Adresy w UMP

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?

Moderatorzy: frasun, Artur, sdsyc, Alf/red/

Adresy w UMP

Postprzez wopozka » Śr, 28 gru 2011 11:15

Powszechnie krąży opinia, że główną bolączką UMP jest słabe pokrycie adresowe. Nadal jest to prawda i do map komercyjnych dużo nam brakuje, ale myślę że warto się pochwalić że niektóre miejscowości uzyskały ostatnimi (i nie tylko ostatnimi) czasy pełne pokrycie adresowe. Wśród nich warto wymienić:

Poznań, Łódź, Skierniewice, Białystok, Łomża, Olkusz, gmina Michałowo w powiecie białostockim, Darłowo (i pewnie parę innych jeszcze miejscowości) mają na chwilę obecną praktycznie 100% pokrycie adresowe, Kraków i Wrocław ostro gonią i pewnie niedługo też osiągną ten poziom. Na uboczu pozostaje stolica, która jak na razie nie ma zbyt dużej ilości adresów. Tak więc jak widać rozwijamy się :D.
wopozka
Bywalec
 
Posty: 579
Dołączył(a): Cz, 18 paź 2007 9:48

Re: Adresy w UMP

Postprzez mzksiak » Śr, 28 gru 2011 16:23

Od roku mieszkam w okolicach Poznania i potwierdzam, UMP w tym miescie i okolicach jest swietna... dla mnie to tylko taki minus, ze nie ma czego wlasciwie wysylac do rozwoju tej mapy :)
62s , Nuvi 1390 T LMU Kocham Cię Polsko ;) TopoPl.UMPpcPL Obrazek
mzksiak
 
Posty: 88
Dołączył(a): Cz, 31 gru 2009 18:57
Lokalizacja: Głogów i Suchy Las

Re: Adresy w UMP

Postprzez wopozka » Śr, 28 gru 2011 19:21

Ja bym się przeprowadził :D.
wopozka
Bywalec
 
Posty: 579
Dołączył(a): Cz, 18 paź 2007 9:48

Re: Adresy w UMP

Postprzez mzksiak » Śr, 28 gru 2011 19:58

dopiero to zrobilem, więc odpada :)
62s , Nuvi 1390 T LMU Kocham Cię Polsko ;) TopoPl.UMPpcPL Obrazek
mzksiak
 
Posty: 88
Dołączył(a): Cz, 31 gru 2009 18:57
Lokalizacja: Głogów i Suchy Las

Re: Adresy w UMP

Postprzez MaciekP » Pt, 31 lip 2015 10:59

a propos adresów.
Moja zona uzywa Nuvi 1200. Zmieniłem firmware na najnowszy 6.30. Sciagnalem umpa bo wbudowane CNE 2013 sie zestarzało, w wersji bez polskich znakow i okazuje sie ze nie dziala wyszukiwanie adresów. Odinstalowałem umpa i zainstalowałem wersje z ogonkami i wszystko dziala.
Sadzilem, ze wersja bez ogonkow tez bedzie dzialala, tylko ze nie bedzie sie wpisywalo polskich znakow, ale tak nie jest. Nuvi jest ustawiony na jezyk polski.
Taka mała uwaga, zeby zaoszczedzić innym troche czasu
Forerunner 935 na codzień, Epix - na szlaku, Oregon 600 - mapnik, GPSMAP 620 -woda, Nuvi 3597 - droga, Edge 1030 bundle - rower, TEMPE. Były 60CS, 60CSx, 276C, Etrex 30, Edge 1000
MaciekP
Bywalec
 
Posty: 552
Dołączył(a): Pt, 06 lip 2007 19:18
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość