GPSMap 60CSx - waypoint z geocaching

O współczesnych poszukiwaczach skarbów.

Moderator: Spider

Re: waypoint z geocaching

Postprzez EGON » Wt, 23 lut 2010 19:18

Ajger napisał(a):
kwl napisał(a):tak, wgrywając waypointy odbiornik ustawiony jest na pamięć masową.... a jak powinien być ustawiony?

W ten sposób nie wgrasz żadnego punktu do odbiornika. W trybie pamięci masowej odbiornik zgłasza się w komputerze jako dysk (ale widoczna jest tylko karta pamięci!), podczas gdy waypointy ładowane są do pamięci wewnętrznej, do której użytkownik bezpośrednio nie ma dostępu. Podłącz odbiornik "normalnie" (MapSource powinien rozpoznać podłączony 60CSx) i wyślij z MapSource punkty. Dopiero wtedy pojawią się w odbiorniku.


To ja "odgrzeję kotleta".
Czy nie ma innego sposobu na wgranie waypointów niż do pamięci wewnętrznej? Lepiej by było na kartę. Przecież ta pamięć ma jakąś ograniczoną liczbę cykli zapisu. Kartę wymienię na inną jak by co, a pamięć wewnętrzna kiedyś padnie i co wtedy?
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490 + UMP pcPL + CNE
Xiaomi Redmi 3 Pro Android 5.1.1
Avatar użytkownika
EGON
Bywalec
 
Posty: 1157
Dołączył(a): So, 26 kwi 2008 15:53
Lokalizacja: Wrocław

Re: GPSMap 60CSx - waypoint z geocaching

Postprzez Magnoom » Wt, 23 lut 2010 21:49

W przypadku 60CSx można użyć POI Loadera i wgrać punkty na kartę. Przynajmniej tak mi się teraz wydaje, ale dawno się nie bawiłem z sześćdziesiątkami ;)
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS: Góry_PL, UMP-pcPL-topo oraz Okolice Bełchatowa
Nuvi 760 + GA27C: GPMapa 2007.3, CNE NT 2009, UMP-pcPL; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1756
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: GPSMap 60CSx - waypoint z geocaching

Postprzez EGON » Wt, 23 lut 2010 22:16

Testuję to na różne sposoby i bez efektu. :(
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490 + UMP pcPL + CNE
Xiaomi Redmi 3 Pro Android 5.1.1
Avatar użytkownika
EGON
Bywalec
 
Posty: 1157
Dołączył(a): So, 26 kwi 2008 15:53
Lokalizacja: Wrocław

Re: GPSMap 60CSx - waypoint z geocaching

Postprzez kwl » So, 27 lut 2010 17:52

gdy wgrywam punkty do pamięci wewnętrznej to później wyskakuje błąd przy kalkulacjach trasy..... :( więc Ci, którzy mają problem z kalkulacją tras, niech wyczyszczą odbiornik z wszelkich POI lub waypoint a będzie ok. sam testowałem :) Mimo wszystko nie jest to satysfakcjonujące rozwiązanie... :|
"nikt jeszcze nie wie, czy stare słońce zarysuje nowy dzień..."
60csx /Ege Touring/GPSWielkopolska - SUPER!!!/ UMP/ GPMapa
Avatar użytkownika
kwl
 
Posty: 75
Dołączył(a): Śr, 21 paź 2009 19:31
Lokalizacja: Uchorowo

Re: waypoint z geocaching

Postprzez Hans » Pn, 13 lip 2015 7:48

kwl napisał(a):niestety nie działa... zoom mam ustawiony na 800m a nawet przy maksymalnym nie widać żadnego waypointa, nie zapisał się też w menu "waypointy" ani "geocaching". wbiłem więc namiary ręcznie i waypointy są widoczne. tylko trochę męczące to wbijanie ręczne....


do Spaidera! wgrany plik to GPX i raczej waypoint nie jest jakiś uszkodzony bo wgrałem inne i też nic. Czy żaden z wyżej wtajemniczonych kolegów lub koleżanek :D nie zna rozwiązania tego problemu?



Czy ktoś jeszcze bawi się 60csx? Ja przesyłam waypoint bezpośrednio z opencaching i raportuje, że jest ok. Nie ma jednak niczego w wykazie geocache, natomiast widać kesze na mapie. Coś się da z tym zrobić?
Hans
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 13 lip 2015 7:45

Poprzednia strona

Powrót do Geocaching

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość