Jestem nowym użytkownikiem i nie chciał bym aby okazało się że wtrącam wątek w miejsce które nie jest do tego przeznaczone. Przeszukałem wszystko i wydaje mi się że to tu. Jeżeli nie to przepraszam.
Mój problem wygląda następująco. Mam Garmina Zumo 550. Zaśniedziały w nim styki bo trochę jeździłem w deszczu na motorze. Postanowiłem je oczyścić jak zwykle czynię to od pięciu lat. Po dokładnym oczyszczeniu za pomocą wacika i benzyny aptecznej okazało się że jeden ze styków nadal jest czarny i wygląda tak jak by się nie oczyścił. Postanowiłem dodać trochę mechaniki. Czubkiem ostrego noża postanowiłem zdrapać (wydawało mi się) istniejący nalot. Efekt jest taki że najprawdopodobniej wydrapałem miedz na styku i nawigacja odmówiła ładowania. Wygląda to teraz tak jak na zdjęciach, oto link do nich:
https://www.dropbox.com/sh/heubsimwb0j6 ... DKZ2peLxla
Czy jest taka możliwość aby ktoś to naprawił? Myślę o jakimś elektroniku.
Odezwałem się do jednego z dystrybutorów Garmina w Polsce i otrzymałem taka odpowiedz (jakiej zresztą się spodziewałem)
"Garmin nie sprzedaje samych złączy - jedynie "plan serwisowy" (czyli wymiana na "nowy" z przekładką map) "
Bardzo proszę forumowiczów o jakąś rozsądną doradę. Chce to naprawić. Mam trzy bazy, dwie na motocyklach i jedna w samochodzie a z nawigacji korzystam na okrągło. Uprzejmie proszę o wskazanie jakiegoś rozsądnego serwisu. Z góry bardzo dziękuję i ślę pozdrowienia.
Garmin zumo 550 - uszkodzone styki
Re: Garmin zumo 550 - uszkodzone styki
1. Z telefonu stacjonarnego nie płacisz za rozmowę.
2. Konsultant zdecyduje, czy nie zapłacisz za wymianę odbiornika. Część z nas ma takie doświadczenia z serwisem (płacisz tylko za wysyłkę do serwisu).
Kontakt ze Wsparciem Technicznym
Telefon kontaktowy dla Klientów w Polsce: 00 800 441 24 54
Telefon kontaktowy dla Klientów spoza Polski: +44 23 8066 2915
Godziny pracy: 9:30-18:30 Poniedziałek - Piątek
Serwis dla Użytkowników końcowych
Aby skorzystać z usług serwisu, należy skontaktować się ze Wsparciem Technicznym pod bezpłatnym numerem *:
00 800 441 24 54
* Numer bezpłatny dla połączeń wykonywanych z linii stacjonarnych.
http://www.garmin.com/pl/support/
2. Konsultant zdecyduje, czy nie zapłacisz za wymianę odbiornika. Część z nas ma takie doświadczenia z serwisem (płacisz tylko za wysyłkę do serwisu).
Kontakt ze Wsparciem Technicznym
Telefon kontaktowy dla Klientów w Polsce: 00 800 441 24 54
Telefon kontaktowy dla Klientów spoza Polski: +44 23 8066 2915
Godziny pracy: 9:30-18:30 Poniedziałek - Piątek
Serwis dla Użytkowników końcowych
Aby skorzystać z usług serwisu, należy skontaktować się ze Wsparciem Technicznym pod bezpłatnym numerem *:
00 800 441 24 54
* Numer bezpłatny dla połączeń wykonywanych z linii stacjonarnych.
http://www.garmin.com/pl/support/
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
OK!!! Super. Bardzo dziękuję. Kontaktuje się z serwisem i jak tylko będę miał wynik pochwale się na forum.
Skontaktowałem się przez podany numer telefonu i pan zaproponował mi wymianę na nową nawigacje. Do zapłaty 704zł + zwrot starej. Genialne!!!