Sandomierz - most

Tutaj można zgłaszać utrudnienia komunikacyjne których jeszcze nie ma w systemie TMC Mediamobile. Dział oficjalnie zarządzany przez Mediamobile, operatora TMC w Polsce.

Moderator: Mediamobile

Sandomierz - most

Postprzez pgordzialkowski » Cz, 16 maja 2013 10:48

Wyłączony z ruchu jeden most w Sandomierzu na Wiśle - utrudnienie ale raczej bez opóźnień, ruch w tej chwili dwukierunkowy nowym mostem.
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 32
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Katowice

Re: Sandomierz - most

Postprzez MM_lmitka » Pt, 17 maja 2013 12:39

Witam,

dziękujemy za informację. Utrudnienie zostało dodane ręcznie, gdyż niestety owy most nie został objęty punktami TMC.

pozdrawiam,
Łukasz Mitka
Avatar użytkownika
MM_lmitka
Mediamobile
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pt, 08 mar 2013 7:19
Lokalizacja: Warszawa

Re: Sandomierz - most

Postprzez tadeklodz » So, 18 maja 2013 15:25

czyżby od czasu kiedy pracowałem w Sandomierzu /połowa lat 70-tych uw wybudowano drugi most w Sandomierzu? Jeżeli tak to gdzie?
tadek
nuvi 3790T , nuwi 660 , 60 CSx. GPmapa ,CN 2011, edge 800
tadeklodz
Bywalec
 
Posty: 200
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 21:50
Lokalizacja: Łódź

Re: Sandomierz - most

Postprzez wodzirej » So, 18 maja 2013 15:30

26 kwietnia 2013 w Sandomierzu oddano nowy most na Wiśle. Do poczytania (i zdjęć oglądania) np.:
http://www.rynekinfrastruktury.pl/artyk ... nkach.html
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 10&page=21
Pod ręką: Oregon 750, epix, Colorado 400c, NuviCam, Virb XE, Hammerhead One: https://www.youtube.com/watch?v=bGH9J3c8_Tw
Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Avatar użytkownika
wodzirej
Bywalec
 
Posty: 1859
Dołączył(a): N, 18 mar 2007 19:22
Lokalizacja: NYC

Re: Sandomierz - most

Postprzez pgordzialkowski » Pn, 20 maja 2013 15:38

Wychodzi na to, że punktów TMC nie ma na niektórych głównych drogach - czy to sie rozwija dynamicznie i jest szansa na zmianę na lepsze?
pomijam kwestie sygnału w naszych odbiornikach (nie wszędzie mam pokrycie) ale być może jest to ze sobą powiązane.

wodzirej napisał(a):26 kwietnia 2013 w Sandomierzu oddano nowy most na Wiśle. Do poczytania (i zdjęć oglądania) np.:
http://www.rynekinfrastruktury.pl/artyk ... nkach.html
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 10&page=21


most był już wcześniej równolegle obok starego (jako dwa jednokierunkowe) ale faktycznie zbudowany niedawno
Ostatnio edytowano Pn, 20 maja 2013 16:32 przez Mariusz65, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Połączone posty
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 32
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Katowice

Re: Sandomierz - most

Postprzez Zachu » Pn, 20 maja 2013 19:29

pgordzialkowski napisał(a):Wychodzi na to, że punktów TMC nie ma na niektórych głównych drogach - czy to sie rozwija dynamicznie i jest szansa na zmianę na lepsze?
W zasadzi eto nie jest dobry temat.
Jak chcesz poczytać historię TMC w Polsce to prześledź ten wątek viewtopic.php?f=1&t=3300&hilit=tmc
Miały być złote góry a mamy szare piaski i cały czas pod górę.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7222
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Sandomierz - most

Postprzez pgordzialkowski » Wt, 21 maja 2013 12:26

czytałem :( piaski i pod górkę fakt, może chodziło nie o złote góry tylko góra za 2 złote i ani grosza więcej
Ostatnio edytowano Wt, 21 maja 2013 12:55 przez Mariusz65, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Usunięty cytat. Nie cytujemy w całości postu poprzedzającego!
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 32
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Katowice

Re: Sandomierz - most

Postprzez MM_lmitka » Śr, 22 maja 2013 12:52

tak jak było wspomiane wcześniej, siatka TMC jest ciągle uaktualniana. Jednak samo "wgrywanie" jej do urządzeń zazwyczaj pojawia się przy jednej, większej aktualizacji. W tej chwii, według naszej - operatorów, wiedzy, taka aktualizacja jest przewidziana na czerwiec tego roku. W związku z tym liczba punktów zostanie zwiększona :). Jak tylko będziemy znali więcej szczegółów - podzielimy się z Wami w pierwszej kolejności.
Avatar użytkownika
MM_lmitka
Mediamobile
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pt, 08 mar 2013 7:19
Lokalizacja: Warszawa

Re: Sandomierz - most

Postprzez pgordzialkowski » Pn, 17 cze 2013 18:50

To miejsce widać na mapie v-traffic i nie widać na nawigacji - kolejny taki punkt z rozdwojeniem jaźni.
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 32
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Katowice

Re: Sandomierz - most

Postprzez Zachu » Pn, 17 cze 2013 19:26

I bardzo dobrze. To co jest na www jest bez sensu.
Tam są dwie nitki. Starą zamknęli, nową ruch odbywa się w dwóch kierunkach.
http://goo.gl/maps/0NHQZ
Dajcie zwężenie czy utrudnienie. Niczego nie zamykać!
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7222
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Sandomierz - most

Postprzez MM_lmitka » Wt, 18 cze 2013 5:56

Dziekujemy za sugestię. Jeżeli droga jest przejezdna, zmieniamy informacje na "roboty drogowe" oraz na "ograniczenia". Powinno wystarczyć, by kierowcy zachowali ostrożność w tym miejscu.
Avatar użytkownika
MM_lmitka
Mediamobile
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pt, 08 mar 2013 7:19
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Zgłoszenia utrudnień drogowych

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość