UMP_PL w OsmAnd aktualizacja mapy

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?

Moderatorzy: frasun, Artur, sdsyc, Alf/red/

UMP_PL w OsmAnd aktualizacja mapy

Postprzez banan70 » Cz, 08 maja 2014 12:17

Witam,
Używam ( też ) UMP_PL w Samsungu na Androidzie.
Dziś podegrałem nową mapę UMP-PL-CCBySA wyd z dnia. 07.05.2014 - ale nie widzę na niej tego, co już jest na mapce UMP-PL, czyli nowo oddanego odcinka autostrady A1 - Kowal - Włocławek.
Nadpisałem plik UMP-PL-CCBySA.obf, podczas uruchamiania OSMAnda - pojawia się informacja o inicjowaniu bibliotek. W ustawieniach, zarządzanie danymi, zrobiłem odśwież i widzę w mapy Offline : UMP-PL-CCBySA ( 304.6 MB ) - i dalej dane oraz wydaniae z 7-go maja.

Czy w tej wersji nie ma jeszcze aktualizacji cz ja coś źle wgrałem ?
Pozdrawiam
Tomek
--------
Mój Oregon 550 korzysta z
Obrazek

Obrazek Obrazek
banan70
 
Posty: 45
Dołączył(a): Cz, 04 lut 2010 18:46
Lokalizacja: Mazowsze

Re: UMP_PL w OsmAnd aktualizacja mapy

Postprzez Bas » Cz, 08 maja 2014 13:11

Nowy odcinek A1 na mapie jest - trzeba sie "zblizyc", bo najwyrazniej ma inny priorytet niz reszta autostrady. Takie wyswietlanie jest również w stylu "default". Zglosilem to przez Flyspray kilka dni temu, wiec trzeba pewnie troche poczekac ;)
GPSMap 76CS + GA25MCX, UMP-pcPL + ...
Android: OsmAnd, 7ways...
Avatar użytkownika
Bas
Bywalec
 
Posty: 1479
Dołączył(a): Pt, 31 sie 2007 17:11
Lokalizacja: Łódź

Re: UMP_PL w OsmAnd aktualizacja mapy

Postprzez banan70 » Cz, 08 maja 2014 13:14

Jest - po zbliżeniu na niebezpieczną odległość ;) - jest ! :)
Dziękuję.
No ale koniecznie priorytety trzeba przestawić - oddali odcinek przed czasem po 16tej a mieli o 18tej - a tu go nie widać z daleka ? :)
Pozdrawiam
Tomek
--------
Mój Oregon 550 korzysta z
Obrazek

Obrazek Obrazek
banan70
 
Posty: 45
Dołączył(a): Cz, 04 lut 2010 18:46
Lokalizacja: Mazowsze

Re: UMP_PL w OsmAnd aktualizacja mapy

Postprzez winnie80 » Pn, 07 lip 2014 8:30

Cześć

Specjalnie założyłem tu konto, żeby Was poinformować, że rozwiązałem problem z TĄ autostradą i pewnie z innymi głównymi też, a mianowicie trzeba pobrać nowy plik world_basemap.obf dla Osmand'a np. stąd http://download.osmand.net/download.php?standard=yes&file=World_basemap_2.obf.zip.

Też zgłaszałem Im, że się A1 nie pokazuje, to pisali, że to nie wina mapy, tej mapy :)
winnie80
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pn, 07 lip 2014 8:26


Powrót do UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości