Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez GPS Maniak » Pt, 02 lut 2018 10:09

Lokalizacja w smartphonie włączona? (Nie znam Iphona, więc nie wiem czy taka opcja w ogóle istnieje). Spróbuj też może wyjść z zegarkiem na zewnątrz, po czym uruchom jakąś aktywność z GPSem, by zegarek złapał pozycję GPS. Może coś z tych rzeczy pomoże.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Belriso » N, 25 mar 2018 15:05

Cześć, mam zegarek z francuskiej dystrybucji, ale chciałbym wgrać do niego język polski. Na razie spróbowałem ten plik z linka wyżej, ale prawdopodobnie po którejś aktualizacji zdążyły się już zmienić formaty tłumaczeń i system oszalał... czy ktoś były tak miły żeby podrzucić plik POLISH.ln3 z nowszego softu? :) dzięki!
Belriso
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): N, 25 mar 2018 14:53

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez RavJ » N, 25 mar 2018 20:48

Nic nie oszalało. Tamten plik jest ok. Po aktualizacji przez kilka dni były cuda ale niezależnie od dystrybucji zegarka. Teraz jest już wszystko ok. Spróbuj ponownie.
RavJ
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): Cz, 18 sty 2018 8:11

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez mik media » Pn, 26 mar 2018 10:30

Mój Garmin z dystrybucji Cecathlon z amazona wersji Vivoactive3 (końcówka numeru serii zegarka to 10)nie miał w opcjach języka polskiego. Po podłączeniu do komputera i zainstalowaniu garmina express zarejestrowałem zegarek. Zgodnie z sugestią ze strony garniaka pobrałem katalog z plikami ln3. Po rzuceniu POLISH.LN3 do katalogu Text w zegarku i następnie zresetowaniu zegarka pojawia się co prawda język polski ale w wielu miejscach są albo krzaki, kwadraciki etc albo, np. w przypadku wejścia w opcje ustawień języka pojawiają się zamiast nazw opcji napisy "nieznany", "nieznany moc" itp. Wygląda, jakby w przypadku nowej wersji oprogramowania zegarka zmienione zostały numery komend. Może ktoś, kto ma nową wersję z działającym polskim podesłałby mi do testów swoje pliki językowe? Proszę :)
mik media
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pn, 26 mar 2018 10:15

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez mik media » Pn, 26 mar 2018 17:11

Problem rozwiązany. Okazało się, że na stronie, podlinkowanej powyżej są dwa pliki text.zip. Z prawej strony w zakładce "podobne soubory" jest plik text.zip, który ma wielkość 378 KB. Zawiera rozszerzenia językowe z rozszerzeniem LN3, w tym j.polski ale w wersji z 22 lipca 2016 roku. TEN PLIK NIE DZIAŁA W VIVOACTIVE 3! Jeśli pobierzemy plik text.zip o wielkości 300KB, znajdujący się w centralnej części strony, znajdziemy tam polska wersję jezykową z 5 września 2017 roku. Ta wersja działa z Vivoactive3!!!. Po wrzuceniu do katalogu Garmin/TEXT trzeba zmienić litery w nazwie pliku na POLISH.LN3 i zabezpieczyć plik. :twisted: WAŻNA INFORMACJA! Nie należy wgrywać więcej niż jednego dodatkowego języka, bo zegarek pobierze tylko ostatnio wrzucany. (np. po zapisie polish.ln3 i russian.ln3 zegarek zainstalował TYLKO wersję rosyjską i nie widział polskiej. Po ponownym podłączeniu do komputera okazało się, że nie widać w katalogu TEXT ani polskiej ani ruskiej wersji. wrzuciłem polską raz jeszcze, zabezpieczyłem, odpiąłem zegarek od kompa, zrestartowałem i wszystko działa, jak ta lala. Zobaczymy, co bedzie po kolejnej aktualizacji. Teraz mam wersję softu 3.40 pozdrawiam Mirek
mik media
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Pn, 26 mar 2018 10:15

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez kristal » Pn, 23 kwi 2018 16:50

Jeśli ktoś posiada najnowszy firmowane z wersję regionalną PLN z oryginalnym językiem polskim to bym prosił o udostępnienie .
Mam chyba wersję UK i również brak PL
kristal
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn, 23 kwi 2018 16:47

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez zadaniel » Cz, 17 maja 2018 13:24

Witam.

Czy ktoś mógłby podesłać plik z jezykiem PL na VIVACTIVE 3 ?

z gory dzieki
zadaniel
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Cz, 17 maja 2018 13:02

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez miecho » Pt, 18 maja 2018 8:15

V1.20
Kiedyś po dopisaniu do GarminDevice.xml dało się ściągnąć WebUpdaterem. Teraz tylko przez GarminExpress.
Załączniki
polish.zip
(14.44 KiB) Pobrane 183 razy
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Vivoactive HR- 500PLN, Forerunner 920XT - 750PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 996
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez kristal » Pt, 18 maja 2018 13:22

Dzięki.
A o jakim dokładnie dopisaniu mówisz ?
Próbowałem coś improwizować z plikiem xml i nic.
kristal
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn, 23 kwi 2018 16:47

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez miecho » Pt, 18 maja 2018 23:41

Robi się to tak:
1. Trzeba podłączyć Garmina kabelkiem do komputera do portu USB. Zgłosi się jako dysk przenośny i z katalogu Garmin trzeba skopiować plik GarminDevice.xml
2. Do komputera podłączamy pendrive tworzymy katalog Garmin i wkopiujemy do niego plik GarminDevice.xml
3. Przechodzimy do edycji pliku GarminDevice.xml
4. Trzeba odnaleźć sekcję z językami:
Kod: Zaznacz cały
<UpdateFile><PartNumber>006-D7105-01</PartNumber><Version><Major>1</Major><Minor>20</Minor></Version><Path>GARMIN/TEXT</Path><FileName>dutch.ln3</FileName></UpdateFile>

I albo edytuje się bezpośrednio któryś z języków albo dodaje taką samą sekcję dla języka polskiego
<PartNumber>006-D7105-01</PartNumber> zmienia się na <PartNumber>006-D7105-[b]13</PartNumber>[/b] = 13 - język polski
<Major>1</Major><Minor>20</Minor> zmienia sie na jakąś mniejszą wartość np. <Major>1</Major><Minor>00</Minor> albo niższą
<FileName>dutch.ln3</FileName> zminia się na <FileName>polish.ln3</FileName>

5. Potem GarminExpress i update języków.
6. Na pendrive powinien sie pojawić katalog TEXT i w nim pliczek z językiem polskim
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 935
Na sprzedaż:
Vivoactive HR- 500PLN, Forerunner 920XT - 750PLN
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 996
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez baxy » So, 23 cze 2018 11:50

witam
mam problem z dodaniem pliku POLISH
po przekopiowaniu pliku i odlaczeniu zegarka plik usuwa sie . gdy podlacze ponownie pliku nie ma . zmienialem na tylko do odczytu ale to nic nie daje ?
zegarek to vivoactive 3 music
gdy wejde w zawartosc zegarka nie moge tam zmienic atrybutow
baxy
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): So, 23 cze 2018 11:40

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez kristal » Cz, 26 lip 2018 16:56

Bawiłem się edycją GarminDevice.xml ale efektów zero.
Nie ma nadal w GE wyboru języka polskiego do załadowania
kristal
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): Pn, 23 kwi 2018 16:47

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez beatrix » Wt, 25 wrz 2018 18:55

Cześć;) Orientuje się ktoś czy istnieje plik z językiem polskim do Garmin vivoactive 3 music? Nigdzie nie mogę znaleźć, po zalogowaniu do Garmin express brak języka polskiego do wyboru. Zegarek kupiony na decathlon.pl i zero informacji o braku menu w j. polskim;|
beatrix
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 25 wrz 2018 18:46

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez Zachu » Wt, 25 wrz 2018 19:05

Co na to firma Garmin?
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Vivoactive 3 - język polski - jest w zegarku, ale...

Postprzez beatrix » Wt, 25 wrz 2018 19:14

Pan z garmina na infolinii powiedział że decathlon sprzedaje zegarki z zagranicznej dystrybucji. Zaproponował żebym spróbowała zainstalować język polski przez Garmin Express, wysłał mi na maila krok po kroku jak to zrobić. Jednak zaznaczył na końcu że jeżeli nie będzie do wyboru jezyka polskiego, to niestety nie bedzie też mozliwosci zainstalowania go. ;]
Nie rozumiem tego.. naprawdę to tak duży problem zrobić menu na język polski i udostępnić plik?
beatrix
Newbie
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt, 25 wrz 2018 18:46

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość