Problem z Garmin Connect

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.

Moderatorzy: PouchX, wojtek, Zachu, Spider

Garmin Fenix 3

Postprzez buble » Cz, 02 kwi 2015 19:47

Własnie przerabiam temat synchronizacji gpsmap64s z GarminConnect i poki co bezskutecznie.
gpsmap64s+microsd15gb
Avatar użytkownika
buble
 
Posty: 25
Dołączył(a): Cz, 26 lut 2015 23:28
Lokalizacja: Wiedeń

Re: Garmin Fenix 3

Postprzez Zachu » Cz, 02 kwi 2015 21:30

Robinson nie wydaje Ci się że problem jest z Connectem a nie z fenixem? Poczytaj forum Garmina.
buble dlatego uważasz że to najlepszy temat do żali?
Pewnie znacie tę stronę https://connect.garmin.com/pl-PL/status Co tam nie wejdę to minimum jeden segment jest na pomarańczowo.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7316
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin Fenix 3

Postprzez buble » Cz, 02 kwi 2015 21:59

Nie żali, tylko sprawdzam ile ludzi ma gpsmap64s i by sie wypowiedział,(może nawet pomógł) póki co nie ma nikogo :shock:
gpsmap64s+microsd15gb
Avatar użytkownika
buble
 
Posty: 25
Dołączył(a): Cz, 26 lut 2015 23:28
Lokalizacja: Wiedeń

Garmin Fenix 3

Postprzez Zachu » Pt, 03 kwi 2015 6:27

Tylko dlaczego w temacie o fenixie?
Jeśli masz zarejestrowanego Garmina to na forum możesz pisać na tym samym loginie.
350 podstron to chyba daje obraz problemów?
https://forums.garmin.com/forumdisplay. ... in-Connect
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7316
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Garmin tactix - zegarek dla wojska, policji, służb rat.

Postprzez napsterr77 » Pt, 10 kwi 2015 6:26

Witam. Jako iż jest to mój pierwszy wpis na tym forum pragnę wszystkich pozdrowić serdecznie. A teraz przechodzę do sedna sprawy. Zapewne wielu z was ma również problem z synchronizacją z aplikacją connect? Oczywiście chodzi mi tu o Android. Wniosek taki nasuwa się sam po przeczytaniu komentarzy pod aplikacją w Google Play. Ja również mam tak samo. Raz synchronizuje, później nie może się połączyć, po ponownym sparowaniu działa 5 min i znów ten sam scenariusz. Napisałem email do producenta z sugestia iż jest z tą aplikacja coś nie tak ponieważ to nie tylko dotyczy tactix, podobne objawy mają użytkownicy innych zegarków. W odpowiedzi kazali mi przywrócić ustawienia fabryczne i ponownie sparować. I co? I to samo. Napisałem kolejny email ale już pozostał bez odpowiedzi. Dodam iż ten sam sprzęt z aplikacją na ios działa bez zarzutu no ale nie będę telefonu zmieniać żeby mi to działało. Denerwuje mnie to gdyż w sprzęcie za taką kwotę nie powinno mieć to miejsca. Czy ktoś z was szanowni forumowicze ma podobnie lub zna jakoś sposób by to działało poprawnie? Gdyż na producenta jak widać liczyć nie można! Pozdrawiam
napsterr77
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): N, 29 mar 2015 14:34
Lokalizacja: Bydgoszcz

Problem z przesłaniem danych na Garmin Connect

Postprzez Michagusia » N, 03 maja 2015 15:07

Usunęłam aktywność z Garmin Connect i jednocześnie usunęłam odpowiadający jej plik fit z komputera. Aktywność jest na zegarku, ale w żaden sposób nie mogę jej ponownie zgrać. Przeinstalowałam już program Garmin Express, usunęłam i ponownie dodałam urządzenie na stronie Garmin Connect, próbowałam z innego komputera - wszystko bezskutecznie. Czy jest jakiś sposób na ponowne zgranie tej aktywności ?

Znalazłam sposób - może się komuś przyda. Utworzyłam nowe konto na Garmin Connect i na nie aktywność zgrała się bez problemu. Potem eksport do pliku tcx i wgranie na stare konto.
Michagusia
 
Posty: 24
Dołączył(a): Pn, 28 kwi 2014 19:13

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez miecho » Pn, 04 maja 2015 20:55

Kiedyś z zegarkami było tak, że aktywności najpierw lądowały do katalogu:
C:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\Garmin\Devices\Nr seryjny Garmina\History\
Patrzyłaś czy tam nie było tej aktywności?
LeCH
Edge 1000 , Oregon 650, Forerunner 920XT, Vivoactive HR
Avatar użytkownika
miecho
Bywalec
 
Posty: 971
Dołączył(a): Cz, 08 maja 2008 7:40
Lokalizacja: już nie Żory...

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez Michagusia » Cz, 07 maja 2015 20:04

Na komputerze nic nie zostało, ponieważ został przeinstalowany program Garmin Express i zostały usunięte wszystkie katalogi. Wniosek jest więc taki, że raz przesłana aktywność drugi raz się nie prześle, nawet jak nie ma plików aktywności na komputerze, ten przesył jest zapamiętany w serwisie Garmin Connect. Taką zresztą odpowiedź uzyskałam z pomocy technicznej. Po zarejestrowaniu mojego zegarka na innym koncie wszystko przesłało się natychmiast.
Michagusia
 
Posty: 24
Dołączył(a): Pn, 28 kwi 2014 19:13

Garmin Express nie łączy się z Garmin Connect

Postprzez biala_mamba » Wt, 23 cze 2015 10:57

Witam,

od niedawna jestem posiadaczką Garmina Forerunner 10. Mam problem ze zgraniem swoich wyników na Garmin Connect. Zainstalowałam aplikację Garmin Express, robię wszystko tak, jak każą, jednak nie mogę dodać urządzenia, bo pokazuje mi się błąd: "Wystąpił problem podczas łączenia z serwerami firmy Garmin. Obecnie nie jesteśmy w stanie zarejestrować cię, ponieważ nasze serwery są w tej chwili niedostępne". Wątpię jednak, żeby to była wina chwilowej niedostępności serwerów, bo trwa już od tygodnia i ciągle nie mogę się połączyć...

Czy ktoś z Was wie, co na to poradzić?
Proszę o pomoc :)
Ostatnio edytowano Wt, 23 cze 2015 11:10 przez sdsyc, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zmiana tytułu
biala_mamba
Newbie
 
Posty: 1
Dołączył(a): Wt, 23 cze 2015 10:49

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez gregorio1972 » Cz, 26 lis 2015 19:34

Witam czy Oregon 600 współpracuje z garmin conect ?
Pozdrawiam Grzegorz
Avatar użytkownika
gregorio1972
 
Posty: 46
Dołączył(a): Pt, 02 lip 2010 15:18

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez moren11 » Pn, 02 maja 2016 18:03

U mnie garmin conet działa bardzo słabo wczytuję się powoli i np. segment wczytuje długo i często trzeba odświeżać ta strona działa fatalnie !!! to normalne ?
moren11
Newbie
 
Posty: 4
Dołączył(a): N, 01 lis 2015 19:48

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez GPS Maniak » Pn, 02 maja 2016 19:56

Nie wiem czy to normalne, ale moje odczucia są identyczne. Działa to dość topornie. O dziwo, na temat mobilnej odmiany connecta mam pozytywne zdanie.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Vertis Braver, a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
Avatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
 
Posty: 14608
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 2:55
Lokalizacja: Poznań / Lesko

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez Machnac1 » Wt, 12 lip 2016 13:32

Zrobiłem próbę na innym telefonie, tym razem samsung i to samo 😡
GPSMap64ST, Vivoactive HR, PL.Topo
Avatar użytkownika
Machnac1
 
Posty: 10
Dołączył(a): Wt, 19 kwi 2016 21:31
Lokalizacja: Jadwisin/Serock

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez kolos » So, 08 kwi 2017 9:46

Hej, spróbujcie przesłać dane ręcznie, ja tak robię ponieważ mam stare urządzenie 205'tkę, które nie współpracuje z GC.
Po przesłaniu mam w aktywności: Mapkę nad, którą jest podany dystans,średnia prędkość,czas i wzrost wysokości. Poniżej mapki wykres wysokości i prędkości,tempo,prędkość. Urządzenia współpracujące z GC zdecydowanie powinny łączyć się bez problemu, natomiast jak bardzo zależy nad analizą własnych aktywności do czasu rozwikłania braku połączenia może warto spróbować przesłać ręcznie.
Tak na marginesie, przesłane dane ręcznie do GC z automatu przechodzą do Endomondo (tak chciałem)
Nuvi 205+GPMapa ,UMP-pcPL NI, Nuvi 58LM
Avatar użytkownika
kolos
Bywalec
 
Posty: 136
Dołączył(a): N, 29 mar 2009 20:00
Lokalizacja: Poznań

Re: Problem z Garmin Connect

Postprzez TomaszeM » Cz, 20 kwi 2017 9:39

Czy na garmin connect można uzyskać informację o maksymalnych nachyleniu? Czy gdzie w ustawieniachalowych jest możliwość załączenia takiej informacji? W przypadku aktywności czy wędrówki czy jazdy rowerem pokazuje na wykresach całkowity wznios a max nachylenie tez sie da zobaczyc?
Pozdrawiam
Tomasz eTrex35T - na szlakach i z sakwami
Avatar użytkownika
TomaszeM
Newbie
 
Posty: 7
Dołączył(a): Pn, 10 kwi 2017 18:27

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Software

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 2 gości