O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Przemko pisze:
Nie wiem czy to pomroczność jasna ale wydawało mi się, że na belce nuvi 3790T (w nowej wersji CNE) widziałem oprócz nazwy drogi z nazewnictwem krajowym (brawo!) kierunek opisany w nawiasie np. (Oświęcim). Nie mam jeszcze screenshota ale ... upoluję.
Może ktoś potwierdzi to wcześniej.
Przemko pisze:.....
2. w łodzi działa asystent pasa ruchu
3. działanie asystenta zayważyłem również na dk8 w okolicach piotrkowa trubunalskiego i dk4 w okolicach pilzna
......
w Szczecinie działa również asystent pasa ruchu
postaram się jutro wrzucić kilka zdjęć
Tu mamy przykład asystenta pasa oraz info w belce o kierunku
Kierunek.png (140.31 KiB) Przejrzano 8756 razy
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Przemko pisze:dodam, że już w poprzedniej wersji asystent działał w katowicach, krakowie, warszawie, wg mnie w dużych miastach jest to najbardziej użyteczny dodatek
W Warszawie to działa na praktycznie wszystkich większych skrzyżowaniach - osobiście byłem zaskoczony - za to koledzy się trochę dziwnie na mnie patrzą jak wyjeżdżam z firmy z zapiętym Nuvim...
Pavlo pisze:Mam takie pytanie.
Zaktualizowałem do 2011.20 ale nie poprzez MS tylko bezpośrednio do urządzenia ze strony Garmina przy pomocy jakiegoś instalatora. I teraz mam w pamięci nawigacji wolnego miejsca jakieś 200M a z mapami 2011.10 było ok 700M. Mam kartę 4G na której mam UMP+POI. Czy można jakoś zwolnić miejsce w pamięci wbudowanej (nawet jeśli trzeba pobrać ponownie mapy)?
Zachu pisze:Na Węgrzech znalazłem bardzo fotorealistyczną tablicę.
Te realistyczne widoki to się jakoś włącza czy same się pojawiają przy dojeżdżaniu do skrzyżowania?
Bo ciągle kombinuję i asystent pasa działa świetnie a widoku nijak nie mogę uzyskać.
Ani na powyższym skrzyżowaniu z Węgier, ani z tym spod Legnicy.
Zachu pisze:Masz problem z plikiem odpowiedzialnym za jv.
Jeszcze nie wiem jaki, ale powalczę. Korzystając z łącza w pracy pobrałem aktualizację i niby jest ten co powinien.
Ale muszę na jakimś czystym kompie w wolnej chwili to wszystko jeszcze raz na spokojnie. Dzięki za wyjaśnienia.
ciamajda pisze:Te realistyczne widoki to się jakoś włącza czy same się pojawiają przy dojeżdżaniu do skrzyżowania?
Wyskakują same ale ...
można je wywołać wcześniej poprzez naciśnięcie pola następnego skrętu (tryb nawigacji lub symulacji). Junction View pokaże się nam wtedy wcześniej.
Można podziwiać w domu przy kawci
Pozdrawiam, mariuszD
Już bez Garmina na pokładzie. Kiedyś: nüvi 3490LMT // 3790T // 765T // 760 // 250W
Teraz: Xiaomi 12 (z Google Maps i Android Auto)
Trzeba tu wyraźnie oddzielić pojawiające się w górnym lewym rogu strzałki pasów ruchu (notabene obecne w CNE już co najmniej od wersji 2010.30 (przynajmniej w Warszawie) choć w najnowszej wersji mocno zwiększona została liczba skrzyżowań tak rozrysowanych) od JunctionView (realistyczne widoczki z tablicami kierunkowymi), które do tej pory widziałem jedynie na skrzyżowaniach autostrad....
Wydaje mi się, że to zupełnie dwie różne rzeczy... i JunctionView w Polsce nie spodziewałbym się za dużo (bo póki co nie krzyżuje się u nas za dużo autostrad)
Pozdr. Krzysztof Nuvi 765T + CNE 2012.10 + UMP pcPL
Przemko pisze:dziś przejechałem pierwszą trasę z cne 2011.20 i mam kilka spostrzeżeń: /.../
Nie wiem czy to pomroczność jasna ale wydawało mi się, że na belce nuvi 3790T (w nowej wersji CNE) widziałem oprócz nazwy drogi z nazewnictwem krajowym (brawo!) kierunek opisany w nawiasie np. (Oświęcim). Nie mam jeszcze screenshota ale ... upoluję. Może ktoś potwierdzi to wcześniej.
Numeracja krajowa, rzeczywiście nowość, ale kierunki w nawiasach były zawsze....
Pozdr. Krzysztof Nuvi 765T + CNE 2012.10 + UMP pcPL
faktycznie jeśli chodzi o LaneAssist to jest duża różnica w ilości wyświetlanych informacji w stosunku do poprzedniej mapy, ja zauważyłem jeszcze jedną ciekawostkę (nie mam jak zrobić screenshota) w porównaniu do CNE 2011.10, 20 ma zrobioną poprawnie kategoryzację dróg gruntowych w okolicach np Moraga