Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?

Moderatorzy: frasun, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez roro » Wt, 17 lip 2018 17:33

voyt napisał(a):-Czy jest szansa na taką mapę dla całej TOPO?, ......

http://www.mediafire.com/file/g89ibo55q ... P.img/file

W MapSource torowiska są wyświetlane, a przynajmniej na mapach UMP są wyświetlane z odpowiednik plikiem TYP.
roro
Bywalec
 
Posty: 542
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez voyt » Wt, 17 lip 2018 21:10

W MapSource torowiska są wyświetlane,

..Tak, wiem. Tylko chodzi mi o używanie MS jako kompilatora danych z kilku map tak aby otrzymać jeden IMG do skopiowania na kartę w Garminie, a nie kilka.

Nie eksperymentowałem/nie znam się, ...czy może jest tak że ten plik który stworzyłeś mogę załadować do MS?
Czy to tylko do odbiornika?

Dzięki ogromne za opracowanie tego!!!
voyt
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 08 lip 2018 12:00

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez roro » Wt, 17 lip 2018 21:31

voyt napisał(a):Tylko chodzi mi o używanie MS jako kompilatora danych z kilku map tak aby otrzymać jeden IMG do skopiowania na kartę w Garminie, ......

Jesteś blisko :D :D , w tej chwili właśnie tak możesz korzystać z MapSource łącząc mapy (zainstalowane )w jeden plik.
Zaznaczasz do wysyłki mapę xxx, włączasz mapę yyy, zaznaczasz i wysyłasz w jednej sesji.
roro
Bywalec
 
Posty: 542
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez voyt » Śr, 18 lip 2018 7:00

...i ten twój IMG mogę zainstalować w MS jako mapę właśnie? Jak?
voyt
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 08 lip 2018 12:00

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez roro » Śr, 18 lip 2018 10:40

http://www.mediafire.com/file/a1ja7ipw8 ... MS.7z/file
Rozpakuj i kliknij w install.bat, tory będą widoczne w MS przy "zoomie" 10 km.
roro
Bywalec
 
Posty: 542
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez voyt » Cz, 19 lip 2018 9:57

:P :!: :!: :!:
Świat jest piękny!
Przywróciłeś starym Garminom "PrawieCałą" funkcjonalność :)
Dziękuję!

Jeszcze taki niuans zobaczyłem: nieczynne linie (np. idąca w głąb puszczy Kampinoskiej za stacją PKP Wilcze Tułowice) nie są widoczne na odbiorniku. Czy mógłbyś jeszcze je dodać aby się wyświetlały? (Np. wygląd identyczny z linią czynną byłby całkowicie wystarczający).

Bardzo dziękuję - już więcej Was nie będę zamęczać (przynajmniej nie planuję ;) )
voyt
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 08 lip 2018 12:00


Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez voyt » Pt, 20 lip 2018 9:13

CUD MIÓD!
:D
voyt
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 08 lip 2018 12:00

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez voyt » Pt, 20 lip 2018 9:25

....Aaaa
.....czy ewentualnie dodałbyś jeszcze tory tramwajowe ......koleje linowe i wyciągi? (Np. na Kasprowy się nie wyświetla)
Nie zwróciłem uwagi wczesniej... :oops:
Kurczę, apetyt rośnie w miarę jedzenia...

Przepraszam za namolność. Czuję że po prostu powinienem się nauczyć tego narzędzia, którym to robisz i nie zawracać Ci głowy..
voyt
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 08 lip 2018 12:00

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez roro » Pt, 20 lip 2018 10:43

Tory tramwajowe i koleje linowe zaznaczyć linią czarną czy "drabinką"?

Mogę zmienić oznaczenie torów nieczynnych z czarnej kreski na "drabinkę",
zaznaczyłem czarną linią dla odróżnienia W odbiorniku zaznaczenie wspólną linią różnych obiektów
wymaga w praktyce dodatkowej czynność, zaznaczenia linii kursorem, aby dowiedzieć się, co oznacza wskazana linia.

Standardowe wyświetlanie ( bez pliku TYP) ogranicza i utrudnia możliwości zastosowania różnych oznaczeń,
zwłaszcza, że nie wiem czy i jak wybrana linia będzie wyświetlana odbiorniku IQUE.

Czy w odbiorniku są wyświetlane szyty na mapie UMP-Topo ?

Dodam koleje linowe i linie tramwajowe ( szczyty, jeżeli będzie taka potrzeba ).
roro
Bywalec
 
Posty: 542
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez voyt » Pt, 20 lip 2018 12:36

:)
Drabinka (dla wszystkiego taka sama) będzie OK (czynne, nieczynne, tramwaj, wyciągi itd.) Ja własnie mam z dawnych czasów nawyk zaznaczania, żeby sprawdzić szczegóły obiektu..

Czy w odbiorniku są wyświetlane szyty na mapie UMP-Topo ?

Chodziło ci o szczyty?
Tak, są prawidłowo wyświetlane
voyt
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 08 lip 2018 12:00

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez roro » Pt, 20 lip 2018 21:08

roro
Bywalec
 
Posty: 542
Dołączył(a): N, 04 paź 2015 14:16

Re: Czy można jakoś uzyskać szlaki kolejowe na starych IQUE?

Postprzez voyt » So, 21 lip 2018 20:24

Idealnie!
Bardzo, bardzo dziekuję !
:D
voyt
 
Posty: 16
Dołączył(a): N, 08 lip 2018 12:00

Poprzednia strona

Powrót do UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość