Moje zdanie:
- skrzynki powinny byc w miejscach, w ktorych WOLNO przebywac.
- byloby dobrze ograniczyc powstawanie skrzynek beznadziejnych
Skrzynki dotychczasowe, ktore budza kontrowersje - jesli uda sie autora przekonac, to zmodyfikowac polozenie/wlasciwosci skrzynki - na spokojnie, bez pospiechu, bez czasowych limitow...
Ja rozumiem, ze sa ludzie ktorzy musza chodzic po murku, wydmie, choc obok jest chodnik. Dzieci tak chodza - im to uchodzi.
Rozumiem tez, ze niektorzy potrzebuja dodatkowego zastrzyku emocji i widza go wlasnie w takim dzialaniu.
Nie rozumiem tylko dlaczego chca to realizowac pod flaga geocachingu...
Poza tym to jest zabawa w terenie czesto odleglym od miejsca zamieszkania - nie po to jade do skrzynki, zeby na miejscu przeczytac tabliczke "wstep wzbroniony". Takie informacje powinny byc w opisie, jezeli juz taka skrzynka ma istniec, bo rozumiem, ze zakladamy skrzynki, zeby INNI je odwiedzali...
Czasami ktos parkuje na trawniku... bo nie bylo miejsca na parkingu, a czasami zatarasuje autem wyjazd z parkingu i gdzies sobie pojdzie - niewazne, ze inni nie wyjada. Zwykle tlumaczenie jest takie samo.
Jezeli nie mozna zalozyc skrzynki tradycyjnej, to mozna sprobowac zalozyc wirtualna... lub nie zakladac wcale.
Takie jest moje podejscie do geocachingu.
Rozumiem, ze wiele osob widzi to zupelnie inaczej

W koncu ma to byc regulamin dla NAS, a nie dla kilku osob