Jasne. No ale na razie talerze latają po kuchni, jedno drugiemu nie powiedziało co kombinuje, no to i logo GC na chwilę zniknęło z Garminów. Skoro GC jest "dla wszystkich" to nie może być "tylko dla garmina", a chirp jakby tak ustawił sprawy, o ile dostatecznie dobrze przez szklankę przy scianie rozumiem istotę kłótni.
No ale jak wiadomo nawet duża zastawa się kiedyś skończy i trzeba będzie współpracować. Po wspólnie wypitym winku logo GC wróci na swe miejsce, a logo chirpa już też jakieś jest.
Mnie to w zasadzie tylko interesuje jako okazja do upgrade'u software dla CO. Ale o ile nie dadzą gospodarki śladami to i tak nie bedę ryzykował wgrywania nowego software, bo obecne jest świetne i "Was willst du mehr mein Liebchen". Ostatnio padł mi 60CSx, (nie potrafił znaleźć satelitów) co bardzo zachwiało moją wiarą w cały system. Bardzo. Już zresztą po sprawie ( dzięki poradzie PouchX oczywiście). No ale przez kilka godzin byłem na samym Suunto, coby spróbować zrobic kilka waypointów i tracków, a trudno, żeby zegarek konkurował z Garminem.
Stąd za bardzo nie tęsknię za nowym firmware, co zawsze rodzi ryzyko nowych bugów, no chyba, że będzie gospodarka śladami. Niczego mi więcej nie potrzeba.
Krzysztof