nuvi 37xx - aktualizacje firmware i inne

O elektronice i wewnętrznym oprogramowaniu naszych Garminów. Chipsety, anteny zewnętrzne, baterie, karty pamięci, naprawy. Także o nieoficjalnych firmware, przeróbkach sprzętowych i innych rodzajach tuningu.

Moderator: PouchX

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez PouchX » So, 09 paź 2010 13:10

A ja sobie załadowałem do swojego N3790, firmware Sg/Mal 2.20 :)
(testuje go)

N3790_SG_2_EU_001.jpg

N3790_SG_2_EU_002.jpg

N3790_SG_2_EU_003.jpg

N3790_SG_2_EU_004.jpg

N3790_SG_2_EU_005.jpg
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4512
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez beetle-m » So, 09 paź 2010 13:33

No ! Sterowanie wyświetlaniem poszczególnych kategorii ikon w nuvi 37xx to jest COŚ !
Teraz ekran nuvi w trybie wyświetlania mapy mamy dosyć skromny w wersji EU.

Ten firmware to kolejny dowód na to, że Azja ma Europę i USA w ... pokrowcu do nuvi.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // nüvi 3790T // nüvi 765T // nüvi 760 // nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime // GT-i9195 (MapaMap 8.6.2 - PL-2015Q1) // Garmin viago 1.2 (z MapsToGo)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6688
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez PouchX » So, 09 paź 2010 13:39

Junction View i standardowy Polski .vpm działają poprawnie.
Tylko wydaje mi się, że mapa się coś haczy i nie jest wyświetlana tak płynnie jak w oryginalnej wersji firmware.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4512
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez popej » So, 09 paź 2010 14:06

Nuvi nie ma siły narysować tych POI aż do horyzontu ;)
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 3 Pro, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6838
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez beetle-m » So, 09 paź 2010 14:23

PouchX napisał(a):Tylko wydaje mi się, że mapa się coś haczy i nie jest wyświetlana tak płynnie jak w oryginalnej wersji firmware.
Mam standardową wersję firmware'u i przedwczoraj na trasie do Legnicy zauważyłem podobne objawy. Odświeżanie mapy przebiegało w wielkich bólach. Czasami ekran bywał pusty nawet na 2-3 sek.
Usunąlem dane dziennika podróży, wyjąłem kartę SD z pikietażem i trasa powrotna przebiegła lepiej.
Nie wiem czy nie trzeba by zrobić profiktycznie resetu nuvi co jakiś czas.
Pozdrawiam, mariuszD
nüvi 3490LMT // nüvi 3790T // nüvi 765T // nüvi 760 // nüvi 250W
// CNE nüMaps Lifetime // GT-i9195 (MapaMap 8.6.2 - PL-2015Q1) // Garmin viago 1.2 (z MapsToGo)
Avatar użytkownika
beetle-m
Bywalec
 
Posty: 6688
Dołączył(a): Cz, 11 paź 2007 7:17
Lokalizacja: Tychy, Bielsko

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez kotesk » Śr, 10 lis 2010 21:12

Witam

zaktualizowałem soft z 2.20 na 2.50 w 3790T , nie pobawiłem sie duzo nuvim na starym sofcie i nie mam pewności co do jednego ..

Wydaje mi sie za na 2.20 po wpisaniu punktu DO nuvi najpierw wyswietlał cała trase i po chwili przechodził do nawigacji szczegółowej .. a teraz w 2.50 jest bez ekranu całej trasy tylko odrazu nawigacja szczegółowa ....

Czy tak faktycznie jest?? juz nie mam jak sprawdzic ....

Pozdrawiam
Kotesk Garmin 495 wczesniej 296 , Mio 550 AM , 3790T nüMaps Lifetime
Szczecin
kotesk
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pn, 08 lis 2010 14:28

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez Zachu » Cz, 11 lis 2010 9:33

Nie przypominam sobie żeby tak było.
Możesz to osiągną inaczej. Gdy wybierzesz punkt z ulubionych lub z POI, nie klikaj od razu jedź. Kliknij na dymek, po przeliczeniu trasy kliknij na tą belkę z informacją /prościej na samochód/. Będzie pokazana cała trasa.
Nuvi & DriveAssist & Colorado & fenix
Obrazek
Zachu
Radny
 
Posty: 7261
Dołączył(a): N, 01 lip 2007 7:10
Lokalizacja: Warszawa

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez kotesk » Cz, 11 lis 2010 10:06

Dzieki za podpowiedz , mam jakies takie subiektywne odczucie ( nic nie brałem wczesniej hehehe ) , ze tak bylo.... :) ale skoro nie to nie .


Pozdrawiam
Andrzej
Kotesk Garmin 495 wczesniej 296 , Mio 550 AM , 3790T nüMaps Lifetime
Szczecin
kotesk
 
Posty: 29
Dołączył(a): Pn, 08 lis 2010 14:28

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez Przemko » N, 14 lis 2010 16:40

czy firm sg/mal będzie działać w n3760?
modecom mx3 + automapa
Przemko
Bywalec
 
Posty: 329
Dołączył(a): N, 25 lis 2007 12:19
Lokalizacja: Włocławek

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez PouchX » N, 14 lis 2010 19:03

tak
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4512
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez Zielak » Wt, 16 lis 2010 8:51

PouchX napisał(a):tak


Witam

Ponieważ nie odpowiedziałeś na moje PW, zdam pytanie tutaj:
1.Czy testy przebiegły pomyślnie?
2.Czy jest możliwość powrotu do wersji EU?

i dodatkowo....

3. Czy do zamiany FW potrzeba coś jeszcze poza
- nuvi3790_SGMY_v230.exe
- Updater.exe
- RGN_Tool.exe

4. Czy trzeba jeszcze na coś zwracać uwagę poza tym co jest napisane w wątku :
http://www.noeman.org/gsm/garmin-tutorials-discussions/167519-how-convert-3790us-3790-sg-my.html

PS. Jeżeli napisałem (wkleiłem) coś co jest niezgodne z regulaminem to proszę usunąć.
Pozdrawiam
Mariusz Zieliński

_______________________________________
Nuvi3790T(mój ostatni nuvi) + Nuvi250W + CNE'2012.30 + GPMapa(RIP) + UMP-pcPL + radary
Avatar użytkownika
Zielak
 
Posty: 33
Dołączył(a): Pt, 13 cze 2008 14:58
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez PouchX » Wt, 16 lis 2010 17:09

Ad. 1. Tak
Ad. 2. Tak
Ad. 3. Nie
Ad. 4. Przepis jest OK.
Avatar użytkownika
PouchX
Radny
 
Posty: 4512
Dołączył(a): Pt, 16 mar 2007 8:22
Lokalizacja: Poznań

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez Przemko » Wt, 16 lis 2010 21:24

proszę o poradę, zastanawiam się nad zmianą sprzętu i mój wybór padł na n3760, zastanawiałem się nad 3790 ale stwierdziłem że tmc nie jest dla mnie niezbędne tak samo jak budynki 3d, jeszcze męczy mnie ten widok real3d, proszę o ewentualne sugestie, jeszcze raz chciałbym się upewnić czy na 100% n3760 będzie chodził na firm sg/mal bo na tym mi zależy, z góry dzięki
modecom mx3 + automapa
Przemko
Bywalec
 
Posty: 329
Dołączył(a): N, 25 lis 2007 12:19
Lokalizacja: Włocławek

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez popej » Wt, 16 lis 2010 21:30

TMC trochę szkoda, reszta raczej można sobie darować. Podobno eazymut mial wersję 3760 z TMC, ale na stronie nic na ten temat nie widać, trzeba by wypytać.
popej
Dakota, 3540T, PL Topo, OSM, CNE; Redme Note 3 Pro, Locus, OsmAnd
Avatar użytkownika
popej
Bywalec
 
Posty: 6838
Dołączył(a): Wt, 10 kwi 2007 23:22
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Nuvi 37xx aktualizacje firmware i inne

Postprzez Azymut » Wt, 16 lis 2010 21:46

Mieliśmy. Na dziś ich nie mamy, ale pojawią się ponownie.
Azymut
Bywalec
 
Posty: 347
Dołączył(a): Pt, 09 lis 2007 1:49
Lokalizacja: Warszawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hardware i firmware

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości