenia. Powinno się pokazać ID urządzenia i ok. Wszystko co jest na Kenwodzie leci do naszego MS. Banalne prawda....
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2019.20 + UMP
Będzie: ??
Brt
 
Posty: 48
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 23:45
Lokalizacja: Warszawa-Zachód

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Garello » Cz, 13 sie 2009 19:57

No nie takie proste.
Jak podłączyłeś Kenwood'a do komputera ?
Przynajmniej w moim nie ma takiej możliwości albo jej nie odkryłem.
Kenwood DNX 7200 CNE 2008 + GPMapa 2008.3 + UMP pc-PL
Garello
 
Posty: 28
Dołączył(a): Wt, 17 cze 2008 20:48

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Brt » Pt, 14 sie 2009 7:27

Podłączasz kablem z miniusb. (Taki jak do podłączenia aparatu)
Z tyłu masz wtyk na taki kabel. Nie jest on bezpośrednio w obudowie Kenwooda, tylko wychodzi na jednym z kabli.
Pozdrawiam
Brt
------
Było: Kenwood DNX7200 + CNE 2008 + UMP
Jest: Garmin 1390T LMU + CNE 2019.20 + UMP
Będzie: ??
Brt
 
Posty: 48
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2008 23:45
Lokalizacja: Warszawa-Zachód

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Garello » Pt, 14 sie 2009 16:52

No to obawiam się że masz nowszy model niż ja, bo u mnie takiego kabelka niestety nie ma :/ W ogóle nie ma wtyczki miniusb
Kenwood DNX 7200 CNE 2008 + GPMapa 2008.3 + UMP pc-PL
Garello
 
Posty: 28
Dołączył(a): Wt, 17 cze 2008 20:48

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez gericom » Pt, 14 sie 2009 17:02

W DNX7200 jest tzw. "złącze serwisowe" - umieszczone na tylnej ścianie stacji.
Nie pamiętam dokładnie czy jest to gniazdo w obudowie, czy też krótki kabelek (chyba jest to kabelek będacy w wiązce z anteną GPS)
Jest to gniazdo miniUSB - u siebie mam wpięty na stałe kabel i wyprowadzony do schowka.

pozdr.
gericom
 
Posty: 18
Dołączył(a): Śr, 05 lis 2008 20:41

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez jasiekpol » Pn, 14 gru 2009 12:03

Witam, mam problem z Dnx 7200, mam gpmapę (MObile xt) przypisaną do karty i po włożeniu do czytnika w dnx przy ładowaniu map obraz zaczyna miga, mrugać i urządzenie się resetuje.

Zainstalowałem nowy soft ze strony kenwooda za pomocą karty SD - to samo
Wrzuciłem mapę TOPO 100 na próbę na inną kartę - to samo
Wyprowadziłem kabel serwisowy USB, podpiąłem do kompa i przeinstalowałem soft Web Updaterem - to samo
Skopiowałem Gmapsupp (Topo 100 czy UMP) do katalogu w którym jest CN - to samo

Nie łyka nic oprócz starego CN v 9 NT

Coś pominąłem ?
60 Cx
jasiekpol
 
Posty: 34
Dołączył(a): N, 18 maja 2008 16:19

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez gericom » Wt, 22 gru 2009 10:13

Nie wiem jak z innymi mapami, ale GPMapa od wersji 2009.2 ma zmieniony silnik i niestety DNX7200 przestał obsługiwać GPMapę.
CNE jest obsługiwany bez problemu.
U siebie mam zainstalowaną GPMapę 2009.1 w pamięci urządzenia a CNE 2010.20 na karcie pamięci.

pozdr.
gericom
gericom
 
Posty: 18
Dołączył(a): Śr, 05 lis 2008 20:41

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez wojtek » Wt, 22 gru 2009 10:53

gericom napisał(a):...GPMapa od wersji 2009.2 ma zmieniony silnik i niestety DNX7200 przestał obsługiwać GPMapę...
Brzmi to dość nieprawdopodobnie :?
A może po prostu próbowałeś wgrać niewłaściwą wersję GPMapy?

Wojtek

PS. "Silnik" to raczej jest w Kenwoodzie, GPmapa to bardziej "paliwo" :wink:
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez beetle-m » Wt, 22 gru 2009 12:09

Z tego co widzę, to nowością od wersji 2009.2 było wprowadzenie budynków 3D
:arrow: Historia produktu GPMapa
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // były nüvi: 3790T // 765T // 760 // 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi9 (z Google Maps i Android Auto)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6707
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez gericom » Śr, 23 gru 2009 16:02

Używam GPMapy od 5.0 i do 2009.1 wszystko działało bez zarzutu, oczywiście w wersji nieNT.
Jak już napisałem wcześniej - Imagis dokonał zmian od wersji 2009.2 które uniemożliwiają współpracę DNX7200 z GPMapą w każdej z trzech wersji.
Gdzie grzebali i co zmienili - nie wiem, otrzymałem informację z Imagisu - za pośrednictwem dystrybutora Kenwooda - że "został zmieniony silnik GPMapy".

Może Pani z Imagisu, udzielająca się na tym forum przekaże bardziej szczegółowe informacje o tych zmianach.

pozdr.
gericom
gericom
 
Posty: 18
Dołączył(a): Śr, 05 lis 2008 20:41

Re: Kenwood DNX 7200

Postprzez Alf/red/ » Pt, 25 gru 2009 20:38

gericom napisał(a):Imagis dokonał zmian od wersji 2009.2 które uniemożliwiają współpracę DNX7200 z GPMapą w każdej z trzech wersji.

Pomóż proszę:
1. w jaki sposób uniemożliwiają? Że: nie da się wgrać, przestał widzieć mapę, pokazuje bzdury zamiast mapy, nie pozwala na wyszukiwanie, wiesza się w jakiejś sytuacji, jakoś inaczej?
2. nie wiem czy masz możliwość sprawdzić czy działa CNE; sprawdź więc UMP-pcPL - wersja NI i ogonkowa. Tak, obie. Jak żadna nie zadziała, to próbna. Taka informacja też pomoże coś wykombinować.
Mosze, ty daj mnie szansę, ty kup los. Może coś się uda poprawić - może nawet w samej GP.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1096
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość