O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.
Link do oryginalnego źródła wiadomości opublikowanej przez andrenalin'a na GpsPasSion forum: adrenalin's patched firmware dla nuvi 760 (v 3.10 & 4.60)
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 11:46 przez beetle-m, łącznie zmieniany 6 razy.
Powód:Wydzielono z innego wątku.
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
beetle-m and other people!
I have created patched versions for 7x0 - 3.10 and 4.60
Sorry for a long wait term. Excuse me for an english language on this forum, I can read your messages, but can't write properly.
no to chyba nareszcie dobre wiadomości, widzę że testy 3.10 PouchX przebiegły pomyślnie, tylko teraz pytanie który firm ładować mając w nuvi 4.60? pozdrawiam
Adrenalin pisze:beetle-m and other people! ... I have created patched versions for 7x0 - 3.10 and 4.60
adrenalin - Great ! Thank you so so much !
I hope you know the best language is ... your firmware
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Wgrałem - testuję . Jak zawsze (mnie) najwięcej problemów sprawia tzw. PRE-BOOT mode.
Wyszczególnię kilka różnic.
- trzymając palec na ekranie nuvi przesunąć wyłącznik ON/OFF w lewo (do pozycji ON), a następnie szybko do pozycji LOCK (kłódeczka),
- nie pojawia się napis "PRE-BOOT" (tylko osamotnione logo Garmina)
- po podłączeniu kabelka USB rozpoczyna się proces instalacji driverów USB Garmina (wystarczy wskazać lokalizację driverów w folderze MapSource'a). U mnie akurat: C:\Garmin\USB_Drivers\I386
- reszta idzie jak po maśle zgodnie z opisem adrenalin'a w pliku readme.txt
Pozdrawiam, mariuszD
Przemko. Obawiam się, że nie to było celem patch'owania firmware'u
Pozdrawiam, mariuszD
beetle-m, domyślam się że nie, wiem że też masz 4.60, czy twoja odpowiedź oznacza że z loading maps po staremu czy jeszcze pod tym wazględem nie testowałeś?
A czy dodając łatkę Adrenalin’a do firmware 4,60 nie utracimy prawa do napraw gwarancyjnych garmina!?
I jak to będzie współpracować przy ewentualnej aktualizacji do fw4,70 jeśli taka się ukarze?
Luciano pisze:A czy dodając łatkę Adrenalin’a do firmware 4,60 nie utracimy prawa do napraw gwarancyjnych garmina!?
Jeśli będziesz jeszcze miał możliwość (nie zepsujesz bardzo odbiornika) to możesz wgrać ponownie oryginalny firmware Garmina przed wysłaniem go do serwisu.
Luciano pisze:I jak to będzie współpracować przy ewentualnej aktualizacji do fw4,70 jeśli taka się ukarze?
W momencie, gdy pojawi się nowa wersja oryginalnego firmware i taki wgrasz do odbiornika to wrócisz na ścieżkę i pomysły inżynierów Garmina. Ponownie utracisz odblokowane możliwości jakie daje firmware Adrenalina. Zazwyczaj jednak w ciągu kilku dni po pojawieniu się nowego oryginalnego firmware PouchX lub Adrenalin przygotują odpowiednia wersję dla nas z rozbudowanymi możliwościami.
Przemko pisze:domyślam się że nie, wiem że też masz 4.60, czy twoja odpowiedź oznacza że z loading maps po staremu czy jeszcze pod tym wazględem nie testowałeś?
Przemko. Jeszcze tego nie męczyłem. Za mało czasu
Nie korzystam standardowo z tras (zwłaszcza długich) więc sprawa nie wyjdzie "sama z siebie" (jeśli jej nie pomogę)
Luciano pisze:A czy dodając łatkę Adrenalin’a do firmware 4,60 nie utracimy prawa do napraw gwarancyjnych garmina!?
Moim zdaniem tak. Wszelkie kroki podjęte w tym kierunku wykonujemy zapewne na własną odpowiedzialność.
Podłączenie nuviego poprzez WebUpdater zaktualizuje go do oryginalnej (na dzisiaj) wersji 4.60 by Garmin. Biorąc pod uwagę rozczarowanie z aktualnej wersji 4.60 oferowanej przez producenta postanowiłem podjąć ryzyko konieczności wyrzucenia sprzętu do kosza w przypadku kłopotów
Pozdrawiam, mariuszD
beetle-m, dzięki za odpowiedź i proszę cię o podzielenie się wszystkimi uwagami i spostrzeżeniami, po prostu nie mogę się doczekać kiedy moja 760tka będzie się normalnie uruchamiać, bo poza tą jedną przypadłością sprzęt sprawdza się bardzo dobrze a użytkuje go naprawdę bardzo intensywnie tzn. 7-8 tys. km w miesiącu, pozdrawiam
Zawsze się dzielę - no chyba, że mam ostatniego cukierka Mareckimtpisał, że wersja 4.70 pojawiła się już w nowych maszynkach (w sprzedaży). Może tędy droga ? Tak czy inaczej cierpliwości. Jeśli nie potrzebujesz zapisu realnego tracklog'a wstrzymaj się z wersją adrenalin'a.
Pozdrawiam, mariuszD