Temat zakładam, bo pewnej sprawy nie rozumiem. Może ktoś mnie oświeci dlaczego tak a nie inaczej działa ten serwis.
Z ww strony nie można pobrać pliku gpx z opisem (opis, kordy, zdjęcie, logi) jeśli nie jestem użytkownikiem premium.
Mogę natomiast na www przeczytać cały opis, logi, zdjęcia. Mogę to też wydrukować [serwis nawet przyzwoicie dostosowuje wszytko pod wydruk]
Mogę też, także bez premium korzystać z tych informacji na komórce. Mogę nawet zapisać je do użytku ofline.
Wychodzi więc na to, że JEDYNYM ograniczeniem jest niemożność korzystania na odbiornikach GPS. Konkretnie to niemożna korzystać z promowanej przez garmina funkcji "geocaching bez papieru". pomijam tu inne funkcje premium, czyli układanie sobie ścieżek itp.
Wychodzi więc na to, że ww portal jest NIEEKOLOGICZNY !! bo zmusza mnie do drukowanie, wycinania drzew na papier, ba! Przez nich niszczone są lasy amazońskie a my mamy globalne ocieplenie!
Potrafi ktoś mi wytłumaczyć sens takiego działania? Rozumiem blokowanie zaawansowanych bajerów, ale blokada pliku gpx jest idiotyczna...