Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Tutaj można dyskutować na temat błędów i problemów związanych z CNE.

Moderator: frasun

Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Wolo » Pt, 27 mar 2015 13:26

Cześć,

przejrzałem wątki opisujące procedury zgłaszania błędów przez Map Reportera oraz przez stronę Here.
Map Reporter- cóż, głównym problemem był czas odpowiedzi.
Aktualnie zgłoszenia za pomocą Map Creatora (Here.com) są implementowane częściowo automatycznie, częściowo przez ludzi.
Problemem dla niektórych zgłaszających może okazać się nieobecność, bądź zablokowanie niektórych atrybutów (np adresy) oraz brak możliwości edycji na ważneijszych drogach, np. na krajówkach.

W powyższych przypadkach możecie pisać w tym temacie, takie zmiany mogę wykonać bezpośrednio w mapie bazowej, z pominięciem całego, niejednokrotnie długiego procesu Map Creatora/Map Reportera (aktualnie już wygaszany).

Nie obiecuję, że wprowadzę owe zmiany z dnia na dzień i nie obiecuję, że będzie to wyglądało tak, jak sobie wyobrażacie, ale zrobię co mogę :)
(np. routing Garmina nie do końca zależy od nas (Here), bo używa on innych atrybutów do jego obliczania, niż nadajemy my.

Uruchomię powiadomienia mailowe do tego wątku, abym był z nim na bieżąco, w razie potrzeby postaram się pomóc.

Pozdrawiam,


Wolo
Avatar użytkownika
Wolo
 
Posty: 16
Dołączył(a): Pn, 30 mar 2009 8:54
Lokalizacja: Poznań

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez tboniasty » Pt, 27 mar 2015 14:17

No to wrzucamy na ruszt posta z końca października 2014:

tboniasty napisał(a):No cóż, z tą weryfikacją to chyba nie tak do końca jest skoro każą opuszczać krajówkę (wg Here.com):
glubczyce1.jpg


Mały widok z proponowanego objazdu Głubczyc:
https://www.google.pl/maps/@50.2142583, ... 8DUJfA!2e0

Jeżdżę tą trasą na południe Europy od 2011 roku i z tego co kojarzę, to takiego babola w połowie 2012 jeszcze nie było...


Dzisiaj sprawdzałem na here.com i nadal trasa jak powyżej jest polecana. Widzę także, że pojawiła się również propozycja drogi alternatywnej (tej, którą jeżdżę).

To moje 3 i za razem ostatnie podejście do opisywanego problemu. Więcej się nie będę przypominał...

Pozdrawiam.
OBECNIE - ASFALT: Nuvi 3490LMT, SZLAK: eTrex 30
POPRZEDNIO - eTrex 20, Oregon 650t, Oregon 600, Oregon 300, Nuvi 2445LT, Nuvi 1250T, Montana 600, GPSMAP 62s, Nuvi 3490LMT, eTrex 30, Colorado 300, Nuvi 205T, Oregon 450, Dakota 20, GMXT,Vista HCx
Avatar użytkownika
tboniasty
Site Admin
 
Posty: 1224
Dołączył(a): Śr, 14 lis 2007 17:25
Lokalizacja: Opole

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Zachu » Pt, 27 mar 2015 15:23

Wolo fajnie że ktoś dostrzegł potrzebę kontaktu z użytkownikami bardziej bezpośrednią.

Kiedyś zgłaszałem ale za bardzo nie dało się udowodnić.
Lesko, ulica Turystyczna, fragment z linka to jest ścieżka, schody. Nie ma tam żadnego połączenia drogowego.
https://www.here.com/directions/drive/u ... ,18,normal

Ogrodowa i Spacerowa nie łączą się z Osiedlową.
https://www.here.com/pol/lesko/street-s ... 20Ogrodowa
https://www.google.pl/maps/@49.465607,2 ... !2e0?hl=pl

Oprócz tego miasteczko jest słabiutko narysowane. Ulice nie trzymają geometrii.

Pozdrawiam, właśnie miałem napisać do Ciebie na SSC ;)


Warszawa, Ostrobramska. Żadna z tych trzech uliczek na mapie nie łączą Ostrobramskiej z Nowaka-Jeziorańskiego
https://www.here.com/pol/warsaw/street- ... mska%2075C

https://www.here.com/pol/warsaw/street- ... trobramska

https://www.here.com/pol/warsaw/street- ... z%C3%B3wny


Taka globalna zmiana w Polsce. Dopisek "ulica" jest zupełnie zbędny.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7630
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Wolo » Śr, 08 kwi 2015 15:28

tboniasty napisał(a):No to wrzucamy na ruszt posta z końca października 2014:

tboniasty napisał(a):No cóż, z tą weryfikacją to chyba nie tak do końca jest skoro każą opuszczać krajówkę (wg Here.com):
glubczyce1.jpg


Mały widok z proponowanego objazdu Głubczyc:
https://www.google.pl/maps/@50.2142583, ... 8DUJfA!2e0

Jeżdżę tą trasą na południe Europy od 2011 roku i z tego co kojarzę, to takiego babola w połowie 2012 jeszcze nie było...


Dzisiaj sprawdzałem na here.com i nadal trasa jak powyżej jest polecana. Widzę także, że pojawiła się również propozycja drogi alternatywnej (tej, którą jeżdżę).

To moje 3 i za razem ostatnie podejście do opisywanego problemu. Więcej się nie będę przypominał...

Pozdrawiam.



Dzięki za zgłoszenia!

Kilka słów wyjaśnienia- my robimy mapę bazową (ta, która idzie do Garminów), here.com to zupełnie inny zespół ludzi, here.com to także inne algorytmy obliczania routingu, zatem ja mam wpływ jedynie na mapę bazową- taka polityka ;)

Co do przypadku wspomnianego przez Ciebie to w mapie bazowej wszystko jest zrobione prawidłowo, zgłosiłem sprawę do teamu "here.com" i z dłuższej dyskusji wynikła poniższa konkluzja:

Analysis shows that the freeflow speeds for some sections of the 416, especially near the merge to road 38 are very low. So it gives us an arrival time 3-4 min later than what it is for the default provided route.


Here.com używa danych (odnośnie natężenia ruchu) z telefonów, więc routing może zmieniać się w zależności od dnia tygodnia/ pory dnia/ ruchu itp.

Cóż, przykro mi, ale dane od użytkowników faworyzują ten przebieg trasy jako szybszy.


Pozdrawiam,

Wolo
Avatar użytkownika
Wolo
 
Posty: 16
Dołączył(a): Pn, 30 mar 2009 8:54
Lokalizacja: Poznań

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Wolo » Śr, 08 kwi 2015 16:32

Urlop, święta i po świętach.. jedziemy:

Lesko, ulica Turystyczna, fragment z linka to jest ścieżka, schody. Nie ma tam żadnego połączenia drogowego.
https://www.here.com/directions/drive/u ... ,18,normal


- Zmienione na chodnik odcinając w ten sposób możliwość nawigowania po nich. (żółty)
- zmienione na drogi nieutwardzone (biały) (czy ok?) (screen poniżej)
- Czy droga od wysokości muszli koncertowej też jest już chodnikiem? (zaznaczyłem na czerwono)
- przerzuciłem naming kilku ulic i usunąłem nieistniejącą geo

Lesko Turystyczna



Naprawione

Jeśli bedzie czas, sprawdzę czy uda się coś z resztą geo ruszyć.
Warszawa, Ostrobramska. Żadna z tych trzech uliczek na mapie nie łączą Ostrobramskiej z Nowaka-Jeziorańskiego
https://www.here.com/pol/warsaw/street- ... mska%2075C

https://www.here.com/pol/warsaw/street- ... trobramska

https://www.here.com/pol/warsaw/street- ... z%C3%B3wny


Z tego, co widzę, wszystkie ulice skodowane są prawidłowo-patrząc od lewej: ta przy promenadzie dochodzi do kładki (więc nie nawiguje), druga nie ma połączenia, trzecia (Rodziewiczówny) dochodzi do skrzyżowania obok McDonaldsa.
Możesz przybliżyć co trzeba poprawić?

Taka globalna zmiana w Polsce. Dopisek "ulica" jest zupełnie zbędny.


W mapie bazowej jest niestety konieczny, kwestia jego widoczności zależy od softu i interfejsu konkretnego klienta.(czyli np Garmina).


Dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam


Ps. Trzymaj rękę na pulsie, ciekawe jak długo zajmie zaimplementowanie zmian na here.com
Avatar użytkownika
Wolo
 
Posty: 16
Dołączył(a): Pn, 30 mar 2009 8:54
Lokalizacja: Poznań

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez GPS Maniak » Śr, 08 kwi 2015 17:39

Lesko. Piszę z pamięci. Może Zachu mnie poprawi?
To co zaznaczyłeś na biało to raczej wyjeżdżona przez wędkarzy łąka i to tylko na odcinku prostopadłym do rzeki, bo "droga" wzdłuż rzeki to raczej roadfiction. Zamieniłbym to na ścieżkę/chodnik.
Czerwone zamienić na białe (droga nieutwardzona).
Żółte swoje zrobi - jest OK. Co prawda była to kiedyś bardzo stroma droga nieutwardzona, ale chyba tylko dla konia. Obecnie tylko quad da radę.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14830
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Zachu » Śr, 08 kwi 2015 21:49

Wolo napisał(a):Z tego, co widzę, wszystkie ulice skodowane są prawidłowo-patrząc od lewej: ta przy promenadzie dochodzi do kładki (więc nie nawiguje), druga nie ma połączenia, trzecia (Rodziewiczówny) dochodzi do skrzyżowania obok McDonaldsa.
Możesz przybliżyć co trzeba poprawić?

Patrząc Pn na górze od lewej. Przedłużenie kładki, ulica przy numerze 75c, teraz tam chyba jest wejście dla klientów tej inwestycji. Promenada w tym miejscu jest tez w przebudowie i budynek nie wygląda tak jak na street view z czerwca 2014. Następna 73B, zamknięta brama, raczej dziki dojazd tam był do budowy. Rodziewiczówny nie da się dojechać do Jana Nowaka Jeziorańskiego 12. Zobacz na mapie miasta http://www.mapa.um.warszawa.pl/mapaApp1 ... rvice=mapa

Wolo napisał(a):W mapie bazowej jest niestety konieczny, kwestia jego widoczności zależy od softu i interfejsu konkretnego klienta.(czyli np Garmina).

Tu już kiedyś rozmawiałem z kimś w stanach i powiedział ze to zależy od lokalnego oddziału.
Tak samo mu motywowałem ;) Dlaczego w Niemczech nie ma dopisku straße przy każdej ulicy? Dlaczego na Węgrzech jest wszędzie utca? W Czechach nigdzie nie ma dopisku "ulica".

W Map Creatorze już są (zapomniałeś o rondzie ;) ) z tego co obserwowałem stare poprawki to here.com zasysa chyba raz na kwartał. Co z tego skoro te dane mapowe nie są nawet dostępne w firmowej nawigacji :D
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7630
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Wolo » Cz, 09 kwi 2015 16:27

GPS Maniak napisał(a):Lesko. Piszę z pamięci. Może Zachu mnie poprawi?
To co zaznaczyłeś na biało to raczej wyjeżdżona przez wędkarzy łąka i to tylko na odcinku prostopadłym do rzeki, bo "droga" wzdłuż rzeki to raczej roadfiction. Zamieniłbym to na ścieżkę/chodnik.
Czerwone zamienić na białe (droga nieutwardzona).
Żółte swoje zrobi - jest OK. Co prawda była to kiedyś bardzo stroma droga nieutwardzona, ale chyba tylko dla konia. Obecnie tylko quad da radę.

Zrobione, dzięki :)

Patrząc Pn na górze od lewej. Przedłużenie kładki, ulica przy numerze 75c, teraz tam chyba jest wejście dla klientów tej inwestycji. Promenada w tym miejscu jest tez w przebudowie i budynek nie wygląda tak jak na street view z czerwca 2014. Następna 73B, zamknięta brama, raczej dziki dojazd tam był do budowy. Rodziewiczówny nie da się dojechać do Jana Nowaka Jeziorańskiego 12. Zobacz na mapie miasta http://www.mapa.um.warszawa.pl/mapaApp1 ... rvice=mapa


OK, teraz już wiem o co chodzi. W mapie wszystkie trzy ulice są skodowane dobrze, tego nie widać na here.com, ale pomimo, że jest tam geometria, to jest zablokowana zakazami wjazdu, za Twoją radą porównałem z mapą miejską i wszystko się zgadza. Dla przykładu zaznaczyłem na czerwono zamknięte dla ruchu ulice (bo choć są odcięte, to nadal fizycznie istnieją, więc nie usunę ich z mapy). W kółku zakreśliłem szlaban (jest widoczny też na here.com), zatem nawigacja tamtędy także nie poprowadzi.

Ostrobramska


Jeśli chodzi o Lesko:

- poprawiłem poligon terenu zabudowanego w całym mieście
- narysowałem na nowo przebieg Sanu na odcinku Łukawica- Myczkowce
- dodałem kilka odcinków brakującej geometrii
- dodałem poligon cmentarza (słabe zdjęcia, więc nie jestem na 100% pewien, czy dobrze

Swoja drogą zauważyłem, że zmiany w geometrii widać po kilkunastu-kilkudziesięciu minutach, a poligon miasta, jak był stary, tak jest.

Twoje zgłoszenia z PW postaram się nanieść jutro.

Gdybym coś zamiast naprawił- zepsuł, wiadomo, dawajcie znać :)

Pozdrawiam,

Daniel
Avatar użytkownika
Wolo
 
Posty: 16
Dołączył(a): Pn, 30 mar 2009 8:54
Lokalizacja: Poznań

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Zachu » Cz, 09 kwi 2015 19:10

Wolo napisał(a):OK, teraz już wiem o co chodzi. W mapie wszystkie trzy ulice są skodowane dobrze, tego nie widać na here.com, ale pomimo, że jest tam geometria, to jest zablokowana zakazami wjazdu, za Twoją radą porównałem z mapą miejską i wszystko się zgadza. Dla przykładu zaznaczyłem na czerwono zamknięte dla ruchu ulice (bo choć są odcięte, to nadal fizycznie istnieją, więc nie usunę ich z mapy). W kółku zakreśliłem szlaban (jest widoczny też na here.com), zatem nawigacja tamtędy także nie poprowadzi.

Niech zostaną tak jak są te dwie po prawo. Ten krótki kawałek po lewo co na czerwono dałeś to parking i jest do niego dojazd.
https://www.google.pl/maps/@52.233353,2 ... _6uICw!2e0
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7630
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Castel 899 » Wt, 14 kwi 2015 16:10

Pytanie od wjeżdżających do jeziora:
Wolo napisał(a):... Kilka słów wyjaśnienia- my robimy mapę bazową (ta, która idzie do Garminów), here.com to zupełnie inny zespół ludzi ...

Ale temat to "Zgłaszanie błędów CNE ...". Zatem
"co autor miał na myśli" pisząc "bazową" ? Bo w odbiorniku CNE i bazowa to insza inszość.
Pozdrawiam - Dominik
1490T/6.30 + 8 GB, CNE 2018.20, ogąki :), Win10H
Avatar użytkownika
Castel 899
Bywalec
 
Posty: 424
Dołączył(a): Śr, 06 paź 2010 9:11
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Zachu » Śr, 15 kwi 2015 10:15

Tak przyszłościowo zgłaszam. Drogę mają w tym roku zrobić a pół roku będzie trzeba czekać na mapę ;)
Tu węzeł Marymoncka będzie łącznica do zjazdu na trasę. Tak jak ta przerywana na mapie UMP

W MapCreatorze widzę że jest już w tym miejscu Rydgiera. To dopiero planowana ulica i ten dwu pasmowy odcinek to "przyszłościowo".

Co do dopisku "ulica" to mój ulubiony przykład. Pełne nazwy i brakuje pewnie miejsca w formatce na imię ;)
https://www.here.com/pol/warszawa/stree ... kiej-Curie
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7630
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Wolo » Cz, 23 kwi 2015 14:22

Po updacie Zielonej Góry powrót do biura.

Nadrabiam:

Na alei Stanów Zjednoczonych też ktoś "nadgorliwie poprawił" prędkości. Było i jest 80 a teraz mam w Garminie 50 km/h
Odcinek od mostu to rozjazdów z Ostrobramską. Można sprawdzić na street view.


Sprawdziłem w mapie i jest prawidłowo, 80 km/h i nie znalazłem śladów, że było to zmieniane.




Dodałem rondo, ale śladem do weryfikacji nie pogardzę :) Zerknij proszę czy wygląda OK.

Pytanie- czy wjeżdżając od północy można skręcić na zachód (z mickiewicza w dąbrowszczaków) z pominięciem ronda? Pytam, bo na zdjęciach lotniczych widać tam jakby wysepkę.


Ale temat to "Zgłaszanie błędów CNE ...". Zatem
"co autor miał na myśli" pisząc "bazową" ? Bo w odbiorniku CNE i bazowa to insza inszość.


Racja, zbieżność terminologii. Chodzi o CNE, bo w Garminie "bazowa" to zdaje się bardzo okrojony produkt z kilkoma drogami na krzyż?
Pisząc wcześniej "bazowa" miałem na myśli mapę "surówkę", którą przygotowujemy w Here, a która idzie potem do klientów, czyli Garmina, VW, BMW, Binga itp.

Tak przyszłościowo zgłaszam. Drogę mają w tym roku zrobić a pół roku będzie trzeba czekać na mapę ;)
Tu węzeł Marymoncka będzie łącznica do zjazdu na trasę.


Zgłosiłem do biura stołecznego, dam znać jak to dodadzą.


W MapCreatorze widzę że jest już w tym miejscu Rydgiera. To dopiero planowana ulica i ten dwu pasmowy odcinek to "przyszłościowo".


Tak jest, na razie w mapie jest z atrybutem "w budowie", otwarcie za ok 3 lata. Naturalnie nie jest nawigowalny, jest jedynie wizualizacją.

Co do dopisku "ulica" to mój ulubiony przykład. Pełne nazwy i brakuje pewnie miejsca w formatce na imię ;)
https://www.here.com/pol/warszawa/stree ... kiej-Curie

Zgadzam się, wygląda to dość nielogicznie. W naszej mapie jest prawidłowo, tj. Most Marii Skłodowskiej-Curie, zatem skąd na here.com ta "trasa"?
Cóż, opisałem sytuację, wysłałem gdzie trzeba, zatem oczekujmy odpowiedzi.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Wolo
 
Posty: 16
Dołączył(a): Pn, 30 mar 2009 8:54
Lokalizacja: Poznań

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Wolo » Cz, 23 kwi 2015 15:19

Wolo napisał(a):
Co do dopisku "ulica" to mój ulubiony przykład. Pełne nazwy i brakuje pewnie miejsca w formatce na imię ;)
https://www.here.com/pol/warszawa/stree ... kiej-Curie

Zgadzam się, wygląda to dość nielogicznie. W naszej mapie jest prawidłowo, tj. Most Marii Skłodowskiej-Curie, zatem skąd na here.com ta "trasa"?
Cóż, opisałem sytuację, wysłałem gdzie trzeba, zatem oczekujmy odpowiedzi.

Pozdrawiam


Jest i odpowiedź:

Na Here.com sa dwie nazwy- tam, gdzie rzeczywiście most przebiega nad Wisłą, pojawia się „most Marii Skłodowskiej-Curie”, ale wraz z budową mostu pociągnęli trasę do centrum przesiadkowego na Młocinach (metro).
Oficjalnie ta trasa nie ma nazwy, ale na tablicach kierunkowych przecinających tę arterię pojawia się właśnie wspomniana "trasa mostu MSC"

Zatem dodane zgodnie z obserwacją w terenie:

Obrazek

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Wolo
 
Posty: 16
Dołączył(a): Pn, 30 mar 2009 8:54
Lokalizacja: Poznań

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Zachu » Cz, 23 kwi 2015 22:20

Wolo napisał(a):Sprawdziłem w mapie i jest prawidłowo, 80 km/h i nie znalazłem śladów, że było to zmieniane.

W Garminie jest zmienione. Ciekawe gdzie powstał błąd. Sprawdzę jak to w HERE jest.
Wolo napisał(a):Pytam, bo na zdjęciach lotniczych widać tam jakby wysepkę.

To jest przystanek PKS.
Wolo napisał(a):Zgłosiłem do biura stołecznego, dam znać jak to dodadzą.

Widzę że nieźle działają ale są niedociągnięcia. Droga co ma być za 3 lata już jest a łącznica na Listopad nie.
To w lewo co leci przy ekranach. Nie jest to SF.
Obrazek

Wolo napisał(a):Zatem dodane zgodnie z obserwacją w terenie:

Przepraszam, tak testuje.
Skoro unia dała, to ...
https://www.google.pl/maps/@52.292373,2 ... !2e0?hl=pl
Zerknij na SV jak to pięknie wygląda.
https://www.google.pl/maps/@52.294299,2 ... !2e0?hl=pl
W tym przypadku chodzi mi o ilość znaków i wizualizację ich na mapie. Dlatego "ulica" jest bez sensu. Można to poczytać na forum w 2007 ;)


http://imagizer.imageshack.com/img540/238/lKje4C.jpg
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7630
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zgłaszanie błędów CNE-BEZPOŚREDNIO (bez Map Creatora itp.)

Postprzez Wolo » Pn, 27 kwi 2015 13:08

Zachu napisał(a):Tu mamy kolejne miasteczko gdzie geometria dróg się nie pokrywa ze zdjęciami.

https://www.here.com/pol/kik%C3%B3%C5%8 ... %B3tka%201

Mapa miała się rzeczywistości jak fakty do Faktów TVN ;) Dzięki za znalezisko, przeklikałem praktycznie całe miasto.

Zachu napisał(a):Widzę że nieźle działają ale są niedociągnięcia. Droga co ma być za 3 lata już jest a łącznica na Listopad nie.
To w lewo co leci przy ekranach. Nie jest to SF.

Łącznik Marymoncka- Armii Krajowej dodany.
Avatar użytkownika
Wolo
 
Posty: 16
Dołączył(a): Pn, 30 mar 2009 8:54
Lokalizacja: Poznań

Następna strona

Powrót do Błędy CNE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość