punkty i trasy z MapSource na kartę??

O oprogramowaniu do obsługi naszych Garminów. BaseCamp, MapSource, MapSetToolKit, sendMap, WebUpdater, POI Loader, OziExplorer, GarPatch i wiele wiele innych. Także o serwisach typu GPS Visualizer czy GPSies. Ogólnie o szeroko rozumianej personalizacji odbiorników oraz ich wsparciu przy pomocy dodatkowego oprogramowania.
Awatar użytkownika
goobie
Początkujący
Kontakt:

punkty i trasy z MapSource na kartę??

Post autor: goobie »

witam, czy jest jakiś sposób, aby Vista lub 60Csx czytał pliki z karty SD - chodzi o to aby wgrać punkty i trasy przez czytnik - czy te urządzenia czytają pliki GPX z kart?? z tego co wyczytałem w internecie, punkty dodawane z poziomu nawigacji lądują gdzieś w wewnętrznej pamięci a nie na karcie, więc zastanawiam się czy to wogóle jest możliwe - w Garmin Mobile XT jest taka fajna opcja importu i exportu wszystkiego z/do pliku gpx...
czy vista/60csx też to potrafią ?? czy konieczne jest podłączanie urządzenia do kompa via kabel ??
Pozdrawiam
Adam
Awatar użytkownika
GPS Maniak
Radny
Kontakt:

Re: punkty i trasy z MapSource na kartę??

Post autor: GPS Maniak »

W klasycznych outdoorowcach, których filozofia softwerowo hardwerowa sięga jeszcze XX wieku niestety taka operacja się nie uda, tzn. 60 czy Vista nie zaimportują punktów i tras z karty. Wyjątkiem są punkty wgrywane poiloaderem jako POI, ale szczerze mówiąc nie sprawdzałem czy POI Loader współpracuje z czytnikiem kart.
Pozdrawiam Lechu

Plecak: Garmin Fenix 5X + Xiaomi Mi Max 2 a czasami: Oregon 600T, Rino530HCX Był: Summit, Vista, 60CS, 60CSX, 62ST, eTrex30, eTrex10, Fenix3, Epix
Samochód: 3490T Był: 200, 205T, 1200T
ODPOWIEDZ