garmin edge 520 brak sygnału gps

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez sibin » So, 04 lis 2017 16:18

DZień dobry

Po ok. 6 sek. od uruchomienia urządzenia aktualizuje odbiornik gps. Po aktualizacji bez zmian. tzn. nie widzi sygnału gps/glonas. Stało się to prawdopodobnie po aktualizacji urządzenia przez garmin connect.
sibin
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): So, 04 lis 2017 16:12

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez wodzirej » So, 04 lis 2017 18:26

Dobry wieczór,
And so...?
Oregon 750, Nuvicam, Virb XE, vivoactiv 3 Music
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1922
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez sibin » Pn, 06 lis 2017 10:14

IMG_20171106_095448.jpg
po aktualizacji nie łapie sygnału
IMG_20171106_095357.jpg
po ok. 6 sek. przechodzi w tryb aktualizacji GPS
IMG_20171106_095334.jpg
po kolei tak to wygląda


po kolei tzn od dołu do góry. Normalnie w domu też łapał sygnał. Na zewnątrz na trasie to samo. Mam urządzenie ok. 2 miesięcy. Dodam jeszcze, że ani razu nie upadł.
Ostatnio edytowano Pn, 20 lis 2017 12:48 przez sibin, łącznie edytowano 1 raz
sibin
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): So, 04 lis 2017 16:12

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez Zachu » Pn, 06 lis 2017 11:20

Najpierw zaktualizuj soft, później wystaw na pole żeby złapać fixa. Jeśli nie pomoże restart i szukanie na dworze.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7745
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez sibin » Pn, 06 lis 2017 14:13

Tak jak pisałem urządzenie zostało zaktualizowane automatycznie na Garmin connect. Chyba że jest jakaś ręczna aktualizacja, ale nie widzę takiej opcji
sibin
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): So, 04 lis 2017 16:12

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez sibin » Pn, 06 lis 2017 14:19

IMG_20171106_141606.jpg
sibin
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): So, 04 lis 2017 16:12

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez Mariusz65 » Pn, 06 lis 2017 15:00

Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4468
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez sibin » N, 19 lis 2017 13:12

Oddałem urządzenie na gwarancji. Dostałem nowe. Mam nadzieję że dłużej posłuży niż te 2 miesiące :D
sibin
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): So, 04 lis 2017 16:12

Re: garmin edge 520 brak sygnału gps

Postprzez sibin » Pn, 20 lis 2017 12:45

Na koniec napiszę jeszcze co dostałem od GARMINA. Nie zdążyłem tego przetestować bo wcześniej wysłałem urządzenie do serwisu.

Szanowny Panie Dariuszu,

Dziekujemy za skontaktowanie sie z Garmin Polska.

W celu skorygowania bledow w oprogramowaniu sugerowalbym przeprowadzic reinstalacje oprogramowania przy uzyciu programu Webupdater.

Prosze podlaczyc urzadzenie do komputera
Prosze pobrac i zainstalowac program "WebUpdater"
Aby to zrobic prosze wejsc na stronewww.garmin.com/webupdater
Prosze wybrac wersje odpowiadajaca Twojemu systemowi operacyjnemu
Prosze postepowac wedlug krokow w aplikacji (jesli urzadzenie posiada juz aktualne oprogramowanie, prosze przeinstalowac te sama wersje).
Kiedy Webupdater zakonczy proces aktualizacji, prosze odlaczyc urzadzenie od komputera i pozwolic mu sie zrestartowac. W tym momencie urzadzenie zainstaluje pobrane aktualizacje
Aby Ci pomoc ponizej umieszczono ilustrowana instrukcje krok po kroku:

http://static.garmincdn.com/shared/uk/c ... ter_IE.pdf

Alternatywnie moze Pan wykonac nastepujace kroki:

Podlacz urzadzenie do komputera
Otworz Folder Garmin
Zlokalizuj i usun plik GUPDATE.gcd lub GUPDATE.rgn(sprawdz czy katalog nie zawiera ukrytych plikow lub folderow)
Odlacz urzadzenie od komputera
Wylacz i wlacz
Ponownie podepnij do komputera
Zsynchronizuj z Garmin Express

Pozdrawiam serdecznie,
sibin
Newbie
 
Posty: 6
Dołączył(a): So, 04 lis 2017 16:12


Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości