Błędy UMP-pcPL - ZREALIZOWANE

Tutaj można dyskutować na temat błędów w UMP-pcPL przed zgłoszeniem ich w oficjalnym systemie Flyspray.

Moderatorzy: frasun, Artur, Alf/red/

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Mariusz65 » Śr, 13 sty 2010 14:49

Janusz_ napisał(a):Nie obserwuję większych opóźnień w realizacji moich zgłoszeń via formularz www

A ja obserwuję!
:arrow: http://ump.fuw.edu.pl/flyspray/index.ph ... &sort=desc
Na bieżąco są wrzucane małe zgłoszenia po kilka (kilkanaście) punktów a stare "kobyły" po kilkadziesiąt są omijane z daleka ;-)
Jeszcze nigdy nie było skumulowanych dwudziestu zgłoszeń tego typu! Normalnie bywało kilka - max do dziesięciu.
Ale broń Boże nie poganiam. Mam nadzieję że do wakacji będą dodane :-)
Pozdrawiam Mariusz
W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20
Avatar użytkownika
Mariusz65
Moderator
 
Posty: 4494
Dołączył(a): Cz, 20 sie 2009 14:02
Lokalizacja: N52.8° E18.8°

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez yakov » Wt, 26 sty 2010 21:08

Witam,

w najnowszej aktualizacji ogonków (26.01) brak UMP Płock :o

pozdrawiam
Pozdrawiam Kuba
Nuvi 255 (CNE nüMaps Lifetime , UMP)
62st (Walker Mapset, UMP Topo) eTrex 10
Samsung Galaxy Android 2.3 Locus, Navigon
Avatar użytkownika
yakov
 
Posty: 59
Dołączył(a): N, 23 sie 2009 17:20
Lokalizacja: Kraków

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez EGON » Wt, 26 sty 2010 21:12

Chwilę wcześniej o tym pisałem. Potwierdza to że z UMP coś ostatnio się dzieje. ;)
Pozdrawiam, Piotr

GPSMap 60CSx + PL_TOPO + Walker mapset + UMP pcPL + kilka innych map
Nüvi 3490LM + UMP pcPL + CNE
Huawei Mate 10 Lite Android 8.0.0
Avatar użytkownika
EGON
Bywalec
 
Posty: 1161
Dołączył(a): So, 26 kwi 2008 15:53
Lokalizacja: Wrocław

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Artur » Wt, 26 sty 2010 21:57

EGON napisał(a):Potwierdza to że z UMP coś ostatnio się dzieje. ;)

Na ogół jak tak "się dzieje" to jest dobry prognostyk, bo wkrótce pojawiają się nowe funkcjonalności lub znikają bugi...
Artur
Nuvi 2495LMT, Vista HCx, Xda IIi z Navitelem i kiedyś Que teraz MXT, Lark z MapaMap,
Omnia z automapą, UMP-pcPL, bgroutingmap + różne inne głównie dla navitela
Artur
Moderator
 
Posty: 1480
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 22:39
Lokalizacja: Płock

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Alf/red/ » Śr, 27 sty 2010 20:13

Artur napisał(a):wkrótce pojawiają się nowe funkcjonalności lub znikają bugi...

Diagnoza ogólnie słuszna, choć w tym wypadku (wczoraj) to jest tylko polowanie na małego robaczka, niestety żadnych rewolucji nie przewiduje się... :cry:
Dziękuję za wyrozumiałość. W tej chwili jest wszystko dobrze, o ile wiem.
Alf/red/ + jutrzejsze UMP-pcPL + nüvi 360/CNE2008 + nüvi 765/CNE2010 + Vista HCx.
Obrazek
Avatar użytkownika
Alf/red/
Radny
 
Posty: 1096
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 10:27
Lokalizacja: Szczęśliwice

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez szy » Wt, 16 lut 2010 16:55

Alf/red/ napisał(a):
szy napisał(a):W jaki inny sposób zgłosić sprawę jak ta?

Sposób i miejsce jest OK. Jak dla mnie, może zabrakło info, że lasy są na całej przestrzeni od ucięcia do granicy (o ile są). Ale generalnie można to też wypatrzeć ze zdjęć "sat".

Czy ja mogę wrocić do tej kwestii i tu ją podnieść ponownie? :]

-> http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?bm_trac ... ayers=B0TT

Brakuje tych lasów tu okropnie, a to czeskie Góry Izerskie, w które
łatwo Polakowi przecież trafić. Wszędzie dalej od naszej granicy
lasy są, stąd podejrzenie że to jednak jakaś usterka przy pracy.

Szy.
Obrazek
turystyka rowerowa i narciarska, ostatnio:
Rowerem po Polsce. 6 najlepszych szlaków rowerowych w Polsce [2018]
www.znajkraj.pl
Avatar użytkownika
szy
Bywalec
 
Posty: 849
Dołączył(a): Śr, 01 kwi 2009 22:15
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Zachu » Wt, 16 lut 2010 17:02

Nie usterka tylko ktoś wrzucił "zielone" dla PL. Resztę odpuścił.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8093
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez szy » Wt, 16 lut 2010 17:07

Zachu napisał(a):Nie usterka tylko ktoś wrzucił "zielone" dla PL. Resztę odpuścił.

Weź no kliknij kilka razy w minusik? :]

Szy.
Obrazek
turystyka rowerowa i narciarska, ostatnio:
Rowerem po Polsce. 6 najlepszych szlaków rowerowych w Polsce [2018]
www.znajkraj.pl
Avatar użytkownika
szy
Bywalec
 
Posty: 849
Dołączył(a): Śr, 01 kwi 2009 22:15
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez greg_m » Wt, 16 lut 2010 17:31

Zielone poza Polska sa, ale tez wybiorczo.
Moglby ktos dodac tutaj jesli to mozliwe?
http://mapa.ump.waw.pl/ump-www/?zoom=11 ... s=B00000FT
Widac, ze to uciete jakos po kwadracie czy innym prostokacie. Wiem ze UK na razie wyglada bardzo biednie, ale postaram sie to troche nadrobic wkrotce, wiec moze i zielone beda potrzebne :)
pozdrawiam
G.
edge 500 + UMP-pcPL@www + OSM Cycle Map + Waze
greg_m
Bywalec
 
Posty: 317
Dołączył(a): Wt, 10 lut 2009 16:39
Lokalizacja: /dev/random

Prośba o wprowadzenie poprawek

Postprzez madman » So, 27 lut 2010 12:52

Witam,

czy ktoś może wprowadzić poprawki stąd: http://ump.fuw.edu.pl/flyspray/index.ph ... sk_id=5551 (te w komentarzach)? Zacząłem rysować i bardzo przydałoby się dla mnie to wprowadzić, dorysowałbym kolejne "stare" własne zgłoszenie. Bez tej wrzutki trochę ciężko bo nie mam podglądu co już narysowane a co jeszcze nie.
eTrex 30
Avatar użytkownika
madman
Bywalec
 
Posty: 153
Dołączył(a): Wt, 22 wrz 2009 10:19
Lokalizacja: Rybnik

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Krzysztof » N, 21 mar 2010 10:22

Witam
W załączeniu wykaz wszystkich śląskich zarówno polskich jak i niemieckich fortyfikacji z okresu międzywojennego tj. od 1930 r. do 1939 r. Są to lokalizacje istniejących jak i nieisniejących już obiektów tj. wyburzonych lub zasypanych oraz lokalizacje obiektów planowanych tj. fundamentów lub wykopów pod fundamenty. Jeżeli się komuś przyda to można to wykorzystać. Zbieranie danych w terenie i weryfikację prowadziłem przez ostatnych parę lat i szkoda żeby było to niewykorzystane.

[EDIT Zachu] FS#5813 http://ump.fuw.edu.pl/flyspray/index.ph ... &pagenum=2
Załączniki
Slask calosc.gdb
(66.57 KiB) Pobrane 57 razy
Pozdrawiam Krzysztof
----------------
Obecnie: Oregon 550t
Krzysztof
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 20:13
Lokalizacja: Ruda Śląska

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Speedy Bandito » N, 28 mar 2010 20:06

Witam,
przygotowuję kolejną porcję śladów z niedawnych zagranicznych (Norwegia, Szwecja i troszkę Niemiec) wojaży i mam pytanko. Sytuacja jest taka: mam ślad ulicy w mieście, ale na pewnym odcinku kilkukrotnie zmienia się jej nazwa. Czy zostawić jeden dłuższy ślad nazwany np. droga miejska, czy ciąć na kilka fragmentów, nazywając je tak jak nazwy poszczególnych ulic?
Nuvi 760 + CNE 2014.3 + UMP-pcPL + GPSWielkopolska
Speedy Bandito
 
Posty: 59
Dołączył(a): Cz, 06 gru 2007 19:33
Lokalizacja: Poznań

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez Zachu » N, 28 mar 2010 20:20

Jak Tobie wygodnie. Możesz dać jeden i dostawić punkty z opisem. Między A -B to ulica taka itd.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 8093
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błędy UMP-pcPL

Postprzez payk44 » Śr, 07 kwi 2010 21:12

Witam serdecznie
Lokalizacja Kęty

Informuje, ze odcinek ulicy Kościuszki od Rynku do ul. Sienkiewicza jest zamkniety z uwagi na prace drogowe. Remont ma potrwać do sierpnia 2010r. Prosze naniesc na mape zamkniecie tego odcinka . Poinformuje, jak ten odcinek bedzie przejezdny.

EDIT Naniosłem. Odblokowałem też wjazd od strony Rynku (był jednokierunkowy), ewentualnie może się da wyjeżdżać w stronę Domu Kultury? Alf/red/
Pozdrawiam Krzysztof_44
Nuvi 1490T, GPMapa 2010.30, CNE 2012.40 NT, UMP-pcPL
Avatar użytkownika
payk44
 
Posty: 30
Dołączył(a): Śr, 30 lip 2008 20:55
Lokalizacja: Kęty

Re: Jak być samodzielnym edytorem UMP?

Postprzez czeslaw555 » Cz, 15 kwi 2010 13:46

muszę dojechac z Kołbaskowa do tej miejscowości Siadło Dolne 32 gdzie jest hotelik "Najderówka"
http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... urystyczne)&hl=pl&geocode=FdvXLQMdJFfcACl5uwwxMgSqRzG5QH2tN9B9cQ%3BCS48EP40CaHvFfINLgMdtUXdACH1LoOfvuUBhQ&mra=pe&mrcr=0&sll=53.336027,14.440228&sspn=0.103323,0.307961&ie=UTF8&z=14
nie ma tego w UMP, nie umiem tego zrobic żeby był ,ale mam gorącą prośbę do fachowców żeby któryś się zlitował i wbił to do UMP .Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio edytowano Pt, 16 kwi 2010 6:21 przez czeslaw555, łącznie edytowano 1 raz
Nuvi 2595LM
czeslaw555
Bywalec
 
Posty: 276
Dołączył(a): So, 17 mar 2007 14:24
Lokalizacja: Gdańsk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Błędy UMP-pcPL

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość