Po utworzeniu KMZ nie widać etykiet
Po utworzeniu KMZ nie widać etykiet
Przygotowałem mapę z wydzieleniami leśnymi. Każde wydzielenie ma pobraną etykietę z tabeli atrybutów, która wyświetla się normalnie w QGIS- ie. Niestety po przygotowaniu we wtyczce "Garmin Custom Map" pliku KMZ- etykiet nie widać. Czy powodem może być to że etykiety to nie jest grafika wektorowa tylko jakiś inny format? Co zrobić żeby się wyświetlały?
- GPS Maniak
- Radny
- Kontakt:
Re: Po utworzeniu KMZ nie widać etykiet
Trudno mi zgadywać na jakim etapie powstają zawirowania, bo nie bardzo czuję w jaki sposób dokonywałeś konwersji danych. W każdym bądź razie odbiornik na pewno jest tu bez winy, bo KMZ to raster, obrazek, bitmapa, więc albo coś na nim jest, albo nie.
Pozdrawiam Lechu
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Re: Po utworzeniu KMZ nie widać etykiet
W QGIS etykiety wyświetlają się w zależności od skali mapy. Można to sobie ustawić, np. Od 1:100000 do 1:10000. Tylko że przy dużych powiekszeniach etykieta staje się wieksza niż sam poligon. Nie zmienia to faktu, że i wtedy konwersja też ich nie obejmuje.
Zauważyłem ponadto, że oprócz etykiet nie są konwerotowane także punkty.
Tak więc poligony, linie owszem ale już obiekty punktowe nie.
Zauważyłem ponadto, że oprócz etykiet nie są konwerotowane także punkty.
Tak więc poligony, linie owszem ale już obiekty punktowe nie.