Kenwood DNX5220 od podszewki.

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez acegis » Wt, 22 gru 2009 8:52

Witam wszystkich - to mój pierwszy post na tym forum :)

Nie jestem co prawda posiadaczem DNX5220 ale mam niedawno nabyty z drugiej reki Moniciver Kenwooda KVT-827 + Navi Box KNA-G520.
Sprzęt jest kupiony na niemieckim ebayu i ... niestety nie działa, tzn nie mogę go narazie uruchomić. Ciemność wiekuista, nic się nie włacza,

W związku z tym dołączam się do tego wątku, głównie z 2 pytaniami:

1. czy jest ktoś w stanie mi podpowiedzieć co mogę robić źle?
A więc tak : podłączam go w domu do zasilacza 12V - do kostki ISO do czarnego - masa, do zasilanie (zółty) i stacyjka (czerwony) daje 12V, kabel od czujnika hamulca ręcznego daje do masy. Bezpieczniki są OK. BlackBox podpięty kablem sygnałowym oraz do zasilania z kostki ISO. I z tego co się znam na elektryce to powinien się teraz dać załączyć ale niestety nic z tego.

2. czy jest ktoś w stanie polecić mi kogoś lub jakiś serwis najlepiej w okolicach Katowic który może go sprawdzić?

pozdro,
acegis

OK. był problem z kablem ISO, coś nie stykało...
acegis
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 21 gru 2009 17:12

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez beetle-m » Śr, 30 gru 2009 10:31

:arrow: DNX 5 Series software version 2.70 (December 21, 2009)

Changes made from version 2.60 to 2.70:
◦Fixed compatibility issue with 2010 Middle Eastern map
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // był nüvi 3790T // był nüvi 765T // był nüvi 760 // był nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi5 (z MapaMap v10.7.0)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6697
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez jack182 » Śr, 10 lut 2010 10:25

Czy ktoś wie jak wrzucić mapy do pamięci KNA-G520 :?:
CNE jest coraz większy i powoli nie wchodzi z GPMapą w całości na SD 2GB, a większych kart niestety nie czyta :(
Pozdrawiam
Jack182
nuvi550, nuvi205, KVN52, GTM10,Am,N.O., GTM25
GPMapa2010.1, GPMapaTopo 2009, CNE2011.20
Avatar użytkownika
jack182
 
Posty: 26
Dołączył(a): So, 07 lut 2009 18:53
Lokalizacja: N52.04 E20.45

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez MarekA » So, 01 maja 2010 6:27

Witam, w pochmurny majowy weekend :(
Mam Kenwooda DNX z zainstalowaną mapą CNE 2009.10 - zarejestrowany na stronach Garmina. Chciałem zaktualizować mapy do najnowszych,ale na stronie Garmina dla Kenwooda nie ma aktualizacji do CNE 2011.
Więc chyba przekombinowałem :) :ściągnłąem z netu mape 2011, przetestowałem dziala z kenwoodem. Wróciłem potem do swojej mapy i dokonałem zakupu nuMaps lifetime. No i chyba wtopiłem 300 PLN :evil:
Komunikat :Brak dostępnych aktulizacji.
Czy dla Kenwooda nie są dostepne te same mapy co np. dla nuvi??
Przecież ta mapa dziala z Kenwoodem!!
Co moge zrobić z tym lifeTime ?
Aha w moim panelu mam zarejestrowana te subskrybcje ale jest komunikat "Activate Your Purchase" . Podłaczając nawigacje sprawdza dostępnośc map ale nie dodaje do tej subskybcji urządzenia.
Cos robię nie tak??
Kenwood DNX7260BT
MarekA
 
Posty: 31
Dołączył(a): Wt, 03 lut 2009 8:30

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez SP2BZW » So, 01 maja 2010 11:56

skontaktuj się z support'em 00800 4412 454, młode chłopaki ale kompetentne, mówią po polsku, koszt rozmowy lokalnej...
SP2BZW
 

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez wojtek » Pn, 03 maja 2010 12:23

Support Garmina nic nie pomoże w tej sprawie. Są rzeczywiście życzliwi ale jedyne co mogą zrobić to odesłać do Kenwood UK (+442380662894 - anglojęzyczny helpdesk Kenwooda).
Z informacji jakie ja otrzymałem na infolinii Garmina wynika jasno, że lifetime z Kenwoodem nie pójdzie. Pozostają dwie kwestie:
1. Czy zwykły CNE z DVD pójdzie z Kenwoodem (myślę, że tak)
2. Czy wbudowane TMC obsłuży Destię, update'u chyba jeszcze nie było
W przyszłym tyg. zadzwonię chyba do UK i jeśli coś sensownego się dowiem to dopiszę.

W.
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez MarekA » Pn, 03 maja 2010 12:59

Próbuję sie dzisaj dodzwonic do supporu Garmina ale chyba maja wolne.
LifeTime to tylko sposób dystrybucji -subskrybcji map. Najnowsze mapy na 100% wspołpracują z Kenwoodem - wiec nie jest to żaden problem techniczny kompatybilności urządzenia. Problem tylko że nowe mapy nie sa dostępne jako opcja zakupu dla Kenwooda - czy to jako update czy jako całkowicie nowa mapa. Nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszac "nie pójdzie" - to ze Garmin nie pozwoli podpiąć ( zarejestrować) pod tę subskrybcje urządzenia Kenwooda? No to dziwna polityka - przeciez to jest modul Garmina więc co to im przeszkadza?
TMC też powinen działac z Kenwoodem - skoro dziala w Niemczech , czy Francji ( opcja free) to czemu nie miałby działac w Polsce
Kenwood DNX7260BT
MarekA
 
Posty: 31
Dołączył(a): Wt, 03 lut 2009 8:30

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez wojtek » Pn, 03 maja 2010 13:46

MarekA napisał(a):..Nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszac "nie pójdzie" - to ze Garmin nie pozwoli podpiąć ( zarejestrować) pod tę subskrybcje urządzenia Kenwooda?
No rzeczywiście zamotałem trochę :oops: Tak, infolinia mówiła o braku możliwości podpięcia tej subskrybcji do Kenwooda
MarekA napisał(a):TMC też powinen działac z Kenwoodem - skoro dziala w Niemczech , czy Francji ( opcja free) to czemu nie miałby działac w Polsce
A to pisałem jedynie na bazie informacji o dodaniu Destii do firmware'ów odbiorników TMC np. w nuvikach. Być może pójdzie, nie wiem.

W.
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez shado » N, 09 maja 2010 16:12

Tak gwoli informacji.
TMC w Polsce działa na DNX8220BT. Na DNX5220 zapewne też.
shado
 
Posty: 12
Dołączył(a): Wt, 20 sty 2009 19:22

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez MarekA » Pt, 14 maja 2010 13:46

Dla potomności, po przebytych doświadczeniach :)
Urządzenia Kenwooda nie moga mieć podpiętej subskrybcji LifeTime, nie jest to kwestia technicznych możliwości obsługi zaktualizowanych map , tylko raczej polityki Garmina i Kenwooda i to pozostawię bez komentarza :evil:
To że mozna był ściągnąć aktualizacje map ze strony Garmina to raczej błąd - według supportu.
Przy okazji dziękuję bardzo zarówno supportowi Garmina jak i Vobisowi za życzliwe załatwienie mojej sprawy :D

Wiec posiadacze Kenwooda nie kupujcie LifeTime , nic to nam nie daje :)
Kenwood DNX7260BT
MarekA
 
Posty: 31
Dołączył(a): Wt, 03 lut 2009 8:30

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez DonVito » Pt, 02 lip 2010 11:49

Siemanko. Jestem swiezym posiadaczem tegoz radyjka i mam takie male pytanko.
Jak mozna zauktalizowac soft Garmina, probowalem przez webupdater ale wyskakuje info ze nie ma nowszej wersji (mam zainstalowana 2.6 a na stronie garmina jest 2.7)??
I jaka mape polecacie do tegoz urzadzonka, najlepiej calej europy.

Aaa, jeszcze jedno pytanko, jak wiadomo urzadzenie odtwarza mp3, ale czy da sie przewijac utwor w czasie odtwarzania czy jedynie mozna przeskoczyc do nastepnego utworu??

Pozdro
DonVito
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pt, 02 lip 2010 11:44

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez jankowce » Śr, 06 lip 2011 17:35

Mam problem z Kenwood DNX7240BT .Niestety postanowiłem podmienić plik vois i kenwood nie wstaje t.j. garmin.Może ktoś pomoże.
jankowce
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pt, 11 lip 2008 20:37

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez bonaventura » Cz, 22 gru 2011 17:20

Witam posiadam takie radyjko i mam następujący problem ;

Włączony jest polski lektor którego w ogóle nie słychać :/
Po przełączeniu na jaki kol wiek inny wszystko działa w porządku.
W nawigacji napisane jest ze jest to lektor Polski 2.0

Wie ktoś jak rozwiązać problem wgrać nowego lektora jak to zrobić

Z Góry dziękuje z Pomoc
bonaventura
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 22 gru 2011 17:15

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki.

Postprzez parovuz » Cz, 29 gru 2011 2:42

w ustawieniach radia masz możliwość podgłośnienia nawigacji powinno pomóc, jeśli to nie da rady to o ile pamiętam w ustawianiach samego garmina też było coś powiązanego z dźwiękiem.
Ostatnio edytowano Cz, 29 gru 2011 7:40 przez beetle-m, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Unikajmy proszę pełnego cytowania postu poprzedzającego naszą odpowiedź.
Na stanie: Kenwood DNX5220 + KCA BT200
parovuz
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn, 26 gru 2011 0:33

Re: Kenwood DNX5220 od podszewki. (update, aktualizacja)

Postprzez parovuz » Cz, 29 gru 2011 3:17

Witam,
Mam pytanie odnośnie aktualizacji samego radia (firmware) jaki pozostałych podzespołów bluetooth i garmin.

Aktualnie posiadam takie wersje przy DNX5220 + KCA-BT200:
Garmin: 2.7 zaktualizowałem już do 2.8
Bluetooth: 1.4.0 czeka mnie aktualizacja do 3.12
Kenwood (firmware): 1.40 czeka mnie aktualizacja do 3.2.0

Zaktualizowałem już samego garmina z 2.7 na 2.8, próbowałem zaktualizować firmwar'a z 1.40 do 3.1.0 lub do 3.2.0 po nagraniu płytki z upgrade'm po odpaleniu jej w DVD stoi w miejscu i jest tylko info "System update" (czekałem z 20 min i bez zmian)... może ma ktoś jakiś pomysł jak się do tego zabrać aby poszło?? za bluetooth'a zabieram się jutro mam nadzieje że z wersji 1.4.0 zaktualizuje mi do 3.12??
Na stanie: Kenwood DNX5220 + KCA BT200
parovuz
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn, 26 gru 2011 0:33

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości