PS. Tak dokładność jak UMP w Mapsource przy skali 5km jeżeli chodzi o siec dróg by wystarczyła, przydały by się tylko nazwy mniejszych miejscowości zamiast nazw ulic.
Dzięki za info, niestety najnowsza wersja jeszcze nie posiadała wszystkich dróg 3cyfrowych. Cóż będzie trzeba się na razie tym zadowolić. PozdrawiamAlf/red/ pisze:Na głównej stronie UMPa jest taka wzmianka: "UMP urosła do całego kraju, patrz tu".
No to się zdecyduj, 18-May-2007 czy najnowszarekja pisze:Mowa była oczywiści o wersji:
ump_pl-snapshot.bin.zip 18-May-2007 17:47 6.6M & Najnowsza wersja - skompilowana
Z homesite TS-a, tylko tam na samym początku jest napisanewojtek pisze:Skąd taką muzealną wziąłeś (2007) to nie mam pojęcia.
Ta strona ma w zasadzie charakter historyczny. Projekt UMP-PL
jest obecnie kontynuowany pod nazwą UMP-pcPL (UMP - "prawie cała Polska"), a
jego główna strona znajduje się tutaj.
I żadnych punktów ani zwykłych ulic, poza miastami? No cóż, rozumiem, kwestia wielkości pliku wynikowego. A kompilacja darmówką?rekja pisze:-major highway
-principal highway
-other highway road
-arterial road
-collector road
-wszystkie miejscowości (nazwy bez ogonków)
Co do Polski będziesz miał zgryz.rekja pisze:P.S.
Tak to wygląda (okolice Poznania)
W załączniku okolice Krakowa, jak dla moich celów wystarczy. Ta mapa nie ma służyć do nawigacji tylko jako podkład pod wyświetlane stacje KF.wojtek pisze: Jeżeli jednak spojrzymy na Kraków, Gdańsk i pewnie sporo innych to ilość 0x6 poza miastami jest bardzo duża. Usuwając je stracimy czesto po 40-50% utwardzonych dróg
Poszło na PWAlf/red/ pisze: A tak w ogóle jak mi podeślesz / wystawisz, to z palca dodam do strony "wszystkie wersje UMP".
I nawet mogę policzyć, ile osób ściągnie przez tydzień
Opis formatu "nie do rozgryzienia" masz tutaj. W skrócie klasą i spidem się nie przejmuj, typy interesują Cię od 1 do powiedzmy 6. Reszta jest w miarę oczywista albo do pominięcia. Jak rozgryźć krzaczki w nazwach to powinieneś sam wiedzieć. A w ogóle jakaż to wersja byłaby "którą będę mógł odczytać"?koby87 pisze:Proszę o pomoc w rozkodowaniu danych oraz w dostarczeniu danych, o których pisałem na wstępie.