przez soko » Pn, 07 gru 2009 16:21
No to i tak fajnie, że się coś wgrało! Działa. Tyle , że GSAK ( jak na razie ) nie pobiera chyba cache z Opencaching.
1. Do GSAKa wgrywasz plik .gpx pobrany z Opencaching.pl. I ten plik następnie wgrywasz do 60CSx tak jak opisałem. W Opencaching.pl pobierasz np. wszystkie w promieniu 100km od powiedzmy Płocka. I za chwilę masz wynik i cały ten plik (wszystkie na raz) przelewasz na komputer.
Albo drugi sposób:
2. No dobra, na początek pobierz sobie ten plik .gpx z Opencaching na PC i potem pobierz go MapSourcem i po prostu wyślij go Mapsourcem do GPSa. Też od biedy będzie jakoś wyglądać.
=============================
Jak pobrać plik .gpx ( skopiowane z wątku sprzed roku):
1. Otwierasz Opencaching.pl > klikasz na skrzynki > Zaznaczasz , że wyszukiwanie wg odległości > wybierasz centralny punkt albo jako miasto, albo jako koordynaty z MapSource> dajesz np 30 km dookoła > klikasz "szukaj".
2. Czekasz dwie trzy minuty, pokazuje się zestaw skrzynek, a na dole masz "Wykaz od 1 do XXX " : GPX, LOC itd.
3. Klikasz to GPX w tej linijce "Wykaz itd" , zapisujesz ten plik w swoim komputerze.
4. Otwierasz GSAK, zakładasz nową bazę danych, jakoś ją nazywasz, pobierasz do niej ten plik GPX.
5. Wysyłasz tę bazę do 60CSx - jak powyżej opisałem.
No nie taki żółtodziób, bo widzę moją jedną skrzynkę znalezioną wczoraj!
Pozdrawiam Krzysztof
Ostatnio edytowano Pn, 07 gru 2009 16:44 przez
soko, łącznie edytowano 1 raz
60CSx, Colorado 400t, Suunto X10, Colorado 300 i Colorado 400c. 86S, 79S.
Moja "Instrukcja Obsługi Colorado": Link:
viewtopic.php?p=67948#p67948