Jestem posiadaczem od kilku lat Fenixa6s i do tej pory nie miałem z nim problemów trzyma długo na baterii zależy od ilości aktywności. Ale kilka dni temu zegarek przełączył się na taki obrazek jak na zdjęciu, może ktoś wie co co znaczy? nie mogłem nic zrobić tylko po przytrzymaniu Power przez 30 sekund zegarek się wyłączył i już nie chciał się włączyć. Kiedyś ktoś mi powiedział i "śmiesznym" sposobie abym włożył go do zamrażalnika na godzinę
Problem z Fenix 6X
Problem z Fenix 6X
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem od kilku lat Fenixa6s i do tej pory nie miałem z nim problemów trzyma długo na baterii zależy od ilości aktywności. Ale kilka dni temu zegarek przełączył się na taki obrazek jak na zdjęciu, może ktoś wie co co znaczy? nie mogłem nic zrobić tylko po przytrzymaniu Power przez 30 sekund zegarek się wyłączył i już nie chciał się włączyć. Kiedyś ktoś mi powiedział i "śmiesznym" sposobie abym włożył go do zamrażalnika na godzinę
. więc nie mając innego sposobu włożyłem go i po godzinie wyjmuję go a on jest włączony jakby nic się nie stało. Byłem zadowolony ale przez tydzień bo zachowywał się normalnie. Ale teraz znowu to samo to ponownie włożyłem i się włączył ale już nie na długo. Czy ktoś spotkał się z tym obrazkiem co on oznacza? Dzięki z góry za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2026, 19:00 przez sdsyc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta S na X w tytule wątku
Powód: Korekta S na X w tytule wątku
- Mariusz65
- Radny
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 5 times
Re: Problem z Fenix 6S
Próbowałeś aktualizować przez Garmin Express.
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/
-
Wojtas81
- Bywalec
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 5 times
Re: Problem z Fenix 6S
Możesz zrobić hard reset, możesz wykasować zbędne śmieci po podłączeniu do komputera (np dodatkowe mapy, które dograłeś), możesz zaktualizować wszystko przez Garmin Express.
Ale jeśli to problem sprzętowy, to nic nie zrobisz. O ile wiem, to tam nie ma nawet śrubek ani zatrzasków. To urządzenie nieotwieralne i nienaprawialne.
A wszystkie rady typu "wsadź do zamrażalnika" mogą wydłużyć żywotność, ale nie mogą trwale naprawić usterek sprzętowych.
Jest to też powód dla którego zrezygnowałem z zakupu drogich smart-zegarków, a nawet smart-zegarków w ogóle. Fajny gadżet, ale na dłuższą metę kasa wydanie równie sensownie co "na alkohol".
Ale jeśli to problem sprzętowy, to nic nie zrobisz. O ile wiem, to tam nie ma nawet śrubek ani zatrzasków. To urządzenie nieotwieralne i nienaprawialne.
A wszystkie rady typu "wsadź do zamrażalnika" mogą wydłużyć żywotność, ale nie mogą trwale naprawić usterek sprzętowych.
Jest to też powód dla którego zrezygnowałem z zakupu drogich smart-zegarków, a nawet smart-zegarków w ogóle. Fajny gadżet, ale na dłuższą metę kasa wydanie równie sensownie co "na alkohol".
Są: Garmin GPSMAP 66sr, Garmin GPSMAP 64sx, Garmin Oregon 700, Garmin Drive 40, Huawei Watch 4 Pro
Były: Garmin Forerunner 955 i inne perfekcyjnie bezużyteczne smartwatche.
Były: Garmin Forerunner 955 i inne perfekcyjnie bezużyteczne smartwatche.