Szczucin - DK73 most

Tutaj można zgłaszać utrudnienia komunikacyjne których jeszcze nie ma w systemie TMC Mediamobile. Dział oficjalnie zarządzany przez Mediamobile, operatora TMC w Polsce.

Moderator: Mediamobile

Szczucin - DK73 most

Postprzez pgordzialkowski » So, 25 maja 2013 18:52

Remont mostu przez Wisłę na drodze 73 (Tarnów - Kielce) miejscowość Szczucin - ruch wahadłowy, sygn. świetlna , opóźnienie ok 5-10 min.
Pewnie będą długo remontować bo niedaleko jest muzeum drogownictwa zarządzane przez GDDKIA z bardzo przyjemnym :evil: ochroniarzem , który skutecznie studzi zapał zwłaszcza młodych turystów do zwiedzania tego przybytku. Muzeum doskonale pokazuje że kiedyś też budowali powoli i ręcznie i świat sie nie zawalił więc nie ma co sie spieszyć z remontem mostu 500 m dalej.
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 31
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Stalowa Wola, Ostrołęka

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez MM_lmitka » Pn, 27 maja 2013 12:47

Witam,

informacja o remontowanym moście została ręcznie dodana dnia 04.03. Zostały tam ujęte ruch wahadłowy, sygnalizacja świetlna jak i remont na moście. Z racji, że wiadomość została wprowadzona ręcznie, może nie być widoczna na niektórych urządzeniach nawigacyjnych.
Avatar użytkownika
MM_lmitka
Mediamobile
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pt, 08 mar 2013 7:19
Lokalizacja: Warszawa

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez pgordzialkowski » Pn, 27 maja 2013 19:54

Co oznacza że info została wprowadzona ręcznie ? czy niektóre informacje "ładują" sie automatycznie - ktoś je przecież musi wprowadzać - ręcznie ....
Wychodzi na to, że są w takim razie dwie kategorie wiadomości - pierwszej i drugiej widzialności i wprowadzalności.
Zupełnie jak jesiotr pierwszej i drugiej świeżości w jednej z moich ukochanych książek.
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 31
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Stalowa Wola, Ostrołęka

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez MM_lmitka » Wt, 28 maja 2013 5:56

Tak jak wspomnieliśmy w "powitaniu" - nie wszystkie drogi są w 100% pokryte punktami TMC (w czerwcu ma się pojawić większa aktualizacja tablicy owych punktów). Jeżeli zdarzenia pojawi się na takiej drodze, operator dodaje taką informację ręcznie (tworzy wirtualne punkty, między którymi umieszcza zdarzenie). Takie sytuacje, na szczeście, przytrafiają sie bardzo rzadko. Wprowadzenie wiadomości ręcznie skutkuje tym, że niektóre (zwłaszcza starsze modele) urządzenia mogą nie "wykryć" tej informacji. Jeżeli natomiast zdarzenie wystapi na drodze z punktami TMC, jest dodawana automatycznie przez program. My, jako operatorzy, czuwamy nad poprawnością owych wiadomości, bo wiadomo - maszna to maszyna, nie zawsze uwzgleni wszystkie informacje. Oczywiście są to przypadki jednostkowe.

Uprzedzając Pana pytanie :) - na chwilę obecną nie mamy dostępu do narzędzia, które pozwoli nam dodawanie nowych punktów "live". Jest to związane głównie z dwoma czynnikami:

1. Stworzenie takiego oprogramowania wiaze sie z bardzo pokaznymi kosztami i praca.
2. Wprowadzenie punktów nie odbywa się w tak "łatwy" sposób jak wprowadzanie informacji drogowych. Każdy punkt jest powiązany z innymi, przyległymi punktami szeregiem zmiennych. Wprowadzenie nowego punktu (lub wielu) wypaga ingerencji w oprogramowanie nawigacji (czytaj - wysłanie aktualizacji).

Chce jednak uspokić Pana, jak i innych użytkowników - niedługo powinniśmy już dostać owe narzędzie do rąk i poprawic jeszcze bardziej jakość naszych usług.

Mam nadzieje, że choć w niewielkim stopniu rozwiałem Pana wątpliwości. Oczywiście jesteśmy otwarci na pytania, jezeli są takowe w tym temacie. Postaramy się na nie odpowiedzieć w ramach posiadanej przez nas wiedzy i możliwości :)
Avatar użytkownika
MM_lmitka
Mediamobile
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pt, 08 mar 2013 7:19
Lokalizacja: Warszawa

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez pgordzialkowski » Wt, 28 maja 2013 10:58

Witam , żeby nie wyszło że jestem najbardziej czepialskim uzytkownikiem forum i ktoś mnie zbanuje. Cieszę się że jest z Pana strony zawsze szybka reakcja z pożytkiem dla wszystkich użytkowników TMC w PL :D
A co do remontu mostu to u nas nie widać ale w TT Live Traffic widać
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 31
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Stalowa Wola, Ostrołęka

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez MM_lmitka » Śr, 29 maja 2013 5:48

Zawsze do usłsug :).
Avatar użytkownika
MM_lmitka
Mediamobile
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pt, 08 mar 2013 7:19
Lokalizacja: Warszawa

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez pgordzialkowski » Pn, 17 cze 2013 18:48

no cóż na mapie v-traffic utrudnienie widać, na mojej nawigacji nie. Więc nie tylko starsze modele mają problem z wyświetlaniem informacji ale takie najnowsze i niekoniecznie najtańsze też. Ciekawe jak to jest u innych uzytkowników.
Pozdrawiam, Przemo 3490LMT
pgordzialkowski
 
Posty: 31
Dołączył(a): Cz, 16 maja 2013 10:04
Lokalizacja: Stalowa Wola, Ostrołęka

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez Zachu » Pn, 17 cze 2013 19:33

Raczej została uaktualniona siatka TMC.
Ja też widzę dużo więcej utrudnień niż było. Nawet tak nic nie znaczące zwężenia jezdni pojawiły się w dużej ilości.
Chociaż nie do końca. Teraz sprawdziłem Most Północny w Warszawie, nikt tam nie jeździ o A2 do Łodzi nie wspominając ;)
Chyba że warstwa ruchu nie pokrywa się z punktami utrudnień?
Nuvi & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 6950
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Szczucin - DK73 most

Postprzez MM_lmitka » Wt, 18 cze 2013 6:05

Błąd ten leży raczej po stronie optymalizacji całego serwisu. "Najnowsze" drogi (a takimi jest np. most Północny i A2 wokół Warszawy) musza zostać wprowadzone do systemu i powiązane z istniejącymi drogami i punktami. Informacje dotyczące ruchu na tych odcinkach na pewno niedługo pojawią się w serwisie.
Avatar użytkownika
MM_lmitka
Mediamobile
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pt, 08 mar 2013 7:19
Lokalizacja: Warszawa


Powrót do Zgłoszenia utrudnień drogowych

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość