Namierzanie przez GPS
Namierzanie przez GPS
Hej
Dzisiaj rozmawiałem z kolega ktory tez ma garmina i powiedzial mi ze gdzies na stronie garmina odnalazl mozliwosc sprawdzenia w ktorym miejscu ostatni raz nawigacja laczyla sie z satelita.
Czy to jest mozliwe ?
Dzisiaj rozmawiałem z kolega ktory tez ma garmina i powiedzial mi ze gdzies na stronie garmina odnalazl mozliwosc sprawdzenia w ktorym miejscu ostatni raz nawigacja laczyla sie z satelita.
Czy to jest mozliwe ?
Garmin 250 CNE 2008 + GPmapa 2008.01 + UMP
Re: Namierzanie przez GPS
Wystarczy włączyć urządzenie. Na ekranie do czasu złapania fixa będziesz widział ostatnią lokalizacją przed utratą sygnały/wyłączeniem
Wojtek
Wojtek
nuvi 215W, SP 2720
nie o to chodzi .. on mowi ze na stronce garmina da sie to sprawdzic nie majac fizycznego dostepu do nawigacji
Garmin 250 CNE 2008 + GPmapa 2008.01 + UMP
Witam.
Pozycje ostatniego ‘łączenia’ się z satelitami możesz sprawdzi tylko w odbiorniku po uruchomieniu bez możliwości złapania fixa kursor pokaże ostatnią pozycję na mapie. To nie dział tak jak telefon komórkowy gps nie loguje się na satelicie odbiera tylko sygnał działanie w tym zakresie jest bardziej zbliżone do radia czy tv.
Pozdrawiam.
Edit: Nie zwróciłem uwagi że Wojtek już odpowiedział.
Pozycje ostatniego ‘łączenia’ się z satelitami możesz sprawdzi tylko w odbiorniku po uruchomieniu bez możliwości złapania fixa kursor pokaże ostatnią pozycję na mapie. To nie dział tak jak telefon komórkowy gps nie loguje się na satelicie odbiera tylko sygnał działanie w tym zakresie jest bardziej zbliżone do radia czy tv.
Pozdrawiam.
Edit: Nie zwróciłem uwagi że Wojtek już odpowiedział.
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
z mapami i GPS-em jest podobnie.
cytat: Witold Gombrowicz
Palmtop-aplikacja Garmin Que
Ale Garmin podlączony do PC jest wykrywany przez Garmin Communicator Plugin. I w ten sposób zawartość urządzenia może pójść w świat:
http://developer.garmin.com/web-device/ ... or-plugin/
http://developer.garmin.com/web-device/ ... or-plugin/
Może Twój kolega miał na myśli system monitoringu, namierzania pojazdów.k0nradoo pisze:Hej
Są to odbiorniki GPS sprzężone z telefonem komórkowym przekazujące aktualną pozycje urządzenia przez sieć telefonii komórkowej w formie sms-ów lub internet oparty na tej sieci .
Pozdrawiam
" Jak to nie zachwyca Galkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Galkiewiczowi, że go zachwyca,"
Moze to brak zrozumienia tematu ale skoro Garmin do aktualizacji wie kiedy byl pierwszy fix to moze to znaczy ze tego typu dane gdzies jednak sa...
Nuvi 765T & GMXT z N95; CNE 9, GPMapa 2008.4, UMP pcPL
Ale ta informacja jest zapisana w pamięci GPSa i dostępna jest dla Garmina dopiero po podłączeniu do komputera i połączeniu się ze stroną Garmina. Oczywiście gdyby Garmin chciał to byłby w stanie zlokalizować odbiornik ale tylko w takim przypadku gdy został by on podłączony do komputera a jego użytkownik zezwolił na połączenie poprzez Garmin Communicator.
- beetle-m
- Garniak
- Has thanked: 2 times
Plik GarminDevice.xmlPlezi pisze:ale skoro Garmin do aktualizacji wie kiedy byl pierwszy fix to moze to znaczy ze tego typu dane gdzies jednak sa...
Kod: Zaznacz cały
<Ifix>[b]609166985[/b]</Ifix>Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)