Moderator: Spider
GPS Maniak napisał(a):ted68 napisał(a):Dlaczego - TYLKO ? Ja polecam OziExplorera - platny ale warto
Krzysztof to wyjaśniał. Chodzi o możliwość kalibracji map w terenie.
Oczywiście nie każdemu to potrzebne ........
GPS Maniak napisał(a):Wszelki Duch - Kwieto co Ty tutaj robisz?
GPS Maniak napisał(a):Szczerze mówiąc pamiętałem Twoje wykłady na temat kalibracji map w terenie, ale ze wstydem przyznaję, że byłem pewien że Krzysztof miał na myśli ten sam program No cóż, jako nawiedzony garminowiec nie znam żadnego z nich - stąd moj pomyłka.
GPS Maniak napisał(a):W sumie - żeby nie było zupełnie OT - chyba trochę podobnie do Teda jestem konserwatystą. Kiedyś, w czasach kiedy miałem jeszcze nadzieję na szersze wykorzystanie PDA w terenie (chyba 2002r) wybór softu do obsługi rastra nie był tak duży jak dziś. Kupiłem wówczas dublet: Pocket Memory Map Navigator + MMN wersja na PC. Polubiłem ten soft i nadal jestem mu wierny. To jedyny soft "terenowy" jaki mam w MIO.
Mianowicie : kalibruje mape na kompie - wczutuje na tunera - w trakcie wycieczki okazuje sie, ze mapa jest rozjechana w jednym kierunku np o kilkanascie metrow - czy jest sposób , zeby ja tylko ''przesunac'' a nie kalibrowac wszystkie punkty ???
soko napisał(a):No bo np. na tych skanach Oziego na CD jeden piksel to kilka metrów w terenie. Prawie dziesięć.
A np. czubek rysika od PDA spokojnie "dziubie" kilkanaście pikseli na raz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość