Z Twoich postów mam wrażenie chaosu i braku panowania nad mapami. Trzeba to na spokojnie przećwiczyć.
Po pierwsze nie mam pojęcia , jakie w zasadzie masz mapy w odbiorniku ???.
Po drugie - wyłącz wszystkie mapy, a następnie włącz
tylko UMPpcPL. I jeżdżąc tylko z tą mapą przećwicz sobie nawigację.
Mam wrażenie, że masz na raz włączone przynajmniej dwie mapy routowalne i prowadzi to do opisanych problemów.
Jeśli z Naramowic prowadzi do Uchorowa poprzez Oborniki, to nie musi być nic dziwnego, bo może to jest najszybsza droga w routingu na danej mapie. I jeśli masz w ustawieniach preferencje czasu, to może tak być. Nie sprawdzam jak tam jest z odległością ( Naramowice-Oborniki-Uchorowo vs Naramowice - Mur.Goślina-Uchorowo) , ale może przez Biedrusko wychodzi mu dalej ?? Wystarczyło stanąć i zmieniając ustawienia z czasu na odległość zobaczyć co zrobi. Miałbyś odpowiedź.
Wg mnie uwalić 60CSx to jednak jest sztuka i jesli się udało to masz niepotrzebnie aktywne przynajmniej dwie routowalne mapy.
Mam na 60CSx wiele map (nawet wczoraj dograłem kolejne 500MB) i naprawdę nic się nie dzieje. No ale nie można uruchamiać wszystkiego na raz !!
Wiele czasu na wyjaśnienia nie mamy, bo podejrzewam, że w najbliższy weekend znowu jakaś laska imprezując zahaczy szpilkami o te druty w serwerze w AE i wszystko znowu padnie. Taką w każdym razie postawiliśmy roboczą diagnozę w piątkowy wieczór na temat padów Garniaka
.
Podsumowując - jedna mapa.
Jeśli jednak chcesz trochę pożyć, to nie patrz na ekran 60CSx w trakcie jazdy. Po prostu wyklucz taką ewentualność. To taka dobra rada.Krzysztof