62s ciągle się wyłącza albo wiesza

O seriach 62, Montana, Oregon, eTrex, czy fēnix, a nawet Rino, Dakota, Colorado, czy starej dobrej 60. Także o oprogramowaniu BaseCamp oraz mapach topograficznych i turystycznych (w tym o GPMapie Topo i Garmin Custom Maps) oraz o wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów na szlakach górskich, krajoznawczych i rowerowych, a nawet w przydomowym lesie.
Awatar użytkownika
Azzie
Radny

62s ciągle się wyłącza albo wiesza

Post autor: Azzie »

Witam po małej przerwie,

To taki wątek dla tych co upgradowali firmware, mają problem, ale umieją korzystać z wyszukiwarki ;-) Jeśli problem był już dyskutowany, to ja nie umiem z niej korzystać i proszę o link do odpowiedniego wątku ;-)

Po jednej z ostatnich aktualizacji firmware mój 62s co chwilę się wyłączał lub wieszał, praktycznie nie dało się z niego korzystać. Pady i zwisy nie były bezpośrednio związane z żadną moją działalnością. Czasem odbiornik nie miał sygnału i nie używałem żadnych przycisków, a i tak się wyłączał w losowym momencie. Normalnie potraktowałbym go hard-resetem albo zrobił downgrade firmware (i poczekał na nową wersję), ale byłem w podróży i miałem parę waypointów których nie chciałem stracić. Okazało się, że problem można... przeczekać. Po kilkunastu padach i restartach... problem minął jak ręką odjął.

Podejrzewam, że wraz z jednym z upgradów zmienił się jakiś format danych albo tryb pracy. Może ten nowy tryb archiwizacji śladów wymagał analizy i/lub przepisania dotychczasowych zbiorów? Trochę śladów w odbiorniku mam i nawet BaseCamp coś marudził że niektóre mu się nie podobają. Jeśli odbiornik w jakimś celu musiał wszystskie ślady przejrzeć, to może na niektórych się wykładał aż przejrzał wszystkie? Taka moja hipoteza :-)
Obecnie:Garmin 3590LMT z City Navigator Europe - trasa
Garmin 62S z Topo Switzerland v3 - outdoor
Dawniej:Garmin Vista, 60CS, Oregon 300 i inne
Awatar użytkownika
foni1969
Bywalec

Re: 62s ciągle się wyłącza albo wiesza

Post autor: foni1969 »

HM...
Już gdzieś wcześniej wspominałem.
Oregon nówka sztuka zawieszał się i wyłączał od tak ,bez żadnej z mojej strony przyczyny.
Leży na stole i nagle ekran blady...
Jadę samochodem a tu lipa-stoi!!
Z czasem coraz rzadziej się to zdarzało aż ustąpiło [tak myślę :? ].
Pozdrawiam.
Aby do przodu!!

Garmin 60CSx / Oregon 550 + Fiskars...
ODPOWIEDZ