Pytanie o NAVIGATORA FREE

Przeznaczeniem działu są porównania odbiorników Garmina z systemami innych producentów, dyskusje o tym jaką nawigację kupić (Garmin czy co innego) oraz ogólne rozważania o zaletach i brakach w ofercie Garmina.

Moderatorzy: Azzie, GPS Maniak, Zachu

Pytanie o NAVIGATORA FREE

Postprzez irko » Śr, 13 sty 2016 13:40

Czesć
Mam znakomitą nawigacje Garmina która sobie bardzo chwalę -> viewtopic.php?f=1&t=15513
Jednak ostatnio wzbogaciłem się o radio z navi na WINce.
Ponieważ mapy Navteqa sa słabe w terenie postanowiłem sobie doinstalować do radia NAVIGATORA FREE z OSM map, które sa dosyć dokładne.
Jednak spotkałem się z problemem - nie widzi GPS-a

Moze pomozecie??

Nie widzi urzadzeń GPS
Obrazek

Wiesza sie na tym oknie
Obrazek

Małe nazwy (a juz są wybrane w menu duże)
Obrazek

Wszystko chodzi tylko navi nie widzi GPS-a

A może jeszcze coś innego na WIN ce??
był Garmin 865t , jest 2689 LTM
http://www.bluephoto.pl
Avatar użytkownika
irko
Bywalec
 
Posty: 373
Dołączył(a): N, 04 sty 2009 8:21

Re: Pytanie o NAVIGATORA FREE

Postprzez irko » Cz, 14 sty 2016 11:20

Dodam, że sprzęt jest sprawny. IGO chodzi bez problemów
Ale nie potrzebuje IGO, mam garmina do jazdy, chciałem OSM ze względu na dokładność map (sprawdzone w terenie na telefonie) i brak niektórych obszarów (Białoruś) na garminowych mapach...
był Garmin 865t , jest 2689 LTM
http://www.bluephoto.pl
Avatar użytkownika
irko
Bywalec
 
Posty: 373
Dołączył(a): N, 04 sty 2009 8:21

Re: Pytanie o NAVIGATORA FREE

Postprzez Zachu » Cz, 14 sty 2016 11:39

W opcjach masz wyszukiwanie portów na auto? Pokombinuj z tym. Jak już złapie to ustaw ręcznie na znalezione parametry.
Warto też poszukać po modelu radia. Podaj na pw to dopytam takiego co się troszkę zna ;)
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7407
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pytanie o NAVIGATORA FREE

Postprzez irko » Wt, 20 cze 2017 9:55

Zadzwoniłem do polskiego przedstawiciela i powiedzieli w których plikach wprowadzić zmiany.
Trzeba było ręcznie zmienić numer portu COM (sprawdziłem co wykorzystuje Igo i wprowadziłem ten sam).
był Garmin 865t , jest 2689 LTM
http://www.bluephoto.pl
Avatar użytkownika
irko
Bywalec
 
Posty: 373
Dołączył(a): N, 04 sty 2009 8:21


Powrót do Garmin a konkurencja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość