Garmin Edge 1000

O seriach Forerunner, Edge, Approach i Swim, oprogramowaniu Garmin Training Center i SportTracks, serwisie Garmin Connect, a także o innych rozwiązaniach dla biegaczy, cyklistów, narciarzy, wioślarzy oraz uprawiających inne dyscypliny sportowe w których przydatny może być GPS.

Moderator: Azzie

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez ciacho » Wt, 12 lip 2016 10:21

kaltam napisał(a):Spróbuj wgrać na nowo soft edga 1000 bo to jest sytuacja nienormalna. Kiedyś jeździłem z dwoma czujnikami tętna (w celach testowych) - wyłączałem i załączałem je w trakcie ruchu bez problemu. Jeżeli by to nie pomogło to bym reklamował.

dzięki wielkie, spróbuję i zobaczę jak efekty
ciacho
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pn, 11 lip 2016 7:54

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez MaciekP » Wt, 16 sie 2016 8:21

Jakiś pomysł na wymianę ekranu w Edge 1000 po kraksie?
Garmin oferuje wymianę na nowe urzadzenie za...719zł :roll:
Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1000 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 532
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez elmo » Cz, 25 sie 2016 8:28

Pytanie odnośnie ładowania - do tej pory podłączałem jedynie pod kompa. Czy ktoś ładował poprzez bezpośrednie podłączenie do gniazdka? Jeżeli tak to czy wystarczy zwykła ładowarka od smatfonów czy jest jakowaś dedykowana?
Dzięki za odpowiedzi.
elmo
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): Wt, 21 paź 2014 16:20

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez MaciekP » Cz, 25 sie 2016 9:19

Ladowałem normalnie przez ładowarkę USB bez problemu i wystarcza zwykla 1A
Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1000 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 532
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez elmo » Cz, 25 sie 2016 10:34

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Pytanie kolejne. Jeżeli korzystam z funkcji nawigacji to przejechana przeze mnie trasa zostanie zapisana. Czy też te dwie funkcje nie mogą działać jednocześnie. I co za tym idzie czy jeżeli jadę wgraną (przygotowaną wcześniej) trasę to analogicznie zapisuje się owa jazda czy też nie?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
elmo
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): Wt, 21 paź 2014 16:20

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez MaciekP » Cz, 25 sie 2016 11:53

zapisuje sie wg ustawien,czyli SMART lub 1s. Polecam SMART. Bedzie to widoczne jako niebieski narastajacy zapisany track.
Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1000 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 532
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez MaciekP » Pt, 26 sie 2016 19:54

MaciekP napisał(a):Jakiś pomysł na wymianę ekranu w Edge 1000 po kraksie?
Garmin oferuje wymianę na nowe urzadzenie za...719zł :roll:


W poniedzialek wysłałem kurierem 1000kę i przelałem pieniądze a w piątek w tym samym tygodniu kurierem przyszedł nowy.Całkiem miło.
Stwierdzenie "nowy" nie jest do końca prawdziwe, bo na kopercie bąbelkowej jest napisane "refurbished", czyli pewnie zmieniają tylko obudowę a środek używany.
Firmware był dość nowy, 8.30, folia na ekranie i brak śladów używania.
Dwa lata gwarancji.
Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1000 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 532
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez Parker » Pn, 17 paź 2016 12:19

Cześć,
E1000 nadaje się do trekingu czy tak nie bardzo? Ktoś używał tego urządzenia do tego typu aktywność?
Da sie zablokować ekran w edge 1000?

Mam na e1000 zainstalowaną mapę compassu na urządzenia garmina .kmz, częstochowa i okolice. Po jakimś czasie używania tej mapy do nawigacji urządzenie zawiesza się i pomaga tylko reset sprzętu. Mapa jest zła czy e1000 nie za bardzo radzi sobie z takimi mapami?
Parker
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 17 paź 2016 11:30

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez kaltam » Pt, 28 paź 2016 6:52

Do pobrania aktualzacja mapy.
edge 1000 + radar Varia + Fenix 5 + nuvi 56LM + nuvi 1490T + CNE + UMP, Oregon 450 + Honor 7
kaltam
Bywalec
 
Posty: 485
Dołączył(a): Śr, 19 wrz 2007 7:36

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez lesiak82 » Śr, 09 lis 2016 22:38

Witam serdecznie mam pytanie odnośnie do mapy , chodzi o OSMapa-OGONKI , na g 1000 .
Miałem taką na g810 i mi sie wieszał garmin , więc go oddałem do sklepu z powrotem :(
Pytanie, czy ktoś takiej mapy używa i czy się wiesza urządzenie ???
Avatar użytkownika
lesiak82
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Śr, 09 lis 2016 22:33
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

Re: Garmin Edge 1000

Postprzez MaciekP » Pn, 13 lis 2017 15:30

Zbilem szybke w Edge 1000, zaplacilem duuuzo pieniedzy i Garmin dał mi urządzenie z folią na ekranie w babelkach i naklejka REFURBISHED, wiec uzywane, ale raczej obudowa wymieniona. Tutaj zaczął się problem, bo zuzycie akumulatora oscylowało w granicach 18-20% na godzinę, wiec raczej bateria nie była nowa.

Ustawienia typowe:
bez BT
bez WI-FI
tylko GPS
Auto podswietlenie, jazda za dnia
Zapis danych: oszczedny
Auto uspienie
Czujniki: kadencja, predkosc, tetno.
Zawsze naladowany do pełna przed jazda
brak Connect IQ
Ekran mapy z dwoma polami danych.

Uznalem po pol roku ze to nie jest ok, i Garmin przyjął reklamację i wyslal mi kolejne urzadzenie.

Naladowalem do pelna, ustawiłem jak wyzej i zostawilem przy oknie. Padł po 6 godzinach 20 minutach przy 0% baterii. Wylaczyłem autouspienie i brak czujników. Software 14.40.
Wyszło 15.8% na godzinę.

Teraz zabrałem go półtoragodzinna jazde rowerem. Tym razem z czujnikami ustawieniami jak wyzej. Temperatura 1-3 stopni C. Wyszło 16.6% zuzycia aku na godzinę.

Kiedy zaczynałem z pierwszym Edge 1000 zwykłe zuzycie w podobnych warunkach i ustawieniach oscylowało w granicach 12-13%/ godzinę.

Czy to moze kolejne, co raz bardziej rozbudowane firmware pozerają akumulator, czy to raczej zuzyte akumulatory urzadzen refurbished? Jakie macie wyniki na swoich edge 1000 na obecnym firmware (14.40)?
Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1000 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 532
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia strona

Powrót do Na sportowo

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości