UMP tylko Polska

O UMP-pcPL - darmowej mapie Polski. Jak instalować? Jak aktualizować? Jak rozbudowywać?

Moderatorzy: frasun, Artur, sdsyc, Alf/red/

Re: UMP tylko Polska

Postprzez wojtek » Cz, 17 cze 2010 12:23

Nie znam 305tki więc nie wiem jakie parametry rejestracji można ustawiać. Czy ślad jest rejestrowany tylko wg domyślnych ustawień czy możesz wybierać interwał czasowy lub inny. Jeśli masz wątpliwości wrzuć jakiś krótki ślad i się zobaczy 8)

W.
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Re: UMP tylko Polska

Postprzez Norgal » Cz, 17 cze 2010 12:44

Dobrze jak wroce do domu po 24.06 To zamieszcze kilka sladow.
POZDRAWIAM


forerunner 305
Norgal
 
Posty: 12
Dołączył(a): Śr, 31 mar 2010 11:09

Re: UMP tylko Polska

Postprzez Zachu » Cz, 17 cze 2010 13:25

wodzirej wrzucał ślady ze spacerów z Forerunnerem ;) Nada się :D
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7748
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: UMP tylko Polska

Postprzez Norgal » Pt, 18 cze 2010 0:49

Oki to teraz pod tym kontem pozbieram slady po powrocie do domu.
POZDRAWIAM


forerunner 305
Norgal
 
Posty: 12
Dołączył(a): Śr, 31 mar 2010 11:09

Re: UMP tylko Polska

Postprzez wodzirej » Pt, 18 cze 2010 8:08

Zachu napisał(a):wodzirej wrzucał ślady ze spacerów z Forerunnerem ;) Nada się :D

Miałem Forerunnery (201, 205 i 405; seria odbiorników treningowych), jednak śladów z nich nie wrzucałem. Natomiast zdarza mi sie wrzucanie śladów z ForeTrexa 401, który treningowy nijak nie jest :) Żadnych funkcji treningowych. To eTrex bez mapy (i karty). Etrexy nie współpracują z czujnikami tętna i kadencji, a F401 to i owszem. Recenzja F401 np. na:
http://ngps.pl/garmin-foretrex-301-i-40 ... #more-4716
Aktualnie jestem w podróży, częściowo samolotem. F401 nie stracił fixa w samolocie, a siedziałem w drugim rzędzie od okna. W takich samych warunkach 60CSx tracił fixa. Samolotowy ślad z F401 wrzucę on-line po zakończeniu podróży (niebawem).
Oregon 750, Nuvicam, Virb XE, vivoactiv 3 Music
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1922
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: UMP tylko Polska

Postprzez Zachu » Pt, 18 cze 2010 10:23

A, to przepraszam ;)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7748
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: UMP tylko Polska

Postprzez wodzirej » Pt, 18 cze 2010 10:30

Drobiazg :D Stare Forerunnery (101 i 201) wyglądają bardzo podobnie jak Foretrexy 301 i 401. Nazwy też podobnawe...
Jednak ich zastosowanie/przeznaczenie/możliwości są różne. Forerunnery to jednak urządzenia treningowe, działają pod Garmin Training Center, Foretrexy zaś to outdorowce, obsługowane pod MapSource'm; etc... :)
Oregon 750, Nuvicam, Virb XE, vivoactiv 3 Music
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1922
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: UMP tylko Polska

Postprzez wodzirej » So, 19 cze 2010 6:03

Obiecany ślad z lotu Carnarvon <-> Perth (i kilka fotek) do obejrzenia/pobrania:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=gqpjkzbtnnmrfnuc
(złapany przez ForeTrexa 401)
Oregon 750, Nuvicam, Virb XE, vivoactiv 3 Music
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1922
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: UMP tylko Polska

Postprzez bogdanbc » Pn, 13 sty 2014 20:03

A wracając do tematu głównego umc-pcPL.
Dla mnie ump-pcPL - to POLSKA i nie potrzeba mi więcej.
Tak więc, jak ograniczyć aktualizację mapy (za pomocą Update_UMP-pcPL_rsync.bat Update_UMP-pcPL_wget.bat ) tylko do obszaru PL ?
Nie potrzebami mi "zagranica" i jej pobieranie przy aktualizacji - zbędnie zabiera moc przesyłowa serwerów.

/Bodgan
Zumo 660, Nuvi 250
Avatar użytkownika
bogdanbc
 
Posty: 62
Dołączył(a): N, 13 lip 2008 18:47
Lokalizacja: Sopot

Re: UMP tylko Polska

Postprzez Mariusz65 » Pn, 13 sty 2014 21:23

Wgrywać wersję topo. Tam jest tylko PL plus przygraniczne okolice.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4468
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: UMP tylko Polska

Postprzez Alf/red/ » Pn, 27 sty 2014 13:22

Mówię na sucho:
w update_rsync.bat masz linijki:
REM pobranie wlasciwych plikow
rem jesli nie chcesz pliku *.typ, dodaj "--exclude=*.typ"
rsync.exe -ELhrtz --progress --recursive %UMP_SRC%/%UMP_LATEST%/* ./

dodaj do opcji rsync.exe:
--exclude=*.img --include=48*.img

i napisz czy się udało :twisted:
Możesz też skasować wszystkie nie-polskie img (3*.img, 42*.img itd.) i wmontować parametr --existing.
Ale lojalnie uprzedzam, że indeks jest liczony dla całości, więc jeśli będziesz miał zagranicę starą czy w ogóle, to Mapsource będzie się krzaczył.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1095
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: UMP tylko Polska

Postprzez Zachu » Wt, 25 lut 2014 14:12

Mi się nie udało :)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7748
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia strona

Powrót do UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości