Polski TTS - Polish__Agata.vpm

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez beetle-m » Wt, 06 gru 2011 18:46

@Lechu. Odpada teraz problem nieprawidłowego czytania różnych niespodziewanych nazw z Ulubionych.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // nüvi 3790T // nüvi 765T // nüvi 760 // nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime // GT-i9195 (MapaMap 8.6.2 - PL-2015Q1) // Garmin viago 1.2 (z MapsToGo)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6688
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez Sebastian1983 » Wt, 06 gru 2011 18:58

Do dzisiaj używałem Agatki PouchXa, z różnym zadowoleniem. Dzisiaj zauważyłem że jest oryginalna Agatka Garmina, tak więc wrzuciłem ją do katalogu i cisza.
Mam 760 i w katalogu Voice gdy był plik Polish__Agata_PouchX.vpm bez pliku Polski__Agata.vpm, TTS działał.
W monecie gdy były obydwa pliki razem żaden nie działał, sam plik Polski__Agata.vpm, też nie działa u mnie i sam nie wiem dlaczego?????
Po powrocie do starego pliku Polish__Agata_PouchX.vpm wszystko jest ok. Sam Polski język działał za każdym razem.
Cóż mogę robić źle?
nuvi 760
Sebastian1983
 
Posty: 53
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 18:56

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez GPS Maniak » Wt, 06 gru 2011 19:05

beetle-m napisał(a):@Lechu. Odpada teraz problem nieprawidłowego czytania różnych niespodziewanych nazw z Ulubionych.

W myśl tej zasady może w ogóle warto zrezygnować z TTS :wink: :lol:

@Sebastian1983, a próbowałeś czy "nowa" Agatka zadziała po usunięciu z odbiornika pliku Pouchx'a?
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Vertis Braver, a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14515
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez Sebastian1983 » Wt, 06 gru 2011 19:11

Tak próbowałem i nic z tego.
nuvi 760
Sebastian1983
 
Posty: 53
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 18:56

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez GPS Maniak » Wt, 06 gru 2011 19:19

Upss. Faktycznie z zamieszczonego wyżej opisu to wynika :oops:
Pytałem, bo Nuvi-1200 nie widział pliku "nowa" Agatka (nawet nie było go na liście) gdy miałem w odbiorniku wersję Pouchx'a, ale jak widzę to nie ten przypadek ....
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Vertis Braver, a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14515
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez Sebastian1983 » Wt, 06 gru 2011 19:25

Widziane były na liście obydwa, ale próbując wybrać plik PouchXa to i tak wybierany był nowy plik Agatki, ale i tak nie działał.
Może on jest tylko do nowych modeli nawigacji?????????
nuvi 760
Sebastian1983
 
Posty: 53
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 18:56

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez epkchmiele » Wt, 06 gru 2011 19:36

Sebastian1983 napisał(a):Do dzisiaj używałem Agatki PouchXa, z różnym zadowoleniem. Dzisiaj zauważyłem że jest oryginalna Agatka Garmina, tak więc wrzuciłem ją do katalogu i cisza.
Mam 760 i w katalogu Voice gdy był plik Polish__Agata_PouchX.vpm bez pliku Polski__Agata.vpm, TTS działał.
W monecie gdy były obydwa pliki razem żaden nie działał, sam plik Polski__Agata.vpm, też nie działa u mnie i sam nie wiem dlaczego?????
Po powrocie do starego pliku Polish__Agata_PouchX.vpm wszystko jest ok. Sam Polski język działał za każdym razem.
Cóż mogę robić źle?

Jeśli mogę wtrącić swoje zdanie to ja też po wgraniu pliku Polski__Agata, system tylko widział plik Polish__Agata_PouchX, ale wyrzuciłem ten drugi(system nadal widział tylko Polish__Agata_PouchX pomimo że go wyrzuciłem) , restart i system zobaczył ten pierwszy.
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez beetle-m » Śr, 07 gru 2011 8:29

Oba pliki Agaty (stary i nowy) mają różne Part Number'y. Prawdopodobnie restart urządzenia odświeża zapisy w GarminDevice.xml i zaczyna to żyć poprawnie.
Warto tę teorię zweryfikować przy najbliższej nadarzającej się okazji.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // nüvi 3790T // nüvi 765T // nüvi 760 // nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime // GT-i9195 (MapaMap 8.6.2 - PL-2015Q1) // Garmin viago 1.2 (z MapsToGo)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6688
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez Sebastian1983 » Cz, 08 gru 2011 10:48

Spróbowałem i to zrobić i nic, zamieniłem również plik GarminDevice.xml z kopii oryginału i też nic.
Jedynym chyba ratunkiem będzie kolega PouchX, może on coś wymyśli.
nuvi 760
Sebastian1983
 
Posty: 53
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 18:56

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez Sebastian1983 » Cz, 08 gru 2011 11:38

W pliku GarminDevice.xml widoczny jest wpis <Path>Garmin/Voice</Path> <FileName>Polish__Agata.vpm</FileName>.
Sprawdzałem to już wcześniej zastanowiło mnie słowo "Polish", a nie "Polski".
Plik stary to: Polish__Agata_PouchX, nowy: Polski__Agata.
Nazwy plików zmieniałem, ale wpis w pliku GarminDevice.xml był bez zmian, może trzeba będzie ręcznie zmienić nazwę w tym pliku???
nuvi 760
Sebastian1983
 
Posty: 53
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 18:56

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez asandrzej » Cz, 08 gru 2011 11:43

Sebastian1983 napisał(a):Nazwy plików zmieniałem, ale wpis w pliku GarminDevice.xml był bez zmian, może trzeba będzie ręcznie zmienić nazwę w tym pliku???


Witam
W jaki sposób zmieniłeś?
Nazwę pliku można sobie dowolnie zmieniać, na liście jest wyświetlana nazwa zawarta wewnątrz pliku .vpm

viewtopic.php?p=125035#p125035

andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6099
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez Sebastian1983 » Cz, 08 gru 2011 12:02

Nie jestem aż tak dobry w te klocki, i w środku pliku nic nie zmieniałem, tylko samą zewnętrzną nazwę.
nuvi 760
Sebastian1983
 
Posty: 53
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 18:56

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez asandrzej » Cz, 08 gru 2011 12:20

To sama zmiana nazwy pliku, nic nie zmienia.
andrzej
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
asandrzej
Bywalec
 
Posty: 6099
Dołączył(a): Śr, 13 lut 2008 20:24

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez Sebastian1983 » Cz, 08 gru 2011 12:26

Tak podejrzewałem, ale coś próbowałem z tym robić.
nuvi 760
Sebastian1983
 
Posty: 53
Dołączył(a): Cz, 17 sty 2008 18:56

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

Postprzez epkchmiele » Cz, 08 gru 2011 12:27

U mnie jest taki wpis <Path>my%20storage/voice</Path> <FileName>polski__Agata.vpm</FileName>.
Można spróbować zmienić wpis w pliku Garmin Device , ale pewnie nic to nie da -bo on widzi to co rzeczywiscie jest w nawigacji.
Oregon 650t, Garmin Asus M10
Było: Oregon 550T
epkchmiele
Bywalec
 
Posty: 819
Dołączył(a): N, 14 mar 2010 11:57

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości