Moderator: Spider
Ajger napisał(a):Co do spojlerów, to jeszcze nie sprawdzałem. Odbiornik musi sobie utworzyć odpowiednie katalogi, więc zalogowałem się na stronie OpenCaching.com, ale tam póki co nie ma możliwości pobrania skrzynki z foto
Works With All Geocaches
You can also take advantage of geocache photos on your Garmin handheld for geocaches obtained from a source other than OpenCaching.com, it just takes some work. A geocache’s photos, JPEG only, need to be placed on the handheld’s mass storage in the following manner
Photos
\Garmin\GeocachePhotos\Last Character\Second To Last Character\Full Code\
Spoiler Photos
<Photos Path>\Spoilers\
For example, photos for a geocache with code OXZTXGC would be placed under the path
\Garmin\GeocachePhotos\C\G\OXZTXGC\
And spoilers would be placed under
\Garmin\GeocachePhotos\C\G\OXZTXGC\Spoilers
If the geocache has only three characters total, a 0 (zero) is used for the second to last character. For example, photos for a geocache with code OXR would be placed under the path
\Garmin\GeocachePhotos\R\0\OXR\
wodzirej napisał(a):W dolnej części zestawienia jest 'chirp: searching', czego nie widać na zrzucie 62s;
inna jest również grafika strzałki kompasu.
Ajger napisał(a):liczyłem na to, że wgram sobie jedną skrzynkę z fotami bezpośrednio ze strony www do odbiornika [...] Trzeba poczekać. Myślę, że muszą być jakieś zmiany w pliku GPX GC.
forum.opencaching.pl: napisał(a):nadal dla oc jest to ręczne pobieranie, trzeba program napisać, który automatycznie pobiera zdjęcia
Ajger napisał(a):Szukanie chirpa pewnie się pojawi, po włączeniu w menu Chirp.
Mariusz65 napisał(a):Może trzeba popróbować z ręcznym utworzeniem katalogu "GeocachePhotos" i kolejnych. [...] Może wtedy wystarczyło by ręcznie wkleić fotki...
wrygiel napisał(a):Instrukcja znajduje się tutaj:
Ajger napisał(a):Nie wiem, czy było w poprzednich wersjach FW.
Mariusz65 napisał(a):W moim przypadku, paczka pobrana tą metodą nie daje się rozpakować:
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość