Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Artur, Alf/red/

Postprzez wodnik7 » Wt, 27 lis 2007 16:31

MART napisał(a):Nie działa wersja NT:
plik GMAPSUPP.IMG NT (img 47M z 25.11 17:18)
oraz
zzipowana NT (zip 39M z 25.11 17:10)


witam,

apropos, czy moglby ktos prosze podeslac mi moze plik mdr.img, chce wgrac do nuviego UMP, a nie majac indeksu, nie moge:(

DZIEKUJE!
Pozdrawiam, Michal
GPSMAP 60CS, StreetPilot c510, nuvi 255wt, CNE 2008-2010, ump, topo_100 i dalsze..
wodnik7
Bywalec
 
Posty: 332
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 22:10
Lokalizacja: Berlin/Gdańsk

Postprzez Kwieciniak » Cz, 06 gru 2007 15:12

Witam:)
W Ustce dla jadących od strony Słupska jest

Obrazek

powinno być

Obrazek

dlatego, że odcinek ul. Słupskiej jest jednokierunkowy.



Też w Ustce ul. Banacha jest tak

Obrazek

powinno być tak

Obrazek

bo ul. Banacha dochodzi do ul. Słupskiej

Pozdrawiam, Norbert

---------
16:44 Poprawiam. Dzięki! -- Alf/red/
Kwieciniak
 
Posty: 10
Dołączył(a): So, 14 kwi 2007 11:47

Postprzez smiodus » Cz, 06 gru 2007 21:13

ja w 3 kwestiach (nie wiem czy dobry wątek):
- czy nie celowym byłoby zintegrowanie projektu UMP z projektem Openstreetmap.org? Znacznie łatwiej byłoby można edytować dane, tak samo byłaby historia wpisów - to jest propozycja może warto nad tym podyskutować,
- żadna wersja ump'a nie działa mi na mobile xt (w wyszukiwaniu miast i ulic widzę jedynie pierwszą literę) ściągałem wszystkie możliwe wersje jest tak samo,
- żeby nie być oderwanym od wątku głównego Warszawa-Wola - z ulicy skierniewickiej można skręcić w wolską w obu kierunkach (w lewo i prawo), z ulicy wolskiej w skierniewicką można skręcić jedynie jadąc wolską w kierunku centrum, (gdyby było to nieco łatwiejsze to sam postarałbym się to naklikać na stronie webowej a tak muszę pisać ...)

pozdr
S
----------
1. openstreetmap - może warto, ale nikomu się nie chce. O ile pamiętam, to niewiele by się ich dane przydały
2. nie mam, nie wiem, nie słyszałem - złap mnie na prv/gadu/itp
3. nie pamiętam, ale skoro twierdzisz, to dodaję; thx!
smiodus
Bywalec
 
Posty: 172
Dołączył(a): Śr, 05 gru 2007 22:54

Postprzez wojtek » Cz, 06 gru 2007 22:26

smiodus napisał(a):- żadna wersja ump'a nie działa mi na mobile xt (w wyszukiwaniu miast i ulic widzę jedynie pierwszą literę) ściągałem wszystkie możliwe wersje jest tak samo,
Proszę bądź precyzyjny bo wprowadzasz w błąd. Problem o którym piszesz dotyczy wersji dla Symbian OS. Wersja dla Windows Mobile nie ma problemu z UMP-pcPL.
To co opisujesz dotyczyło również wersji dla WM jakiś rok temu, na etapie wersji beta 3.xx

Pozdr.
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Diabelek » Cz, 06 gru 2007 22:26

W sumie tak kilka rzeczy ktore mi sie rzucily w oczy:

Poznań - Wilda

Obrazek
SCHODY - zaznaczony odcinek jest nieprzejezdy w zadna strone - sa tam schody.

Obrazek
JEDNOKIERUNKOWOA - zaznaczony odcinek ulicy Dolina jest jednokierunkowy, mozna przejechac tylko od ulicy Chwialkowskiego w "dol" w kierunku ulicy "Przy dolinie".

Ogolnie te skrzyzowanie Gorna Wilda/Chwialkowskiego wyglada inaczej - tam jest takie rozwidlenie Chwialkowskiego...

Komorniki (na poludnie od Poznania)

Obrazek
POZNANSKA_1 - podany odcinek nie istnieje - byl kiedys, ale go szybko zamkneli :)

Obrazek
POZNANSKA_2 - taki manewr wiaze sie ze zlamaniem przepisow i przekroczeniem podwojnej ciaglej. Aby wyjechac z "drogi osiedlowej" nalezy pojechac tak jak na obrazku POZNANSKA_2_POPRAWIONA

Obrazek

Screeny + plik gdb w rar:
http://www.subsidium.com.pl/garmin/pacz ... abelka.rar

Widze, ze sa pewne braki w okolicy Komornik, ale niestety nie mam trackloga w moim nuvim, wiec nie pomoge za bardzo...
Ostatnio edytowano Cz, 06 gru 2007 22:29 przez Diabelek, łącznie edytowano 1 raz
Diabelek
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 lis 2007 10:18

Postprzez wojtek » Cz, 06 gru 2007 22:29

Poprawię dzisiaj

Pozdr.
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Błędy UMP-pcPL1

Postprzez smiodus » Cz, 06 gru 2007 22:44

wojtek napisał(a):
smiodus napisał(a):- żadna wersja ump'a nie działa mi na mobile xt (w wyszukiwaniu miast i ulic widzę jedynie pierwszą literę) ściągałem wszystkie możliwe wersje jest tak samo,
Proszę bądź precyzyjny bo wprowadzasz w błąd. Problem o którym piszesz dotyczy wersji dla Symbian OS. Wersja dla Windows Mobile nie ma problemu z UMP-pcPL.
To co opisujesz dotyczyło również wersji dla WM jakiś rok temu, na etapie wersji beta 3.xx


dziękuję za uwagę i będę na przyszłość precyzyjny, ale nikogo nie wprowadzam w błąd ponieważ nie napisałem że sprawdziłem to na wszystkich możliwych urządzeniach, tylko sprawdziłem na swoim urządzeniu (faktycznie na symbianie) wszystkie możliwe kombinacje ump'a.
Nie wiem czy jest to błąd mobile'a xt ponieważ demo gpmapy pokazuje się bezproblemowo (wszystkie znaki, i wyszukiwania). Wersja 4.10.40.

Co do użyteczności openstreetmap.org -> http://wiki.openstreetmap.org/index.php ... _On_Garmin

pozdr
S
smiodus
Bywalec
 
Posty: 172
Dołączył(a): Śr, 05 gru 2007 22:54

Postprzez wojtek » Cz, 06 gru 2007 23:03

Diabelek napisał(a):W sumie tak kilka rzeczy ktore mi sie rzucily w oczy:
Poprawione, dzięki prosimy o więcej
Diabelek napisał(a):Ogolnie te skrzyzowanie Gorna Wilda/Chwialkowskiego wyglada inaczej - tam jest takie rozwidlenie Chwialkowskiego...
też mi się coś kojarzy, sprawdze przy okazji, tam chyba na górze jest taki trójkąt
Diabelek napisał(a):Widze, ze sa pewne braki w okolicy Komornik, ale niestety nie mam trackloga w moim nuvim, wiec nie pomoge za bardzo.
który nuvi? tak czy inaczej jeśli coś zobaczysz co da się opisać tak jak dzisiaj to dawaj :wink: Możesz tu albo prosto mailowo na ump@
smiodus napisał(a):Nie wiem czy jest to błąd mobile'a xt ponieważ demo gpmapy pokazuje się bezproblemowo (wszystkie znaki, i wyszukiwania). Wersja 4.10.40
To propunuję jeszcze jedno doświadczenie jeśli możesz, wczytaj jakąś mapę z mapceter2.cgpsmapper.com i zobacz jak tam wygląda ten problem. Wyszukiwania po adresie nie będziesz miał ale skoro dotyczy to również wyszukiwania miast to będziesz mógł stwierdzić co i jak.

pozdr.
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
wojtek
Moderator
 
Posty: 1351
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 23:13
Lokalizacja: Poznań

Postprzez brzankis » Pt, 07 gru 2007 2:15

Z uwagi na to,że na kilku skrzyżowaniach w Krośnie (podkarpackie) wprowadzono zmiany kierunku ruchu też chciałbym coś dodać od siebie.
Mam tylko pytanie czy zrzuty koniecznie muszą być z MS,czy mogę wkleić w postaci takiej jak poniżej ?

Wycinek z mapy:
Obrazek

MapSource:
Obrazek

Na mapce poniżej zaznaczyłem na czerwono odcinki dróg wyłączone z ruchu(obecnie są to jedynie ścieżki dla pieszych)
Obrazek


Pozdrawiam
StreetPilot 2610 - CNE
Nüvi 760 - CNE NT + GPMapa +Slovakia Roads+ UMP pcPL
Asus P750 - Automapa
Avatar użytkownika
brzankis
Bywalec
 
Posty: 158
Dołączył(a): Śr, 21 lis 2007 0:02
Lokalizacja: Krosno/Rzym

Postprzez Diabelek » Pt, 07 gru 2007 9:10

wojtek napisał(a):który nuvi? tak czy inaczej jeśli coś zobaczysz co da się opisać tak jak dzisiaj to dawaj :wink: Możesz tu albo prosto mailowo na ump@


Wyslalem kolejna paczke na maila :). Mam nuviego 250W.
Diabelek
 
Posty: 13
Dołączył(a): Wt, 13 lis 2007 10:18

Postprzez smiodus » Śr, 12 gru 2007 23:12

pragne zglosic nastepujaca usterke:
UMP - Garmin XT na pockecie,
nie znajduje miejscowosci Hoczew (chociaz jest na mapie) Hel owszem, ale nie zrazajac sie takimi drobnymi niedogodnosciami ustawilem punkt ulubiony w miejscowosci, jednakze proba wyznaczenia trasy do punktu ulubionego postawionego po srodku miejscowosci Hoczew z centrum Warszawy, konczy sie komunikatem (Blad kalkulacji trasy) mniej wiecej w 70-80% postepu paska.

pozdr
S
smiodus
Bywalec
 
Posty: 172
Dołączył(a): Śr, 05 gru 2007 22:54

Postprzez adamus » Cz, 13 gru 2007 10:13

przed chwila sprawdzile u mnie MapSource Hoczew znajduje - moze sprobuj sciagnac aktualna wersje?
Nuvi200+GpMapa 2008.3+UMPPcPL+CNE 2008, GPS60+GA25 MCX
adamus
Bywalec
 
Posty: 223
Dołączył(a): Cz, 16 sie 2007 16:43
Lokalizacja: Rumia

Postprzez smiodus » Pt, 14 gru 2007 9:24

adamus napisał(a):przed chwila sprawdzile u mnie MapSource Hoczew znajduje - moze sprobuj sciagnac aktualna wersje?


w mapsource jesli mam ustawiona mape UMP pcPL nie znajduje, w pocketcie rowniez - mapa była synchronizowana bezposrednio przed samym testem

pozdr
S
smiodus
Bywalec
 
Posty: 172
Dołączył(a): Śr, 05 gru 2007 22:54

Postprzez Artur » Pt, 14 gru 2007 9:47

e tam:

Obrazek
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Postprzez smiodus » Pt, 14 gru 2007 21:25

Artur napisał(a):e tam:



masz rację mea culpa, w mapsource znajduje ale czy ktoś może potwierdzić że mu w odbiorniku też znajduje...?

pozdr
S
smiodus
Bywalec
 
Posty: 172
Dołączył(a): Śr, 05 gru 2007 22:54

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość