Strona 3 z 7

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Wt, 06 gru 2011 18:46
przez beetle-m
@Lechu. Odpada teraz problem nieprawidłowego czytania różnych niespodziewanych nazw z Ulubionych.

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Wt, 06 gru 2011 18:58
przez Sebastian1983
Do dzisiaj używałem Agatki PouchXa, z różnym zadowoleniem. Dzisiaj zauważyłem że jest oryginalna Agatka Garmina, tak więc wrzuciłem ją do katalogu i cisza.
Mam 760 i w katalogu Voice gdy był plik Polish__Agata_PouchX.vpm bez pliku Polski__Agata.vpm, TTS działał.
W monecie gdy były obydwa pliki razem żaden nie działał, sam plik Polski__Agata.vpm, też nie działa u mnie i sam nie wiem dlaczego?????
Po powrocie do starego pliku Polish__Agata_PouchX.vpm wszystko jest ok. Sam Polski język działał za każdym razem.
Cóż mogę robić źle?

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Wt, 06 gru 2011 19:05
przez GPS Maniak
beetle-m napisał(a):@Lechu. Odpada teraz problem nieprawidłowego czytania różnych niespodziewanych nazw z Ulubionych.

W myśl tej zasady może w ogóle warto zrezygnować z TTS :wink: :lol:

@Sebastian1983, a próbowałeś czy "nowa" Agatka zadziała po usunięciu z odbiornika pliku Pouchx'a?

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Wt, 06 gru 2011 19:11
przez Sebastian1983
Tak próbowałem i nic z tego.

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Wt, 06 gru 2011 19:19
przez GPS Maniak
Upss. Faktycznie z zamieszczonego wyżej opisu to wynika :oops:
Pytałem, bo Nuvi-1200 nie widział pliku "nowa" Agatka (nawet nie było go na liście) gdy miałem w odbiorniku wersję Pouchx'a, ale jak widzę to nie ten przypadek ....

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Wt, 06 gru 2011 19:25
przez Sebastian1983
Widziane były na liście obydwa, ale próbując wybrać plik PouchXa to i tak wybierany był nowy plik Agatki, ale i tak nie działał.
Może on jest tylko do nowych modeli nawigacji?????????

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Wt, 06 gru 2011 19:36
przez epkchmiele
Sebastian1983 napisał(a):Do dzisiaj używałem Agatki PouchXa, z różnym zadowoleniem. Dzisiaj zauważyłem że jest oryginalna Agatka Garmina, tak więc wrzuciłem ją do katalogu i cisza.
Mam 760 i w katalogu Voice gdy był plik Polish__Agata_PouchX.vpm bez pliku Polski__Agata.vpm, TTS działał.
W monecie gdy były obydwa pliki razem żaden nie działał, sam plik Polski__Agata.vpm, też nie działa u mnie i sam nie wiem dlaczego?????
Po powrocie do starego pliku Polish__Agata_PouchX.vpm wszystko jest ok. Sam Polski język działał za każdym razem.
Cóż mogę robić źle?

Jeśli mogę wtrącić swoje zdanie to ja też po wgraniu pliku Polski__Agata, system tylko widział plik Polish__Agata_PouchX, ale wyrzuciłem ten drugi(system nadal widział tylko Polish__Agata_PouchX pomimo że go wyrzuciłem) , restart i system zobaczył ten pierwszy.

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Śr, 07 gru 2011 8:29
przez beetle-m
Oba pliki Agaty (stary i nowy) mają różne Part Number'y. Prawdopodobnie restart urządzenia odświeża zapisy w GarminDevice.xml i zaczyna to żyć poprawnie.
Warto tę teorię zweryfikować przy najbliższej nadarzającej się okazji.

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Cz, 08 gru 2011 10:48
przez Sebastian1983
Spróbowałem i to zrobić i nic, zamieniłem również plik GarminDevice.xml z kopii oryginału i też nic.
Jedynym chyba ratunkiem będzie kolega PouchX, może on coś wymyśli.

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Cz, 08 gru 2011 11:38
przez Sebastian1983
W pliku GarminDevice.xml widoczny jest wpis <Path>Garmin/Voice</Path> <FileName>Polish__Agata.vpm</FileName>.
Sprawdzałem to już wcześniej zastanowiło mnie słowo "Polish", a nie "Polski".
Plik stary to: Polish__Agata_PouchX, nowy: Polski__Agata.
Nazwy plików zmieniałem, ale wpis w pliku GarminDevice.xml był bez zmian, może trzeba będzie ręcznie zmienić nazwę w tym pliku???

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Cz, 08 gru 2011 11:43
przez asandrzej
Sebastian1983 napisał(a):Nazwy plików zmieniałem, ale wpis w pliku GarminDevice.xml był bez zmian, może trzeba będzie ręcznie zmienić nazwę w tym pliku???


Witam
W jaki sposób zmieniłeś?
Nazwę pliku można sobie dowolnie zmieniać, na liście jest wyświetlana nazwa zawarta wewnątrz pliku .vpm

viewtopic.php?p=125035#p125035

andrzej

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Cz, 08 gru 2011 12:02
przez Sebastian1983
Nie jestem aż tak dobry w te klocki, i w środku pliku nic nie zmieniałem, tylko samą zewnętrzną nazwę.

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Cz, 08 gru 2011 12:20
przez asandrzej
To sama zmiana nazwy pliku, nic nie zmienia.
andrzej

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Cz, 08 gru 2011 12:26
przez Sebastian1983
Tak podejrzewałem, ale coś próbowałem z tym robić.

Re: Polski TTS - Polish__Agata.vpm

PostNapisane: Cz, 08 gru 2011 12:27
przez epkchmiele
U mnie jest taki wpis <Path>my%20storage/voice</Path> <FileName>polski__Agata.vpm</FileName>.
Można spróbować zmienić wpis w pliku Garmin Device , ale pewnie nic to nie da -bo on widzi to co rzeczywiscie jest w nawigacji.