nuvi 3700 błędy i usterki

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.

Moderatorzy: frasun, wojtek, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez ArturGarminUK » Pt, 28 sty 2011 17:54

POIGNE napisał(a):
ArturGarminUK napisał(a): Zgadzam sie zasięg lepszy, ale po kilku tysiącach rozłożeń i złożeń anteny, taśma się przeciera lub luzuje i juz wtedy sygnału nie łapie w ogóle :)
Nie miałem żadnych problemów z taśmą. Padła pamięć flash podczas nawigacji :(
Na szczęście udało się naprawić.
Wkrótce muszę kupić coś nowszego.
Kiedy można liczyć na jakiś dopracowany model bez niedoróbek :?:
Brakowało mi tylko większej liczby punktów pośrednich i szybszego procesora.

Teraz juz sie nie produkuje dobrych urządzeń :( Teraz nawigacje maja być tanie, zresztą jak wszstko inne :(

Cokolwiek chcielibyśmy wybrac ma swoje minusy, ale na pewno nowa seria wchodząca na rynek brzmi interesująco Nuvi 2xxx. Zwłaszcza modele z trzyosiowym, kompasem.
ArturGarminUK
 
Posty: 37
Dołączył(a): Cz, 24 cze 2010 15:53

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez ArturGarminUK » Pt, 28 sty 2011 17:56

PouchX napisał(a):Może informatycy udostępnią kod źródłowy? :)
Zrobimy poprawki :mrgreen:


Tak byłoby najlepiej. Gdyby mieć dwóch dobrych beta testerów w każdym kraju, pomoc techniczna miałaby o połowę mniej pracy. Poruszałem już ten temat z bosami. Szkoda gadać.
ArturGarminUK
 
Posty: 37
Dołączył(a): Cz, 24 cze 2010 15:53

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez POIGNE » Pt, 28 sty 2011 18:20

Skoro Garmin sam uważa że jest zły to po co przepłacać :?:
Może posłuchać Excela.
Pozdrawiam Rysiek
Nuvi 660 FM + CNE 2013.40, GP MAPA 2010.3 i UMP-pcPL
Navroad Auro 2S + Automapa 6.12
POIGNE
 
Posty: 60
Dołączył(a): So, 13 lis 2010 16:27
Lokalizacja: Kraków

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez PouchX » Pt, 28 sty 2011 18:25

ArturGarminUK napisał(a): I jeszcze prywatna prośba: proszę nie "wieszać na mnie psów" jak walnę jakąś gafę.

Nikt raczej nie ma zamiaru tego robić.
Osobiście cieszę się, że nareszcie przedstawiciel Garmina bierze naprawdę czynny udział w naszych rozmowach.
Wiem jak wygląda praca w korporacji i zdaję sobie sprawę z tego, że większość naszych uwag czy sugestii odbije się o Garminową ścianę.

Mam jednak nadzieję, że ktoś może kiedyś weźmie pod uwagę nasze wypowiedzi :|
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4509
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez POIGNE » Pt, 28 sty 2011 18:42

Żartowałem :D
Jeszcze trochę pojeżdżę z 660 :wink:
Później pewnie znowu wybiorę Garmina.
Może doczekam się jakiegoś udanego modelu.
Na przykład nuvi 2300 po usunięciu chorób wieku dziecięcego.
Pozdrawiam Rysiek
Nuvi 660 FM + CNE 2013.40, GP MAPA 2010.3 i UMP-pcPL
Navroad Auro 2S + Automapa 6.12
POIGNE
 
Posty: 60
Dołączył(a): So, 13 lis 2010 16:27
Lokalizacja: Kraków

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez Zachu » Pt, 28 sty 2011 19:45

ArturGarminUK napisał(a):
Zachu napisał(a):Przydała by się też możliwość, tak jak w podróży, zmiany kolejności punktów via. Teraz punkty via trzeba dodawać od najdalej oddalonego. Różnica jest też przy zliczaniu. Via można minąć w "okolicy". Punkty z podróży trzeba "zaliczyć'. Jeśli jest na przeciwnej nitce drogi to jest problem.

Ja tam robie to nasteppująco i wtedy kolejność nie ma znaczenia:
1. Wpisuję adres docelowy i klikam jedź.
2. Urządzenie oblicza sobie trasę.
3. Klikam na mapę, żeby sprawdzić trasę.
4. Jak mi nie pasuje trasa to po prostu zaznaczam punkt na mapie i dodaję go do trasy. Nie ma w tym momencie znaczenia czy jest punkt bliżej początku, czy końca trasy.

Wszystko fajnie przy założeniu że są drogi. Proszę sprawdzić jak działa przy dwóch via.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8214
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez popej » Pt, 28 sty 2011 20:48

Potwierdzam, w odróżnieniu od starszych modeli, nuvi 37xx nie optymalizuje trasy przy dodawaniu via. Tragedia :(
Dodałem błąd do listy.

Edycja: przykład trasy wyznaczonej przez nuvi 3760 z użyciem via. nuvi projektuje pętlę, tak żeby najpierw osiągnąć ostatnio wprowadzony punkt w okolicach Tucholi, potem zalicza wcześniej wprowadzone punkty, wraca do Gdańska i wreszcie jedzie do celu w Bydgoszczy:

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt, 28 sty 2011 21:09 przez popej, łącznie edytowano 2 razy
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez POIGNE » Pt, 28 sty 2011 21:07

Szanujmy nasze stare Garminy.
Już tak dobrych nie będzie :(
Pozdrawiam Rysiek
Nuvi 660 FM + CNE 2013.40, GP MAPA 2010.3 i UMP-pcPL
Navroad Auro 2S + Automapa 6.12
POIGNE
 
Posty: 60
Dołączył(a): So, 13 lis 2010 16:27
Lokalizacja: Kraków

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez GPS Maniak » Pt, 28 sty 2011 21:33

popej napisał(a): wraca do Gdańska ....

Garmin wie lepiej - być może zapomniałeś zabrać Małgorzatę :wink:
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez popej » Pt, 28 sty 2011 22:35

Tu już nie wiadomo, śmiać się, czy płakać :( :)
Chyba kupie sobie Automapę do telefonu. Będę miał te same mapy, tylko nowsze :) :(
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez GPS Maniak » Pt, 28 sty 2011 22:41

Przeproś się z NUVI-205 i po kłopocie :lol:
A tak poważnie - pomyśłałem sobie przez chwilę o 2250, ale jeżeli punkty VIA będzie traktował tak samo jak 3700 to dziękuję. Nie skorzystam :?
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez Alf/red/ » Pt, 28 sty 2011 22:46

POIGNE napisał(a):Już tak dobrych nie będzie :(

A żebyś wiedział.
Kiedyś, kiedyś słyszałem urban legend a może prawdę najprawdziwsiejszą, dlaczego te garminy są takie sprytne i wygodne. Bo konstruktorzy sami ich używają.
A potem wąż zjadł swój ogon, i liczy się tylko sprzedaż pudełek i ilość nowych modeli per kwartał, a nie jakieś pierdoły zgłaszane raz na miesiąc.

Panie Arturze, nie do Pana piję. Pan jest jasną plamą na oceanie niemocy i sztywniactwa, jaką pokazuje Garmin. Chociaż również może tak być, że to my jesteśmy jacyś skrzywieni i nawiedzeni, skoro domagamy się czegoś-tam jako jedni z nielicznych.
Tak czy owak proszę się nie poddawać.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1096
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez popej » Pt, 28 sty 2011 23:00

GPS Maniak napisał(a):Przeproś się z NUVI-205 i po kłopocie :lol:

Nie ma konfliktów między nami, 205T służy do gnębienia 3760 ;)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 4, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6848
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez jeremihorn » Wt, 01 lut 2011 17:51

.
Ostatnio edytowano Cz, 31 mar 2011 6:15 przez jeremihorn, łącznie edytowano 2 razy
Jeremi
Wcześniej: summit, vista hcx, oregon 450 (ump), etrex 20 (ump)
Teraz: nuvi 3760 (ump), oregon 650 (ump), 64st (ump, pl topo 2018)
Avatar użytkownika
jeremihorn
Bywalec
 
Posty: 181
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2009 9:53
Lokalizacja: Lublin

Re: nuvi 3700 błędy i usterki

Postprzez kotesk » Pn, 07 lut 2011 14:48

Witam

Czy koledzy udało sie Wam nauczyć Nuviego 37XX przy pomocy funkcji mytrends tak aby nawigował po drogach uczeszczanych przez Was ?? Otoz u mnie dziala to tylko tak iz czasami Nuvi zasugeruje czy aby nie jade tam a tam .....

Wychodzi ze ta funkcja to tylko bajer ... albo mój jest wyjatkowo oporny na edukacje .
Dla znajacych Szczecin podam iż jezdze z prawobrzeża do domu i odworotnie do pracy , tak juz od okolo 2 miesiecy "dołem" przez Waly Chrobrego i przy Stoczni .... Nuvi uparcie prowadzi przez centrum .

Pozdrawiam
Kotesk Garmin 495 wczesniej 296 , Mio 550 AM , 3790T nüMaps Lifetime
Szczecin
kotesk
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pn, 08 lis 2010 14:28

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Na drodze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości