A choćby po to żeby zapisać sobie track z wycieczki.d4r pisze:A po co Ci ta duza [...] ? Z reguly nie wykorzysta sie tego poza sprzetem a/v.
Miałem swego czasu 2 GB i czasem brakowało miejsca. 4 GB rozwiązały problem.
A choćby po to żeby zapisać sobie track z wycieczki.d4r pisze:A po co Ci ta duza [...] ? Z reguly nie wykorzysta sie tego poza sprzetem a/v.
A czytales mojego posta calego? Sugeruje karte 8GB, neguje potrzebe wydawania majatku na karte o duzej .. predkosci.Doczu pisze:A choćby po to żeby zapisać sobie track z wycieczki.d4r pisze:A po co Ci ta duza [...] ? Z reguly nie wykorzysta sie tego poza sprzetem a/v.
Miałem swego czasu 2 GB i czasem brakowało miejsca. 4 GB rozwiązały problem.
A czy ktoś robił testy czy może ma wiedzę w kwestii prędkości zapisu i odczytu, choć bardziej w odbiornikach interesuje nas prędkość odczytu. Pytam dlatego że w aparatach cyfrowych jest tak że czasem nawet nie warto kupować szybkich kart bo sprzętowo aparat nie jest w stanie tego osiągnąć, a jak to jest 62 (S,ST)? Przyznam że nie szukałem czy to już było poruszane na forum.d4r pisze: Zapis, jak to class 2, 3700kB to wszystko co wyciagnalem (duzy plik, male tradycyjnie tragedia), ale odczyt jak to ultra ~16500kB. Mozesz kupic class 4, bedzie juz duzo szybszy zapis, odczyt niewiele, a jak chcesz "demona" 8GB to polecam Ultra (chyba II), class 6, mam w pda i dobrze sluzy. Tak, czy inaczej, jesli bedziesz zapisywal via garmin, to mocno bedziesz musial sie nameczyc, zeby znalezc karte, ktora ten trasfer spowolni
.
Gdybyś cytował zdanie do którego się odnosisz - nie byłoby niejasności. Zwłaszcza gdy się czyta o 2:40d4r pisze: A czytales mojego posta calego? Sugeruje karte 8GB, neguje potrzebe wydawania majatku na karte o duzej .. predkosci.
Nie cytowalem Foni'ego1969, bo odpowiadalem pod Jego postem, na Jego post, nawiazujac do Jego slowFoni: Na KingStonach nigdy się nie zawiodłem ale może sa jakieś nowsze z dużą przesyłowością danych.
Ja: A po co Ci ta duza [...] ? Z reguly nie wykorzysta sie tego poza sprzetem a/v. Ale faktsam staram sie kupowac szybkie.
A trzeba było poszukać, bo byłostratus pisze: A czy ktoś robił testy czy może ma wiedzę w kwestii prędkości zapisu i odczytu, choć bardziej w odbiornikach interesuje nas prędkość odczytu. Pytam dlatego że w aparatach cyfrowych jest tak że czasem nawet nie warto kupować szybkich kart bo sprzętowo aparat nie jest w stanie tego osiągnąć, a jak to jest 62 (S,ST)? Przyznam że nie szukałem czy to już było poruszane na forum.
| Obecnie: | Garmin 3590LMT z City Navigator Europe - trasa |
| Garmin 62S z Topo Switzerland v3 - outdoor | |
| Dawniej: | Garmin Vista, 60CS, Oregon 300 i inne |