Moderator: Spider
Spider napisał(a):hiroaq, wrzuć to do GPSa i powiedz czy masz znalezione:
http://www.sendspace.pl/file/dff26520e01bdc20922c6b8
Musisz mieć
Spider napisał(a):Ale namieszaliście
Plik geocache_visits nie ma nic wspólnego ze statusem skrzynki w odbiorniku. To jest tylko dziennik, który można zaimportować na geocaching.com lub opencaching.pl
Standardowo nieznaleziona skrytka ma s GPXie zapisane <sym>Geocache</sym> a znaleziona <sym>Geocache Found</sym> i po tym odbiornik rozpoznaje jak odznaczyć daną skrytkę.
Ale dodatkowo status znalezionej skrzynki jest zapisany gdzieś w urządzeniu. Moje testy na Colorado to potwierdzają.
Spider napisał(a):Jedyną możliwością na to byś w GPSie miał znalezione skrytki oznaczone jako znalezione jest zmiana generowania plików GPX na stronie opencaching.pl, polegająca na generowaniu tagu <sym>Geocache Found</sym> zamiast <sym>Geocache</sym> dla znalezionych skrytek.
Spider napisał(a):@Mariusz65 tak jak napisałem powyżej. Jest błąd na OC. A znalezienia masz zapisane w pamięci odbiornika. Zrób reset odbiornika i zobaczysz że znalezienia znikną. W każdym razie w Colorado znikają.
Mariusz65 napisał(a):Być może Colorado nie ma pliku geocache_logs.xml
Szczerze mówiąc to nie wiem od kiedy pojawił się on w Dakocie, bo wcześniej go jakoś nie zauważałem…
PS
Widzę, że nawet Garniakowa wyszukiwarka nic nie znajduje gdy wpisać "geocache_logs.xml"
Nie było wcześniej tego pliku w odbiornikach?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość