Stracilem kontakt z 64s przez USB

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Stracilem kontakt z 64s przez USB

Postprzez moli516 » So, 07 kwi 2018 7:35

Witajcie.

Mam taka sytuacje ...
Garmim 64s przestal byc widziany przez komputer.
W momencie podlaczenia przez kabel USB pojawia sie taki komunikat.
Obrazek[/url]

Sprawdzalem inny kabel, port USB , inny komputer .... nic.
Zainstalowalem na nowo sterowniki USB od garmina ... nic.
Zrobilem master reset na urzadzeniu ... nic.

Mam ustawione ze interfejs przez Garmin Serial wiec powinno byc OK ale nie jest.
Urzadzenie odpala sie na tym kablu przy komputerze tak jak w aucie czyli laduja sie baterie, jest podswietlanie ekranu , wszystko dziala.
Nie ma lacznosci przez USB z plikami w urzadzeniu i na karcie pamieci.

Wszelkie porady mile widziane.
Obrazek
Avatar użytkownika
moli516
 
Posty: 62
Dołączył(a): Wt, 28 sie 2007 22:12
Lokalizacja: NZ

Re: Stracilem kontakt z 64s przez USB

Postprzez Magnoom » So, 07 kwi 2018 17:55

Spróbowałbym jeszcze w Windowsowym "Menedżerze urządzeń" odinstalować wszystko w "Kontrolerze uniwersalnej magistrali szeregowej" i ponownie podpiął odbiornik GPS do komputera.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS: Góry_PL, UMP-pcPL-topo oraz Okolice Bełchatowa
Nuvi 760 + GA27C: GPMapa 2007.3, CNE NT 2009, UMP-pcPL; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1767
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: Stracilem kontakt z 64s przez USB

Postprzez moli516 » Wt, 10 kwi 2018 7:37

Odinstalowalem wszytsko i kiedy podpialem urzadzenie pod komputer to chwile dluzej trwalo szukanie nowych sterownikow po czym pojawil sie ten sam komunikat co w poprzednim poscie.
Obrazek
Avatar użytkownika
moli516
 
Posty: 62
Dołączył(a): Wt, 28 sie 2007 22:12
Lokalizacja: NZ

Re: Stracilem kontakt z 64s przez USB

Postprzez moli516 » Śr, 25 lip 2018 6:05

Naprawilo sie .... moze komus sie przyda ta informacja. Polacznie z odbiornikiem uzyskalem po podlaczeniu ORYGINALNEGO kabla USB od Garmina ....Inne kable USB ( 3 sztuki jakie mialem ) nie dzialaly choc wczesniej przez kilka lat bez problemu ....
Obrazek
Avatar użytkownika
moli516
 
Posty: 62
Dołączył(a): Wt, 28 sie 2007 22:12
Lokalizacja: NZ


Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość