Witam
Mam problem. Korzystam z OSmapy i chcę aby drogi serwisowe wyświetlały się przy większych skalach. Obecnie dopiero przy zoomie 500m je widać. Przy większym oddaleniu widać drogi gruntowe a serwisowe już nie.
Szukałem informacji w internecie ale to nic nie pomogło. Nie wiem czy informacje o wyświetlaniu danego obiektu przy danym przybliżeniu są zawarte w pliku TYP czy gdzieś indziej.
Ustawienie maksymalnej szczegółowości w Garminie nie do końca rozwiązuje problem. Drogi i tak nie pokazują się przy większym oddaleniu mapy (tak jak gruntowe)
Obecnie jest tak jak na pierwszym obrazie. Drugi to efekt jaki chcę uzyskać.
http://imgur.com/a/oaNbQ
Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Zmian sposobu wyświetlania obiektów w mapach .IMG
Re: Zmian sposobu wyświetlania obiektów w mapach .IMG
Witam,
tylko ustawienia szczegółowości mają wpływ na widoczność dróg. Jeżeli chcesz mieć inaczej, to musisz zaprojektować własną mapę.
tylko ustawienia szczegółowości mają wpływ na widoczność dróg. Jeżeli chcesz mieć inaczej, to musisz zaprojektować własną mapę.
Czyli nic w pliku .img nie da się już zmienić? Myślałem, że jest program, który go otwiera i pozwala na edycję. Już skompilowanej mapy do .img nie można edytować?
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Każdy poziom (level) mapy, którego wyświetlanie jest powiązane z zoomem odbiornika, ma przypisane konkretne obiekty zgodnie z tym co sobie wymyślił autor mapy. Póki mówimy o działaniach na źródłach, można sobie żonglować obiektami i levelami. Po przekonwertowanij mapy na plkk IMG ... żegnaj Hela. Edytora niet 

Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Czyli mając już mapę w .IMG nie można jej "rozpakować" poprawić wyświetlanie obiektów i ponownie skompilować? Bo nie wiem czy szukać sposobów edycji .img czy raczej tworzyć mapę od podstaw...
Poszukaj innych map OSM, jest ich całkiem sporo. Może znajdziesz coś bardziej pasującego.