Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Artur, Alf/red/

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez frasun » Pt, 24 lip 2009 13:44

czeslaw555 napisał(a):mimo że jestem w Gdańsku wybiera Niemcy ?

Wow!
Może to jakaś mapa z 1939-45?
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3775
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez czeslaw555 » Pt, 24 lip 2009 13:54

Może i śmieszne to jest ,ale fakt jest faktem że nie działa jak powinno.
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Artur » Pt, 24 lip 2009 16:00

czeslaw555 napisał(a):mimo że jestem w Gdańsku wybiera Niemcy ?

Nie wybiera tylko proponuje. Próbowałeś wpisać Polskę i wybrać Polska-UMP albo Niemcy-UMP? Bo te Niemcy (podobnie jak Polska bez dodatku UMP) pochodzą z CNE.
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez czeslaw555 » Pt, 24 lip 2009 16:08

Dzisiaj jechałem do Kościerzyny i stąd wytyczenie trasy do Gubina jest możliwe i działa , można nawigować.
Ostatnio edytowano So, 25 lip 2009 14:06 przez czeslaw555, łącznie edytowano 4 razy
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez czeslaw555 » Pt, 24 lip 2009 16:11

To nie powinno proponować kraju w którym aktualnie sie znajduję tylko n. Niemcy ? Z Niemcami jest tak jak piszesz są dwa warianty do wyboru,ale zbaczam z tematu ,wiadomo co jest przynajmniej u mnie w nawi z UMP ,czy ktoś wie czemu tak się dzieje lub znajdzie rozwiązanie żeby było można wytyczać trasy jak kiedyś ?
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez czeslaw555 » So, 25 lip 2009 19:57

eeeeech
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez frasun » So, 25 lip 2009 21:52

O co chodzi z tym ehh?
Jak skasujesz UMPa nie będzie problemu. ;) Próbowałeś wgrać samą Polskę?
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3775
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez czeslaw555 » N, 26 lip 2009 10:37

UMPa ? wgrałem samą Polskę i dalej to samo jest
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez frasun » N, 26 lip 2009 10:59

A jak jest bez UMPa? OK?
Próbowałeś resetu po wgraniu map?
Pozdrawiam,
Piotrek
Obecnie Nuvi 3790T/
3490 (UMP, CNE 2013.30, GPMapa 2010.3) + Smartphone Link - Live Traffic & Safety Cameras
Obrazek
frasun
Radny
 
Posty: 3775
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:34

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez czeslaw555 » N, 26 lip 2009 11:02

tak próbowałem,jeżeli jest tylko włączona CNE to nie ma problemu,jeżeli sam UMP jest problem, ale wytyczam np.trase z Chojnic do Gubina i tu jest już bez problemu, nie mogę z Gdańska do Gubina ,trudno mi ocenić z jakiej odległości będzie wytyczać a z jakiej już nie,
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Bas » N, 26 lip 2009 11:23

MapSource. UMP z 24 lipca. Skala 5-15 km. Widac pojedyncze nazwy ulic/placow, choc w tych widokach nie widac nazw wiekszych miejscowosci, np.:
N51 59.283 E19 13.485 - Wroblewska
N51 49.224 E19 18.178 - plac Kosciuszki
N52 11.353 E18 14.751 - Europejska
N52 14.022 E18 16.107 - Przemyslowa
N53 20.901 E18 25.815 - 3 Maja

Pozbierac takie dane, czy nie zwracac uwagi?
GPSMap 76CS + GA25MCX, UMP-pcPL + ...
Android: OsmAnd, 7ways...
Avatar użytkownika
Bas
Bywalec
 
Posty: 1485
Dołączył(a): Pt, 31 sie 2007 17:11
Lokalizacja: Łódź

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Alf/red/ » Pn, 27 lip 2009 7:13

Bas napisał(a):Pozbierac takie dane, czy nie zwracac uwagi?

To są nazwane kawałki dróg krajowych. Chyba nie ma na to rady, bo przecież nie będziemy ich "chować" na niskich poziomach, robiąc dziury w optycznej ciągłości drogi?
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1096
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez rkonopin » Pt, 31 lip 2009 23:11

Jestem dość początkujący, ale używam pc-pl od ponad pół roku. Mam eTrex Venture HC z 24MB pamieci. Dotychczas mapy pc-pl były dla mnie objawieniem, duża rzecz, wieczna chwała twórcom! Każda miała najwyżej kilka MB, jak na przykład w aktualizacji z czerwca br. Wgrywam sobie teraz aktualizację z końca lipca i co się dzieje? Chociaż sumaryczna wielkość wszystkich img wzrosła tylko o ok. 30% to proponowane do wgrania na urządzonko wielkości map wzrosły 7-krotnie!! W tej postaci w zasadzie żegnaj stare, poczciwe pc-pl...Nie będę już mógł korzystać...Jeden Gdańsk ponad 20MB??? Co tu jest grane? Chyba coś przegapiłem...Pomocy!
rkonopin
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Pt, 31 lip 2009 22:59

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Artur » So, 01 sie 2009 7:23

Oj coś pomieszałeś albo coś poszło nie tak. Całe UMP to ok 130 MB. Gdańsk niecałe 3 MB. Jaką metodą wgrywasz? Jeśli z MS i masz komunikat o niewystarczającej ilości pamięci to wyjaśnienia są w sąsiednim wątku (o błędzie przy wgrywaniu).
Ostatnio edytowano So, 01 sie 2009 9:11 przez Artur, łącznie edytowano 1 raz
Powód: pomyliłem gdańsk z toruniem, ale i tak to tylko trochę ponad 5 MB
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Zachu » So, 01 sie 2009 8:34

Nic nie pomieszał. Gdańsk 25,6M, Katowice 22,5M, Kraków 21,9M, Poznań 21M,Szczecin 21,7M, Warszawa 21,5M.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8046
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość