Napisalem szybko o tym co zauwazylem na wypadek jakichs "ostatnich zmian" - zeby sie zalapac zanim bedzie za pozno.
Można i nie można, można wybrać punkty widoczne kiedy ktoś wybierze nopoi (w skórce - plik "hidelist.xml") ale będą widoczne tylko jak poziomy wskazują.bas: Jak można włączyć "na stałe" wybrane kategorie POI
bas: Może nie często, ale przydatna jest opcja nakładki - mapy
Z poziomami może być. Na to też spojrzę.>> Jak można włączyć "na stałe" wybrane kategorie POI
można wybrać punkty widoczne kiedy ktoś wybierze nopoi (w skórce - plik "hidelist.xml") ale będą widoczne tylko jak poziomy wskazują.
Czym najlepiej konwertować "mapy Oziego" (obraz+.map), a w każdym razie mapy rastrowe ?>> opcja nakładki - mapy
Można, częściowo (bez rutowalnych). Nie zadziała to kiedy stosujesz automatyczna aktualizacje map. Trzeba rozpakować 7ws i dodać własny plik 7w do katalogu z mapami.
Albo od telefonu? U mnie, gdy wyłączą obracanie zgodnie z kierunkiem ruchu, mapa grzecznie ustawia się północą u góry ekranu.Bas pisze:Niestety, bez względu na to jak mam zaznaczoną opcję "zgodnie z kierunkiem ruchu" mapa wyglada jak na załączonych wcześniej zrzutach. Może to też zależy od skórki...?
W aplikacji jest opcja wyboru orientacji ekranu, może masz złe ustawienie.Bas pisze:Ten Szczecin na południu kraju działa rozbrajająco .....
Ja jezdze wylacznie na 2D.Dla mnie "północ na górze" to kara za grzechy. Akceptuję jedynie kierunek jazdy na górze lub najchętniej 3D
Północ na górze to dla mnie kierunek typowo topograficzny a nie samochodowy.
Oo!! tego nie znałemBas pisze:Mapa pobrana - widok bez zmian; skorka UMP, ale za to:
- w ustawieniach: wl/wyl. POI => wlacza/wylacza obrys Polski![]()
Ustawienia -> maps -> Zgodnie z kierunkiem ruchu - tu ma byc OffBas pisze:- ustawienia ekranu: mam zalaczony wylacznie ekran pionowy (w lewym gornym rogu), ale patrzylem na inne mozliwosci (do gory nogami tez) i chyba nic to nie zmienia.
Tak jak ArtBas pisze:Zaladowalem skorke UMP, ale ja nie trawie kafelkow, brrr.