O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
GPS Maniak pisze:Nie wiem, co rozumiesz przez "Kursor"?
Może chodzi o to, co w tłumaczeniu na polski nazywa się w 62S: "Wskaźnik"?
Chciałem żeby podczas nawigowania w jednym z pól pokazywała się strzałka obrazująca następny manewr czyi KURSOR. W polskiej instrukcji obsługi na stronie 23 jest lista dostępnych opcji dla POLA DANYCH. Min. KURSOR, ale okazało się, że tej opcji w rzeczywistości nie ma bo to błąd w instrukcji.
W AKTYWNA TRASA jest jak na poniższym obrazku
Było by fajnie gdyby zamiast słów LEWO, PRAWO itd były poprostu strzałki. Są czytelniejsze i szybsze w odbiorze co dość istotne jak się jeździ na motocyklu.
Mniej więcej jak w 60CSx
Hameryki nie odkryli. To, że w dotykowcu szybciej można znaleźć adres, wiadomo "na chłopski rozum" - także bez testów. Podobnie zresztą można wymyśleć to, że ewentualna "zabawa" odbiornikiem na szlaku, np. poruszanie się po menu, zmiany ekranów etc. jest szybsza i wygodniejsza w guzikowcu. Podobnie rzecz się ma z kontrastem ekranu i czernią czarnego. Na ekranie z pleksi to po prostu musi się lepiej prezentować niż w dotykowcu. Dlatego też za optymalne rozwiązanie uważam: do samochodu choćby najprostszy NUVi, a "na szlak" 62S
Kilkanaście stron tekstu. Nie przebiję się...
Czy turystyczne garminy w tym 62 i 60 CX potrafią zliczać ilość przebytych przeze mnie kilometrów podczas wycieczki?
Czym poza kompasem, barometrem i custom maps różnią się 62 od 60 CX? lepsza antena, procesor?
Czy jeśli egzemplarz nie ma kompasu to znaczy, że podczas używania mapka nie przekręca się względem kierunku wędrówki?
Otacon pisze:Kilkanaście stron tekstu. Nie przebiję się...
Opcji w odbiorniku też jest multum. W godzinę nie przebijesz się z ich poznaniem.
Otacon pisze:Czy turystyczne garminy w tym 62 i 60 CX potrafią zliczać ilość przebytych przeze mnie kilometrów podczas wycieczki?
Potrafią. Wszystkie garminy. Odkryjesz dwa różne (niezależne od siebie) pola danych - 'Odległość dzienna' i 'Odległość całkowita'. Mają to nawet odbiorniki bezmapowe.
Otacon pisze:Czym poza kompasem, barometrem i custom maps różnią się 62 od 60 CX? lepsza antena, procesor?
Do tego akurat nie jest potrzebny kompas! W ruchu kierunki świata są ustalane na podstawie sygnału z satelitów dlatego mapa przekręca się nawet w nawigacjach samochodowych, które nie mają kompasu
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
Mariusz, Wielka Mądrość przez Ciebie przemawia. Prawda i tylko prawda
Natomiast w swoim poscie odniosłem się do pytań Otacona, który napisał:
'jeśli egzemplarz nie ma kompasu' - pyta o odbiorniki 62 i 60Cx (bez kompasu).
GPSMap 65, Edge Explore 2, Varia RCT715, Enduro 2, Nuvicam Jeśli geografia jest prozą, mapy są ikonografią. Lennart Meri
Sorry! Nie doczytałem, że piszesz o działaniu odbiornika bez kompasu
To przy okazji jeszcze jeden cytat z klasyka mówiący o pożytecznej funkcji kompasu w odbiorniku outdoorowym:
GPS Maniak pisze:…jeżeli idziesz prostą przecinką i dojdziesz do jej rozwidlenia to oczywiście - nawet po zatrzymaniu i to bez kompasu - biorąc odbiornik do ręki ustawisz go zgodnie z kierunkami "kak toczno".
...kiedy w końcu tak zgłupiejesz, że się zatrzymasz, a dookoła same krzaki jeden podobny do drugiego, to zapewniam, że żadna krecha trasy, ani krecha skąd przyszliśmy problemu nie rozwiąże. Albo będziesz musiał wykonać tych kilka energicznych kroków (gdy las liściasty i mokry, a na dodatek jesteś w jakiejś kotlince to tych kilka kroków może nie zdać egzaminu) albo sięgnąć do kieszeni po kompas za 14 zł. Oczywiście można. Ale po co? Skoro mądrzejsi... wymyślili kompas sprzężony z GPSem?
Pozdrawiam Mariusz W aucie: Nüvi 255 (FW 6.60) + UMP-pcPL - the best
W kieszeni: Dakota 20/eTrex Touch 35, Na ręku: Fenix 7 Solar, Rower: iGPSPORT BSC300, W powietrzu: DJI Neo 2
GPS Maniak pisze:Nie wiem, co rozumiesz przez "Kursor"?
Może chodzi o to, co w tłumaczeniu na polski nazywa się w 62S: "Wskaźnik"?
Chciałem żeby podczas nawigowania w jednym z pól pokazywała się strzałka ...
jest pewne rozwiązanie tego problemu, wiąże się ono z modyfikacja pliku językowego
X:\Garmin\Text\Polski.gtt znajdującego się w urządzeniu. Zresztą bawiąc się tym plikiem można jeszcze wiele ciekawych rzeczy wymyślić
A możne wyglądać np. tak:
pozdrawiam Zetor Oregon 300: OSM Deutschland, UMP-pcPL Samsung Xcover 2: Navigon, OsmAnd~, Locus Klik!
Otacon pisze:Czy turystyczne garminy w tym 62 i 60 CX potrafią zliczać ilość przebytych przeze mnie kilometrów podczas wycieczki?
Być może będę tu jakimś wyjątkiem, ale osobiście nie mam zbyt dużego zaufania do danych z "komputera poodróży", dlatego zawsze przed wycieczką kasuję "bieżący" (aktywny) ślad, a po wycieczce zapisuję go. Długość śladu jest z reguły o 5-10% większa niż wskazania "komputera podrózy" i jak pokazuje późniejsza analiza punktów śladu na mapie w PCcie, ta długość śladu jest raczej nie do podważenia.
Oczywiście mogę się mylić, może to być też spowodowane specyficznym terenem w jakim operuję, ale tak czy inaczej, tak na "gorąco" na trasie, na pytanie znajomych: "ile już zrobiliśmy" zerkając na komputer podróży zawsze "na wszelki wypadek" dodaję te pół kilometra
Mariusz65 pisze:kilka kilometrów odejmuję, gdy żona mnie pyta ile jeszcze zostało do celu
Jednym słowem publicznie przyznajesz się do "oszujstwa", Mariusz Ładnie to tak oszukiwać strudzoną koleżankę małżonkę
A czy żona przypadkiem później nie odbija sobie tego w pożyciu
Pozdrawiam Bogna.
Każda wyprawa, także w nieznane, byle z przyjaznym GPS-em, który wskaże drogę do osiągnięcia zamierzonego (a czasem nie) celu.
Był Foretrex 201, była Vista HCx i "póki co" już się skończyło. Jest eTrex 30 UMP, Navigator