Nowe PRZEJŚCIA GRANICZNE na Słowację

O seriach nüvi, dēzl, zūmo, a nawet StreetPilot czy Quest. O mapach CityNavigator, GPMapie i UMP-pcPL, a także o bazach radarów, komendach głosowych, TMC, 3D Traffic oraz wszystkim co związane z użytkowaniem GPSów w samochodzie czy motocyklu.
Speedy Bandito
Początkujący

Re: Nowe PRZEJŚCIA GRANICZNE na Słowację

Post autor: Speedy Bandito »

będę tam w najbliższy weekend, mogę sprawdzić jak to wygląda i pozbierać ślady.
Nuvi 760 + CNE 2014.3 + UMP-pcPL + GPSWielkopolska
Awatar użytkownika
romek
Bywalec

Post autor: romek »

jeśli chodzi o przejście Lipowiec - Certizne to jest jeden słaby punkt jeszcze po Polskiej stronie:

Obrazek

Patrząc w kierunku Słowacji prawy "pas" betonowych płyt był dość poważnie załamany/zawalony. Co jak mniemam czyni ten bród raczej niemożliwym do przejechania przez nisko zawieszone auto. Sytuacja z czerwca 2010
DriveAssist 51
Speedy Bandito
Początkujący

Post autor: Speedy Bandito »

nocnyMarek pisze:
mrcnlsk pisze:Można już przejechać z Blechnarki do Stebnika, zarówno po polskiej jak i słowackiej stronie została zrobiona utwardzona droga gruntowa.
Czy jest teraz w lepszym stanie niż na tych zeszłorocznych zdjęciach?
http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 37&page=98 (po słowackiej stronie była całkiem polna)
tak jak zapowiadałem, byłem w tamtych stronach i wybrałem się na przejażdżkę tą drogą. Po słowackiej stronie jest lepiej - teraz wygląda tak jak po naszej stronie. SUVem jechało się całkiem przyjemnie, jednak klasyczną osobówką też da się tam spokojnie przejechać (mijałem się m.in. z wypasionym mercedesem z niskoprofilowymi oponami).

Wrzutkę zaraz wrzucę na flyspraya.
Nuvi 760 + CNE 2014.3 + UMP-pcPL + GPSWielkopolska
ODPOWIEDZ