Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez PouchX » So, 04 kwi 2009 9:04

Czy najnowsze firmware do różnych Nuvi dalej mają "Jedźiesz"???
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4513
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez beetle-m » So, 04 kwi 2009 9:08

Yes Sir. Seria adrenalin'a też.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // były nüvi: 3790T // 765T // 760 // 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi9 (z Google Maps i Android Auto)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6712
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez SP2BZW » So, 04 kwi 2009 10:27

GPSMAP 620 także ma :evil:
SP2BZW
 

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez Magnoom » So, 04 kwi 2009 14:13

Wersję Adrenalina nuvi 760 powyżej 4.0 poprawialiśmy na Zlocie.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1772
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez beetle-m » So, 04 kwi 2009 14:52

I mamy jechać do Biskupina ? :wink:
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // były nüvi: 3790T // 765T // 760 // 250W
// CNE nüMaps Lifetime dla NTU // Xiaomi Mi9 (z Google Maps i Android Auto)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6712
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez Magnoom » So, 04 kwi 2009 16:55

Sądzę, że Kuba niedługo wszystko wrzuci na serwer. Mi trochę nie wypada.
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1772
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez PouchX » So, 04 kwi 2009 18:29

A wrzucaj jak chcesz.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4513
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez Magnoom » N, 05 kwi 2009 13:37

Muszę przyznać, że chwilkę mi zajęło znalezienie tego pliku. Trochę się pogubiłem w bałaganie jaki mam na dysku twardym, który postaram się dzisiaj choć trochę ogarnąć. Archiwum wrzuciłem do siebie na serwer: tutaj

Przypominam, iż jest to firmware publikowany przez Adrenalina (z tracklogiem), z poprawką tłumaczenia "Jedźiesz" naniesioną przez PouchX jedynie dla odbiorników z oryginalnym firmwarem powyżej 4.0.

PouchX napisał(a):Jak wgrać ten firmware:
- wyłączamy Nuvi
- rozpakowujemy ściągnięty plik i uruchamiamy UPDATER.exe
- trzymając palec na ekranie (byle gdzie), przesuwamy szybko suwak POWER na WŁĄCZ i zaraz szybko na LOCK (kłódka)
- trzeba to zrobic bardzo szybko nie czekając na logo GARMIN
- podłączamy Nuvi do USB (mamy na to max 30sek)
- w UPDATER na liście urządzeń pojawi się nasz Nuvi
- wciskamy OK.
- jak na ekranie Nuvi pojawi się napis LOADER, możemy zdjąć polec z ekranu
- poczekać, aż Nuvi się sam zrestartuje...
Pozdrawiam Damian Gałka
GPS38; Rino530HCX; GPSMap 60CS; GPSMap 66ST: UMP-pcPL-topo oraz Topo PL
Nuvi 760 + GA27C: UMP-pcPL, GPMapa 2007.3, CNE NT 2009; Holux M-215 + Fugawi
Avatar użytkownika
Magnoom
Radny
 
Posty: 1772
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:48
Lokalizacja: Bełchatów

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez jacekbartnik » Cz, 14 maja 2009 7:02

A czy zadziała z firmwarem 4.8? w nuvi 760
Jacek
nüvi 765> CNE NT 2011.4 + UMP-pcPL
Avatar użytkownika
jacekbartnik
 
Posty: 27
Dołączył(a): Wt, 13 maja 2008 21:03
Lokalizacja: Lublin, Sławinek

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez Leedecoy » N, 24 maja 2009 19:32

PouchX napisał(a):Czy najnowsze firmware do różnych Nuvi dalej mają "Jedźiesz"???


Tak mają :(

czy można prosić o poprawkę tłumaczenia „Jedźiesz” na „Jedziesz” do Nuvi 205 8) :?:
Part Number 006-B0851-00
(nuvi 205 + GPMapa + UMP-pcPL + szlaki)
Avatar użytkownika
Leedecoy
 
Posty: 37
Dołączył(a): Cz, 19 cze 2008 17:22

Re: Poprawki tłumaczeń Nuvi 765

Postprzez czeslaw555 » So, 25 lip 2009 18:10

frasun napisał(a):Poprawki plików tłumaczeń do Nuvi 765.

Czy wystarczy wstawić pliki z poprawkami do 765 ?
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez mihauuu » Wt, 18 sie 2009 12:03

Witam wszystkich.
Mam problem: Nuvi 350, firmware 6.00 (ze strony Garmina, webupdater). Zachciało mi się wgrywać softu z poprawionym tłumaczeniem (idea w zasadzie słuszna, aczkolwiek związana z pewnym ryzykiem- czytaj dalej).

PouchX napisał(a):Jak wgrać ten firmware:
- wyłączamy Nuvi
- rozpakowujemy ściągnięty plik i uruchamiamy UPDATER.exe
- włączamy Nuvi i trzymamy cały czas wciśnięty guzik POWER
- na ekranie pojawi się napis PRE-BOOT MODE
- podłączamy Nuvi do USB (mamy na to 10-15 sek)
- w UPDATER na liście urządzeń pojawi się nasz Nuvi
- wciskamy OK.
- jak na ekranie Nuvi pojawi się napis LOADER, możemy puścić POWER


Udało mi się wejść w tryb PRE-BOOT MODE, ale zanim podłączyłem kabelek USB i zatrybiłem że w aplikacji UPDATER.EXE należy wybrać USB, Garniak pokazał juz BOOTING. Więc nacisnąłem RESET (żeby spróbować jeszcze raz)- a tu ZONK. Garniak martwy. Bateria naładowana, nie reaguje również na podłączenie zasilania / komputera.

I teraz moje pytanie: macie jakiś pomysł (padł flash / uszkodzony- wciśnięty na stałe przycisk STANDBY?), może coś doradzić?
Czy po rozebraniu obudowy da się odłączyć baterię od płyty głównej- bo to pierwszy pomysł na jaki ja wpadłem.
Może jest jakiś sposób na hard reset- na zasadzie zwierania nóżek czy coś w tym rodzaju?
Metoda z naciskaniem lewego górnego / prawego dolnego rogu ekranu i wciskania przycisku STANDBY nie działa.

Przyznam się, że dostałem Garniaka do aktualizacji od koleżanki z pracy. "Spatchowałem" już trochę różnych nawigacji (Akira, Lark, Becker, Clarion, TomTom, ThinkNavi, i parę innych), ale wszystkie na WCE, z Garniakiem mam swój pierwszy raz. No i żadna nawigacja jeszcze mi takiego numeru nie wycięła :(
Żeby było śmieszniej, nie mam takiego małego torxa (tu do obudowy chyba jest "0" albo nawet "00") i będę kombinował zestawem śrubokrętów "zegarmistrzowskich". Co za niefart... :evil:

p.s. Umieściłem ten post celowo w tym wątku, żeby przestrzec innych w bardzo goracej wodzie wykąpanych idiotów jak ja...
mihauuu
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 18 sie 2009 11:43
Lokalizacja: Poznań City

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez Zachu » Wt, 18 sie 2009 13:48

Trzeba było instrukcję przeczytać całą a później brać się za robotę ;)
Odłączenie baterii uzyskasz tym guziczkiem na obudowie od resetu.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8318
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez PouchX » Wt, 18 sie 2009 21:53

Guziczek to nie tak do końca odłączenie baterii.
Rozbierz go i odepnij baterie na 15sek.... może pomoże :)
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4513
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Poprawki tłumaczeń by PouchX - Nuvi

Postprzez mihauuu » Cz, 08 paź 2009 22:03

PouchX napisał(a):Guziczek to nie tak do końca odłączenie baterii.
Rozbierz go i odepnij baterie na 15sek.... może pomoże :)


Witam ponownie po dłuższej nieobecności- teraz rodzina powiększyła mi się o córeczkę, już ma 6 tygodni i się uśmiecha, jak usłyszy mój głos :)))

Niestety Garmin chyba padł. Po wielu bojach (dwa różne tanie zestawy śrubokrętów z Allegro- w obudowie pod antenką siedziały 2 śrubki na kluczyk T4 - nie dały rady, musiałem lecieć do zaprzyjaźnionego punktu GSM z porządnym kluczem, żeby w ogóle otworzyć obudowę) odpiąłem baterię- niestety bez rezultatu. A zatem kaplica. Garniak taty kumpeli z pracy (wzięty do aktualizacji, bo miałem miękkie serce...)!
:(
Teraz muszę dalej gdzieś go wysłać, może ktoś ma i może wgrać BINa bezpośrednio na flasha albo coś...?
Z doświadczenia wiem, że serwisy firmowe wcale nie wymiatają wiedzą i sprzętem i wolałbym serwis Garmina traktować jako ostatnią możliwość. Chętniej skorzystam z waszego doświadczenia.

Zatem proszę forumowiczów o pomoc, wszelkie porady mile widziane. Jeśli macie kogoś, to na miejscu w Poznaniu dowiozę sprzęt sam, poza P. wyślę z pracy kurierem DHL. Oczywiście nic za darmo, trzeba mieć twardy tyłek, a poza tym dać zarobić innym kolegom :)
mihauuu
Newbie
 
Posty: 2
Dołączył(a): Wt, 18 sie 2009 11:43
Lokalizacja: Poznań City

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości