UMP jest jakby wgrana dwa razy
GpMapa+UMP-pcPL?
Witam,
właśnie załadowałem do Nuvi GpMapę i UMP-pcPL i się zdziwiłem bo w odbiorniku mam 3 mapy: GpMapę i 2 razy UMP-pcPL.
Ktoś wie o co chodzi?
właśnie załadowałem do Nuvi GpMapę i UMP-pcPL i się zdziwiłem bo w odbiorniku mam 3 mapy: GpMapę i 2 razy UMP-pcPL.
Ktoś wie o co chodzi?
Nuvi200+GpMapa 2008.3+UMPPcPL+CNE 2008, GPS60+GA25 MCX
Mówicie o nieco różnych sprawach, i stąd nieporozumienie.saper pisze:Ale może niech ktoś z twórców się wypowie.
Prawdą jest, że są obszary o nazwach UMP-cośtam, i one są "prawdziwym" umpem (z dostępnymi źródłami), i obszary z okolic Wrocławia, które Tomek Surmacz kompiluje sam niezależnie, i wystawia tylko gotowe imgi, a źródeł strzeże zazdrośnie, mimo różnych naszych próśb, argumentów, złorzeczeń, prób dopasowania, pokazywania palcem błędów na granicach i wewnątrz, itd itd. I dzięki temu mamy "rozrywkę" w postaci 'dlaczego ten routing tutaj się wywala?', niejednolitości całego produktu (dwa UMP-pcPL na liście) albo optycznie niepasujących do reszty mikroobszarków. Powolutku idzie ponoć ku lepszemu, i lista rozbieżności się powoli kurczy, ale to jest bardzo powolutku. Nie dalej jak dziś chciałem podsumować tą listę, i na bodajże pięć punktów dostałem jedną odpowiedź "no przecież nad tym pracuję, pisałem jakie mam kosmiczne problemy" :-\
Warszawa przez jakiś czas była kompilowana ciut inaczej (innymi skryptami, ale działającymi tak samo), więc jeżeli Ci się różniła, to krótko i nieznacznie.
A dlaczego odbiornik pokazuje dwie UMP-pcPL, ale o identycznej zawartości, to nie wiem, i nie chce mi się badać
UMP-pcPL widoczna dwa razy !!
Witam !!
Szukałem tego tematu ale nie mogę znaleźć.
Jak wgram UMP-pcPL to w nuvi 360 widzę ją dwa razy, czy tak ma być ?
Czy robię jakiś błąd ?
A jeśli tak ma być, to czy obie mają być zaznaczone ?
Pozdrawiam.
Szukałem tego tematu ale nie mogę znaleźć.
Jak wgram UMP-pcPL to w nuvi 360 widzę ją dwa razy, czy tak ma być ?
Czy robię jakiś błąd ?
A jeśli tak ma być, to czy obie mają być zaznaczone ?
Pozdrawiam.
..::Nuvi 360, City Navigatot v.8, UMP-pcPC::..
UMP jest jakby wgrana dwa razy
Wgrałem GPMapę oraz UMP do odbiornika. UMP jest jakby wgrana dwa razy. Spróbowałem wgrać mapy jeszcze raz i jest to samo. Widać tą sytuację na zrzucie ekranu:
http://img22.imageshack.us/img22/2458/129i.png
Dlaczego tak jest?
http://img22.imageshack.us/img22/2458/129i.png
Dlaczego tak jest?
Garmin Edge 830, Garmin nüvi 205, Garmin Dakota 20, smartfon
Był: Garmin Montana 610
Re: UMP jest jakby wgrana dwa razy
Może masz wgraną na karcie i w pamięci wewnętrznej ?
nuvi 205 - GPMapa - UMP PL - TOPO PL 100 - CNE 2010.1
Re: UMP jest jakby wgrana dwa razy
Nie ma w ogóle karty. Dziwne jest to, że nie zajmuje cała kompilacja więcej miejsca niż wcześniej, gdy była tylko "pojedyncza" UMP.
Garmin Edge 830, Garmin nüvi 205, Garmin Dakota 20, smartfon